MOVALIS comprimate 7.5mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …MOVALIS 7.5mg – prospect

Avertisment!
MOVALIS 7.5mg tablete este un medicament.
Folositi MOVALIS 7.5mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.


MOVALIS comprimate 7.5mg

Compozitie:
tablete a 7,5mg sau 15mg meloxicam/tableta 6/12 supozitoare a 15mg meloxicam/supozitor

Proprietati:
Movalis este un AINS din clasa acizilor enolici, cu proprietati antiinflamatoare, analgezice si antipiretice. Mecanismul, comun pentru toate efectele, se datoreaza capacitatii Movalis de a inhiba biosinteza prostaglandinelor, cunoscuti mediatori ai inflamatiei.

In vivo, Movalis inhiba mai mult biosinteza prostaglandinelor de la locul inflamatiei, decat a celor din mucoasa gastrica sau din rinichi. Acest grad crescut de protectie se datoreaza inhibarii selective a COX 2, fata de COX 1. Dovezile existente arata ca inhibarea COX 2 intretine efectele terapeutice ale AINS, pe cand inhibarea COX 1 este responsabila de efectele secundare gastrointestinale si renale. Studiile clinice au demonstrat o incidenta scazuta a efectelor secundare gastrointestinale (inclusiv a perforatiilor, ulceratiilor si sangerarilor) la dozele recomandate de meloxicam, decat la cele ale antiinflamatoarelor standard.

Indicatii :
Movalis este un antiinflamator indicat pentru tratamentul simptomatic al artritei reumatoide, tratamentul simptomatic al osteoartritelor dureroase (artroze, boli degenerative ale articulatiilor); alte stari inflamatorii.

Contraindicatii :
Hipersensibilitate la meloxicam sau orice excipient al medicamentului. Este posibila sensibilitatea incrucisata cu acidul acetilsalicilic sau cu alte AINS. Movalis nu trebuie administrat pacientilor care prezinta semne de astm, polipi nazali, angioedem sau urticarie, urmare a administrarii de acid acetilsalicilic sau alt antiinflamator; in caz de ulcer peptic activ, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa nedializata, copii si adolescentii sub 15 ani, sarcina sau alaptare.

Precautii speciale :
Ca si in cazul altor AINS, trebuie luate anumite precautii in cazul tratamentului pacientilor cu antecedente de boala ale tractului gastrointestinal superior si la pacientii tratati cu anticoagulante. Tratamentul cu Movalis trebuie oprit daca determina ulceratii peptice sau sangerari gastrointestinale. O atentie deosebita trebuie acordata pacientilor care prezinta reactii adverse mucocutanate si instituit un tratament discret cu Movalis. Supozitoarele Movalis nu trebuie administrate la pacientii cu leziuni ale rectului sau anusului sau celor cu istoric recent al sangerarilor rectale sau anale.

Sarcina si alaptare :
Nu s-au observat efecte teratogene in testarea pre-clinica. Movalis nu se administreaza pe parcursul sarcinii si alaptarii.

Efecte secundare :
Gastrointestinale: dispepsie, greata, voma, dureri abdominale, constipatie, flatulenta, diaree, esofagita, ulcer gastrointestinal, sangerari gastrointestinale oculte sau macroscopice. Hematologie: anemie, tulburari ale valorilor sanguine, inclusiv ale leucocitelor, leucopenie, trombocitopenie. Administrarea concomitenta a unui medicament potential mielotoxic, metotrexat in particular, poate fi un factor predispozant de citopenie. Dermatologie: prurit, rash cutanat, stomatita, urticarie, fotosensibilitate. Respiratorii: s-a observat instalarea astmului acut la indivizi tratati in prealabil cu acid acetilsalicilic sau alte AINS, inclusiv Movalis. Sistemul nervos central: delir, dureri de cap, vertigo, tinitus, toropeala. Cardiovasculare: edem, cresterea tensiunii arteriale, palpatii flush. Genito-urinare: parametri renali anormali.

Dozare si administrare :
Artrita reumatoida: 15mg/zi. In functie de raspunsul terapeutic, doza poate fi redusa la 7,5mg/zi. Osteo-artrita: 7,5mg/zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 15mg/zi. La pacientii cu risc crescut la reactii adverse, tratamentul se incepe cu o doza de 7,5mg/zi. La pacientii cu insuficienta renala severa dializati, doza nu trebuie sa depaseasca 7,5mg/zi. Doza maxima zilnica recomandata este de 15mg Movalis. Deoarece doza de Movalis la copii nu a fost inca stabilita, tratamentul cu Movalis trebuie aplicat doar adultilor. Tabletele trebuie inghitite cu apa sau alt lichid, in timpul meselor. Administrarea rectala: un supozitor de 15mg/zi. Administrarea combinata: doza zilnica totala de Movalis administrata ca tablete si supozitoare nu trebuie sa depaseasca 15mg.

Conditii de pastrare :
Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura de pana la 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului MOVALIS 7.5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu MOVALIS 7.5mg tablete a unei probleme de sanatate.MOVALIS 7.5mg – detalii si pret

DCI medicament: MELOXICAMUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 10 comprimate
Doza (concentratia): 7.5mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. PVC-PVDC/AL X 10 COMPRIMATE
Firma: BOEHRINGER INGELHEIM PHARMA GMBH & CO. KG
Tara: Germania
Cod ATC: M01AC06
Cod CIM: W04104002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
MOVALIS 7.5mg tablete este un medicament.
Folositi MOVALIS 7.5mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului MOVALIS 7.5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu MOVALIS 7.5mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente