SINGULAIR 4mg plic prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

Forma de prezentare: Granule
Doza: 4mg/plic
Firma producatoare: MERCK SHARP & DOHME
Tara producatoare: Romania
Bucati/cutie: 28 granule
Procent de compensare: 50%
Pret de referinta: 122.30 lei
Pret necompensat: 158.55 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 97.40 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 36.25 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 48.48 lei

Categorie de asigurat 1 = Salariat, Pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei, Co-asigurat, Liber profesionist, PHS, Ajutor social, Somaj, Personal contractual, Card european, Acorduri internationale
Categorie de asigurat 2 = Copil (pana la 18 ani), Elev/Ucenic/Student (18 – 26 de ani), Gravida/Lehuza, Veteran, Revolutionar, Handicap, Alte categorii
Categorie de asigurat 3 = Pensionar cu pensie mai mica de 700 lei

Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui SINGULAIR 4mg/plic

***

SINGULAIR 4mg/plic – prospect informativ

Compozitie:
Substanta activa este montelukast. Un plic contine 4 mg montelukast sub forma de montelukast sodic 4,16 mg.Celelalte componente sunt: manitol, hidroxipropilceluloza si stearat de magneziu.

Indicatii:
Singulair este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene blocand efectul substantelor numite leucotriene. Leucotrienele determina ingustarea si inflamarea cailor aeriene din plamanii dumneavoastra. Blocarea leucotrienelor amelioreaza simptomele de astm bronsic si ajuta la prevenirea crizelor astmatice. De asemenea leucotrienele genereaza simptomele de tip alergic. Inhibarea leucotrienelor amelioreaza simptomele alergiei sezoniere (asa numita febra sezoniera sau rinita alergica sezoniera).

De ce mi-a prescris medicul Singulair?
Medicul dumneavoastra v-a prescris Singulair pentru tratarea:
– astmului bronsic, inclusiv pentru prevenirea simptomelor de astm din timpul zilei sau noptii. Singulair previne, de asemenea, ingustarea cailor aeriene indusa de exercitiu fizic.
– simptomelor diurne si nocturne ale alergiei sezoniere, inclusiv: congestie nazala, rinoree, usturimi nazale si stranut; congestie nazala la trezire, dificultati la adormire si treziri nocturne, lacrimare, prurit ocular, ochi rosii si umflati.
Ce este astmul bronsic?
Astmul bronsic este o boala cronica a plamanilor. Nu poate fi vindecat dar poate fi controlat. Caracteristicile astmului bronsic includ:
– cai aeriene ingustate care duc la dificultati ale respiratiei. Aceasta ingustare se agraveaza sau se amelioreaza ca raspuns la conditii diferite.
– cai aeriene inflamate, inflamatia mucoasei care captuseste caile aeriene.
– cai aeriene sensibile, care reactioneaza la numerosi stimuli cum ar fi fum de tigara, polen sau aer rece. Simptomele astmului bronsic includ: tuse, respiratie zgomotoasa (wheezing) si senzatie de constrictie toracica.
Nu toti pacientii cu astm prezinta respiratie zgomotoasa (wheezing). Pentru unii tusea poate fi unicul simptom al astmului. Frecvent simptomele apar in timpul noptii sau dupa exercitiu fizic.
Cum va dati seama daca aveti astm?
Medicul dumneavoastra va stabili daca aveti astm bronsic bazandu-se pe simptomele dumneavoastra si/sau dupa cat de bine puteti efectua inspirul si expirul. Pentru aceasta, medicul dumneavoastra poate utiliza un aparat numit peak flow meter sau un spirometru pentru a testa functia plamanilor dumneavoastra. Tratamentul poate controla astmul. Este important sa tratati chiar si simptomele usoare, pentru ca astfel sa puteti preveni agravarea.
Cum trebuie tratat astmul bronsic?
Pentru a veni in sprijinul prevenirii simptomelor astmului si pentru ameliorarea respiratiei dumneavoastra trebuie sa colaborati strans cu medicul dumneavoastra pentru:
– stabilirea de metode pentru evitarea contactului cu conditiile care va pot induce un episod de astm (de exemplu fumatul, inclusiv fumatul pasiv, acarienii din praful de casa, gandacii de bucatarie, moliile, polenul, mirosul de animal, schimbarile vremii si ale temperaturii si infectiile cailor aeriene superioare cum ar fi raceala).
– stabilirea unui plan de tratament care sa controleze cel mai bine astmul dumneavoastra.
Cum trateaza Singulair astmul bronsic?
Singulair blocheaza efectul substantelor numite leucotriene din plamanii dumneavoastra care determina ingustarea si inflamatia cailor aeriene.
De ce este importanta complianta (sa luati medicamentele conform prescriptiei)?
Dumneavoastra puteti ajuta la reducerea severitatii astmului pe care il aveti si a frecventei crizelor luand medicamentele asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.
Ce sunt alergiile sezoniere?
Alergiile sezoniere (cunoscute si ca febra sezoniera sau rinita alergica sezoniera) sunt un raspuns alergic adeseori cauzat de polenuri provenite de la copaci, iarba si plante.
Simptomele diurne si nocturne ale alergiilor sezoniere tipice includ:
– nas infundat, rinoree, prurit nazal
– stranut
– ochi inlacrimati, umflati, rosii, prurit ocular

Contraindicatii:
Nu luati Singulair daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti alergici la oricare dintre componentele sale.

Reactii adverse:
La fel ca alte medicamente, Singulair poate avea reactii adverse.
Cele mai frecvente reactii adverse raportate in studii au fost dureri abdominale, dureri de cap, sete, diaree, hiperkinezie, astm bronsic, cruste si mancarimi ale pielii si eruptii pe piele. Acestea au fost in general de intensitate mica si au aparut la fel de frecvent la pacientii tratati cu Singulair ca si la cei tratati cu placebo (un comprimat care nu contine medicament).
In plus, au fost raportate urmatoarele: reactii alergice inclusiv edemul fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, ce pot determina dificultate in respiratie sau deglutitie, urticarie, eruptie pe piele si prurit (mancarime); tulburari ale viselor si halucinatii, somnolenta, iritabilitate, agitatie cu comportament agresiv, oboseala, neliniste, insomnie, parestezii/amorteala si foarte rar convulsii; uscaciunea gurii, greata, varsaturi, dispepsie, diaree, hepatita; stare de rau, dureri articulare, dureri musculare, crampe musculare; tendinta crescuta la sangerare, echimoze; palpitatii si edeme.
Spuneti medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra prezinta orice simptom neobisnuit, sau daca orice simptom cunoscut persista sau se agraveaza.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.

Mod de administrare:
Singulair, granule, 4 mg, este destinat copiilor cu varsta intre 2-5 ani.
Singulair, granule, 4 mg, este destinat copiilor cu varsta intre 6 luni-2 ani.
Siguranta si eficacitatea Singulair nu au fost stabilite la copii sub 6 luni.
Studiile au aratat ca Singulair nu afecteaza rata de crestere la copii.
Luati Singulair o data pe zi cu sau fara mancare, asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.
Doza zilnica pentru copiii de 2-5 ani pentru tratamentul astmului bronsic si/sau a alergiei sezoniere este de un plic de granule de 4 mg.
Doza zilnica pentru copiii de 6 luni-2 ani pentru tratamentul astmului bronsic este de un plic de granule de 4 mg.
Pentru pacientii cu astm bronsic luati Singulair o data pe zi seara la culcare.
Pentru pacientii cu alergii sezoniere luati Singulair o data pe zi asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.
Pentru a mentine controlul astmului dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra, este important sa luati Singulair atat timp cat v-a prescris medicul dumneavoastra.
Cum trebuie sa-i administrez copilului meu Singulair granule?
Nu deschideti ambalajul decat inainte de a-l folosi.
Singulair, granule poate fi administrat:
– direct in cavitatea bucala (gura)
SAU
– amestecat intr-o lingura cu un aliment usor, rece sau la temperatura camerei (de exemplu piure de mere).
Amestecati intregul continut al unui plic de Singulair, granule cu o lingura dintr-un aliment usor, rece sau aflat la temperatura camerei avand grija ca intrega doza sa fie bine amestecati cu alimentul respectiv.
Asigurati-va ca intrega cantitate din amestecul astfel obtinut (granule+aliment) este administrata copilului imediat (in mai putin de 15 minute).
Important! Nu pastrati niciodata amestec aliment+granule pentru a-l folosi la o data ulterioara. Singulair, granule nu este destinat dizolvarii in lichide. Totusi copilul dumneavoastra poate bea lichide dupa ce a inghitit Singulair, granule.
Daca aveti impresia ca efectul Singulair este prea slab sau prea puternic, adresati-va mediculului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii:
In cazul in care simptomele de astm bronsic se agraveaza trebuie sa-l anuntati imediat pe medicul dumneavoastra.
Singulair nu este destinat tratamentului crizelor de astm bronsic.
In cazul in care apare o criza, trebuie sa urmati instructiunile date de medicul dumneavoastra pentru astfel de situatii.

***

Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui SINGULAIR 4mg/plic

Inapoi la Prospecte medicamente


ATENTIE!Prospectul prezentat in aceasta pagina este un prospect informativ. Nu folositi informatia din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii unei probleme de sanatate.