DRIPTANE 5 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …DRIPTANE 5mg – prospect

Avertisment!
DRIPTANE 5mg tablete este un medicament.
Folositi DRIPTANE 5mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.


DRIPTANE 5mg

DRIPTANE(r) 5mg

Comprimate, 5mg

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a utiliza acest medicament.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa doriti sa-l recititi.

Nu dati acest medicament altora, chiar daca simptomele lor sunt similare cu ale dumneavoastra.

Compozitie

Un comprimat contine clorhidrat de oxibutinina 5mg corespunzator la oxibutinina baza 4,54mg si excipienti: celuloza microcristalina, stearat de calciu, lactoza anhidra.

Grupa farmacoterapeutica: antispastice urinare

Indicatii terapeutice

Driptane ajuta la cresterea capacitatii vezicii urinare prin reducerea tonicitatii musculaturii sale netede. El este utilizat la pacientii cu incontinenta urinara, enurezis, senzatie imperioasa si frecventa de mictionare (sindrom de vezica instabila).

La copiii peste 5 ani, Driptane poate fi utilizat in tratamentul emisiei spontane de urina (vezica neurogena) si enurezisului nocturn.

Contraindicatii

Exista unele cazuri ce necesita atentie atunci cand este necesara utilizarea acestui produs. Prin urmare, medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat despre toate bolile de care suferiti.

Driptane nu trebuie utilizat in cazuri de obstructie intestinala mecanica, stenoza si inflamatie intestinala. In plus, nu trebuie utilizat in caz de miastenia gravis, retentie urinara datorata hiperplaziei de prostata, hipertiroidie si glaucom.

Driptane nu trebuie administrat la copiii sub 5 ani.

Driptane nu trebuie administrat la gravide sau la femeile care alapteaza.

Daca vreuna din conditile mentionate mei sus apare in timpul utilizarii acestui medicament, va rugam sa informati medicul dumneavoastra.

Precautii

Driptane trebuie utilizat cu precautie la pacientii varstnici cu stare generala alterata si la pacientii cu neuropatie vegetativa, boli hepatice sau renale.

Ca urmari ale administrarii Driptane, pot fi agravate simptomele hipertiroidismului, bolii coronariene, insuficientei cardiace congestive, aritmiilor cardiace, tahicardiei si hipertrofiei de prostata.

Trebuie avuta grija deosebita la pacientii cu hernie hiatala asociata cu reflux gastro-esofagian deoarece medicamentele anticolinergice pot agrava aceasta afectiune.

Interactiuni

Efectele Driptane pot interfera cu efectele altor medicamente utilizate concomitent. De aceea, trebuie sa informati medicul dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati in prezent sau pe care veti incepe sa le utilizati, fie ca acestea au fost obtinute sau nu pe baza unei prescriptii medicale. Inainte de a incepe sa utilizati, concomitent cu Driptane, orice medicament pe care il puteti obtine fara prescriptie medicala, adresati-va medicului dumneavoastra.

Atentionari speciale

Copii

Datorita proprietatilor sale farmacologice, acest medicament poate cauza reactii adverse mai ales la copii. Gravitatea acestor reactii adverse poate justifica intreruperea tratamentului sau ajustarea dozelor administrate, in cazul in care tretamentul trebuie continuat.

Sarcina si alaptarea

Driptane nu trebuie utilizat in perioada de sarcina sau de alaptare.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Acest medicament poate determina, in unele cazuri, vedere neclara, somnolenta sau ameteli. Prin urmare, pana cand nu sunteti sigur ca nu prezentati aceste simptome nu trebuie sa intentionati sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Daca aceste simptome apar in timpul tratamentului cu Driptane nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

Un comprimat contine lactoza anhidra 153,3mg.

Doze si mod de administrare

Adulti:

Doza recomandata este de 5mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 sau 3 ori pe zi.

La varstnici, medicamentul persista in organism o perioada de timp mai indelugata, prin urmare, in cele mai multe cazuri, este suficienta administrarea a 5mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 ori pe zi. Deoarece comprimatele prezinta sant de rupere, ele pot fi rupte in jumatate (2,5mg clorhidrat de oxibutinina), in cazul in care medicul dumneavoastra doreste sa va ajusteze doza ce trebuie administrata.

Copii sub 5 ani:

Vezica neurogena (control insuficient asupra vezicii urinare datorita unor afectiuni ale maduvei spinarii): doza recomandata este de 5mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 ori pe zi.

Enurezis nocturn: doza recomandata este de 5mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 sau 3 ori pe zi.

Ultimul comprimat trebuie administrat seara, inainte de culcare.

IN TOATE CAZURILE, TREBUIE SA RESPECTATI CU STRICTETE INDICATIILE MEDICULUI DUMNEAVOASTRA.

Comprimtele se administreaza pe cale orala. Tratamentul trebuie inceput cu doze care sunt crescut apoi progresiv.

Reactii adverse

LA FEL CA TOATE MEDICAMENTELE, ACESTA POATE PROVOCA, LA UNII PACIENTI, REACTII ADVERSE MAI MULT SAU MAI PUTIN SUPARATOARE.

In unele cazuri, acest medicament poate cauza vedere neclara, uscaciunea gurii, constipatie, lipsa poftei de mancare, durere gastrica, pirozis, inrosirea tegumentului fetei (mai ales la copii) si urinare dificila.

Durerea de cap, ametelile, somnolenta, uscaciunea pielii, senzatia de golire incompleta a vezicii urinare, diareea si aritmiile cardiace apar mai putin frecvent.

In cazul aparitiei constipatiei, diareei, durerii gastrice, pirozisului, urinarii dificile, senzatiei de golire incompleta a vezicii urinare, ametelilor sau simptomelor aritmiei cardiace, va rugam sa informati medicul dumneavoastra, care va decide in ceea ce priveste continuarea tratamentului.

IN CAZUL IN CARE OBSERVATI APARITIA ORICAREI REACTII ADVERSE CARE NU A FOST MENTIONATA IN ACEST PROSPECT VA RUGAM SA INFORMATI MEDICUL DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL.

Supradozaj

In cazul in care ati utilizat doze mai mari decat cele recomandate de catre medicul dumneavoastra, reactiile adverse pot fi mai intense decat in mod obisnuit si puteti sa observati dificultati ale respiratiei si la miscare. Daca considerati ca ati utilizat o doza prea mare de medicament, sau daca afectiunea dumneavoastra se agraveaza brusc, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

In cazul utilizarii accidentale a medicamentului de catre un copil, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DRIPTANE 5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DRIPTANE 5mg tablete a unei probleme de sanatate.DRIPTANE 5mg – detalii si pret

DCI medicament: OXYBUTYNINUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 60 comprimate
Doza (concentratia): 5mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. AL/PVC X 30 COMPRIMATE
Firma: LAB. FOURNIER SA
Tara: Franta
Cod ATC: G04BD04
Cod CIM: W11709001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DRIPTANE 5mg tablete este un medicament.
Folositi DRIPTANE 5mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DRIPTANE 5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DRIPTANE 5mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente