-Ce fac cand sunt in farmacie?

Daca ai intrat mai intai pe www.medicamentecompensate.ro si ti-ai facut o lista cu medicamente si cu preturile lor ia aceasta lista cu tine cand mergi la farmacie.

Arata-te informat. Daca farmacistul te simte neinformat sunt sanse sa incerce sa te manipuleze in asa fel incat sa cumperi ceva din care el sa castige cat mai mult. Farmacistii experimentati o fac astfel incat ajungi sa crezi ca ai hotarat singur ceea ce de fapt a hotarat el.

Nu accepta scuza ca un medicament nu se gaseste in farmacie.

Farmacia este obligata sa se aprovizioneze cu medicamentul tau compensat in termen de 24 de ore pentru bolile acute si in 48 de ore pentru bolile cronice.

Completare ianuarie 2013. Daca aveti reteta electronica puteti sa-i cereti farmacistului sa va elibereze doar celelalte medicamente si sa cautati medicamentul dorit in alta farmacie.

Nu scoate niciodata banii din buzunar inainte de a ti se comunica cat ai de platit. S-ar putea sa ai surpriza ca medicamentele sa te coste exact cati bani ai tinut in mana sau ai pus pe tejghea.

Pastreaza intotdeauna bonul fiscal.

Verifica pe loc daca denumirile medicamentelor de pe bonul fiscal corespund cu cele ale medicamentelor primite.

Verifica daca sumele platite pentru fiecare medicament corespund cu cele din lista cu care ai venit de acasa. Daca nu corespund cere-i farmacistului lamuriri.

Intrebarea urmatoare: Ce fac dupa ce ma intorc cu medicamentele de la farmacie?

Inapoi la CAUTARE MEDICAMENTE