Tu, cand semnezi, stii ce semnezi?

Apar din ce in ce mai multe situatii in care cineva, din spatele unui ghiseu, ne intinde un vraf de hartii, si aproape ne porunceste sa ne punem semnatura. O data, de doua ori … de noua ori.

Noi, parca hipnotizati, punem mana pe pixul postat cat mai la indemna pentru ca operatia sa fie cat mai rapida si sa nu avem prea mult timp de gandire si executam rapid ordinul.

Aproape niciodata nu ne intrebam, si bineinteles nici nu intrebam, ce aprobam prin semnatura. Majoritatea „semnatarilor” nici nu realizeaza ca semnatura lor are vreo valoare. .

In unele cazuri, atunci cand realizeaza, e deja prea tarziu. Vezi contractele de imprumut la banca, semnate pe genunchi, care-i permit apoi bancii sa te’ngenuncheze … :).

Poate va intrebati ce legatura are „semnatu’ ca primaru’ ” cu medicamentele.

Are, pentru ca de cele mai multe ori cand mergi la farmacie, ti se vara’ntre ochi doua formulare si o „papusica” iti ordona, nu „sa treci Prutul”, ci „sa semnezi, aici si aici”. Si semnezi, parca teleghidat, cele doua formulare identice din care tu nu primesti niciodata unul dintre ele, cum ar fi normal.

Pai nu primesti, pentru ca daca ai primi exista „riscul” sa mergi acasa, sa-ti iei ochelarii „de aproape”, sa te asezi in fotoliu, si sa verifici ce ai semnat.

Riscul nu-i pentru ce ai semnat pentru ca, „ce-i semnat, semnat ramane”. Riscul lor e ca luna urmatoare cand primesti alta reteta si mergi cu ea la farmacie sa nu mai semnezi „legat la ochi”, ci chiar sa iti folosesti drepturile dupa cum esti indemnat, smechereste, acolo unde ai semnat.

Pentru ca, probabil, nu ai citit niciodata ce scrie cu litere mici-mici, atat de micute incat sunt greu de citit fara lupa, iti spunem noi ce ai semnat, pe formularul de la Sensiblu, de exemplu.

„Am fost informat ca pretul de vanzare cu amanuntul este mai istanbul escort mare decat pretul de referinta si sunt de acord cu medicamentele eliberate”

Adica, desi sigur nu ai fost informat de nimic, esti de acord sa primesti medicamente scumpe cand exista si mai ieftine. De doua, de sapte sau de doazeci de ori mai ieftine.
Sau de „un infinit de ori” pentru ca unele medicamente au pretul 0 si impartind orice suma la 0 da infinit .. 🙂


Urmeaza locul unde trebuie sa-ti pui semnatura si cateva lozinci:

„Folosete-ti drepturile!”
„Alege sa fii corect informat!”

„La eliberarea medicamentelor solicita farmacistului precizari privind preturile medicamentelor recomandate.”

Adica, gargara pura. Pentru ca nu ai cum sa-ti folosesti drepturile, nu vei fi niciodata corect informat, si, daca soliciti precizari, vei primi una singura, „asta e si daca nu-ti convine mai sunt si alte farmacii” … :).

Nici nu e greu sa-ti serrveasca gogosile, pentru ca sunt sanse mari ca sex hikayeleri tu sa nici nu ai habar care iti sunt drepturile. Si, poate, nici sa nu te intereseze.

De fapt tu nici nu ai avea nevoie de „informarile” lor. Ar fi suficient sa intri inainte de a merge la farmacie pe medicamentecompensate.ro si sa vezi acolo care iti sunt drepturile.

In fond si asta este o alegere. Alegi sa fii jecmanit. Mandru ca ai primit o reducere „de doi bani”. … 🙂

Precizare: Exempul e de la Sensiblu, dar toate farmaciile sunt obligate prin lege sa te puna sa semnezi ca ti s-au dat medicamente scumpe pentru ca tu le-ai vrut … 🙂 … altfel ei ti-ar fi dat mai ieftine. … 🙂

Nu uitati:

Daca nu ne urmariti pe Facebook va sfatuim sa cititi ultimele articole pe ARTICOLE unde veti gasi lucruri interesante, si mai ales utile, despre medicamente si sanatate in general.

Pentru informari mai rapide si articole interesante in legatura cu probleme medicale puteti urmari si pagina noastra de Facebook pe care o gasiti AICI.

dubai hotties twitter
dubai girl
filipinas in dubai