-Exemplu cautare medicament
Avertisment! Daca ai ajuns pe aceasta pagina in urma unei cautari este posibil sa nu intelegi la ce foloseste. Iti recomandam sa intri mai intai pe Cautare medicamente

- Categoria de asigurat: Pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei
- Medicamentul ROSUVASTATINA TEVA 20 mg

Pasul 1

Alegeti categoria de asigurat. Dati un click in cerculetul din dreptul categoriei dumneavoastra de asigurat. De exemplu daca sunteti pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei dati dati click in primul cerculet de sus asa cum e in imaginea de mai jos. Daca sunteti pensionar cu pensie mai mica de 700 de lei dati un click in cerculetul al treilea de sus in jos. Apoi asteptati putin pana se afiseaza Pasul 2

Pasul 2

In dreptunghiul din stanga introduceti primele trei litere din numele medicamentului pe care vreti sa-l verificati. In acest exemplu se face cautarea pentru medicamentul ROSUVASTATINA TEVA 20mg. In casuta s-au introdus primele trei litere dindenumirea comerciala a medicamentului adica ROS si in partea de jos a aparut o lista cu toate medicamentele compensate care incep cu aceste trei litere. Alegeti din lista medicamentul pe care vrei sa-l verificati.
Daca dumneavoastra vreti sa verificati medicamentul ENALAPRIL introduceti in casuta ENA si alegeti din lista care apare in partea de jos ENALAPRIL de concentratia care va intereseaza.
Si asteptati putin pana se afiseaza Pasul 3

Pasul3

A aparut un tabel cu toate echivalentele si preturile medicamentului cautat. In cazul acesta ROSUVASTATINA TEVA 20mg. Medicamentele sunt ordonate in functie de pret. Cel mai ieftin este in partea de sus si cel mai scump in partea de jos. Pretul incercuit este pe cutia de 30 de comprimate.

Daca vreti sa va afiseze preturile pe alt numar de bucati introduceti in dreapta sus in tabel numarul de bucati. In acest caz am vrut sa vad pretul pentru 60 de bucati.Inapoi la CAUTARE MEDICAMENTE

54 Comentarii

 • Florin a spus:

  Cu cardul de la farmacia Catena este o mare teapà. Am mers cu o retetà de la medicul de familie pentru a lua Focusin si Avodart si mi s-a cerut 58,3 roni, nu am acceptat si am mers la altà farmacie fàrà card si am plàtit mult mai putin. Oare de ce incearcà sà ne mintà Catena.

  • admin a spus:

   “Catena” nu va minte. V-a spus vreodata “Catena”, in toate reclamele cu care va bombardeaza, ca “ei” ii platiti mai putin decat “altora”?
   Niciodata.
   “Catena” v-a intoxicat cu atata reclama, proasta, incat v-ati autoconvins ca doar “Catena” va iubeste si va vinde mai ieftin.

 • marcel a spus:

  Cele mai mari preturi le are farmacia Catena!!! Probabil de aceea cheltuieste atat de mult cu reclamele..

 • Florescu Marcel a spus:

  Sunt salariat si am o reteta de la dr. psiholog cere mi-a prescris TIANEPTINUM 12,5 mg (90 comp) pe reteta electronica pe care este mentionat: % Pret ref 100, iar la Lista: C1. La farmacie desi inteleg ca este total compensat medicamentul, mi-a incasat suma de 24,96 Ron, pentru 90 comp de Coaxil. Este corect? Cum este facut calculul? Va multumesc!

  • admin a spus:

   Compensarea de 100% SE APLICA LA PRETUL DE REFERINTA SI NU LA PRETUL DE RAFT (NECOMPENSAT)
   De exemplu daca un medicament costa (necompensat) 2 lei si pretul lui de referinta este 1 leu, compensarea de 100% se aplica la pretul de referinta (1 leu) urmand ca dumneavoastra sa platiti restul adica 2 lei (pretul necompensat) – 1 leu (100% din 1 leu -pretul de referinta) = 1 leu
   La fel si in cazul compensarilor de 90% sau de 50%.

 • Claudiu a spus:

  Mie nu-mi apare nicio casuta de cautare medicamente echivalente. Este de la browser(Chrome si Android)?

 • ionescu maria a spus:

  MULTUMIM ! Sunteti foarte buni.

 • ana rodica a spus:

  as vrea sa stiu daca VESICARE este un medicament compensat

  • admin a spus:

   Da, Vesicare se afla pe lista B (50%).

  • valeria a spus:

   Ce inseamna ‘plafon /cutie’ din pasul 3, e cumva pretul de referinta ? Ma intereseaza IRBESARTAN 300 mg, am optat pt APROVEL (era cam pe la jumatate in lista ca pret) dar la la farmacie mi s-a spus ca daca am reteta compensatra la acesta platesc cel mai mult si mi-a recomandat cel facut de TEVA sau SANDOZ dar in lista asta e cel mai scump ! Ce-mi recomandati sa fac? Multumesc pt raspuns !

   • admin a spus:

    Da, “Plafon/cutie” este pretul de referinta pe o cutie. Dar pe dumneavoastra nu va intereseaza aceasta suma decat daca depasiti plafonul de 330 de lei lunar.

    Pentru ca nu ne-ati precizat categoria dumneavoastra de asigurat va vom da preturile pentru categoria “Neasigurat”
    La categoria dumneavoastra preturile vor fi altele dar ordinea se pastreaza.
    Aproovel 300mg costa 1,543 lei pe comprimat.
    Cel mai scump este IRBESARTAN Sandoz (2,316 lei pe comprimat) si cel mai ieftin IRBESARTAN Torrent (1,036 lei pe comprimat)
    Trebuie sa va alegeti din lista ce medicament doriti si mergeti la farmacie sa il luati.
    Daca nu il are in acel moment puteti lasa reteta si farmacistul este obligat ca in maximum 24 de ore sa vi-l aduca.

 • Melinda Martin a spus:

  Împotriva osteoporozei mi s-a prescris un tratament cu un medicament care are ca substanţă activă Acidum Ibandronicum. La farmacie mi s-a explicat că am de ales între Bonviva şi Ossica, amândouă având aceeaşi substanţă activă. Din raţiuni financiare, am ales Ossica. Întrebarea este: din punctul de vedere al eficacităţii medicamentului are vreo relevanţă alegerea mea?

  • admin a spus:

   Nu, cele doua medicamente sunt echivalente.

   Mai aveati si alte variante in afara de OSSICA.

   Cea mai ieftin echivalent este ACID IBANDRONIC SANDOZ care in functie de categoria dumneavoastra de asigurat si de concentratie va poate costa de zece ori mai putin decat BONVIVA,

 • Elisabeta Manole a spus:

  sunt bolnava de osteoporoza si doctorita mi-a dat reteta electronica pe data de 12-04-2013. cu doua produse:
  1-acidum ibandronicum 150 mg. compensat 50 % din lista B -=un comprimat p( pe luna)
  2- alfa calcidolum (caps. moi) 0,50 mcg 1 cutie cu 30 buc.
  Am mers la 5 farmacii( 2- HELP-NEt), o farmacie catena si o farmacie centrofarm, la care am carduri de reducere, si la fiecare mi s-a comunicat pret diferit desi am solicitat sa mi se faca calculul la bonviva la primul medicament. la fiecare farmacie au ajuns la un pret total de peste 100 roni desi sunt teoretic compensate cu 50 % . Am studiat si eu situl cu modelele de calcul si nu am ajuns la aceeasi concluzie cu farmaciile. Va rog, cine poate sa ma ajute cat mai repede, pentru ca mi s-a spus ca reteta expira la sfirsitul lunii aprilie si nu pe 12-05-2013, .

  • admin a spus:

   Pentru ca nu ati precizat are este categoria dumneavoastra de asigurat vom presupune ca sunteti salariat sau pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei. Daca aveti alta categorie de salariat preturile vor fi altele.
   De asemenea nu ati precizat pe cate luni v-a fost prescrisa reteta. Vom presupune in explicatiile ce urmeaza ca aveti o reteta pe o luna de zile.

   Pentru ALFACALCIDOL SANDOZ 0.5 mcg – 30 de bucati trebuie sa platiti 39.37 lei

   Diferentele de pret diferite de la o farmacie la alta vin de la ACIDUM IBANDRONICUM 150 mg unde aveti de ales intre mai multe medicamente echivalente cu preturi diferite.
   Cel mai ieftin este ACID IBANDRONIC SANDOZ 150 mg pentru care trebuie sa platiti 29.66 lei si cel mai scump este BONVIVA 150 mg pentru care trebuie sa platiti 106.08 lei.

   Deci reteta pentru o luna va poate costa intre 69 de lei si 145 de lei.

   Observatie! Acest calcul nu tine cont de eventualele reduceri (praf in ochi) ale farmaciilor.

 • Mirela a spus:

  Primiti si de la mine felicitari ptr acest spatiu si ptr ceea ce faceti ptr noi toti.Stim cu totii ca nu se mai fabrica POLIDIN-ul. De la Instit.Cantacuzino, mi s-a spus ca ar putea sa se reia producerea lui, candva, in cativa ani.Haideti sa facem ceva sa solicitam reluarea producerii acestuia, intrucat acest fapt tine tot de hotararile luate de Guvernul nostru, si desigur de cine stie ce alte interese. Se poate oare face o campanie nationala in acest sens?

 • Balas Ion a spus:

  Buna dimineata.Pensionar 731 Ron pensie.
  Recent mi s-a inlocuit frenolyn cu seretide 50/250.In protocolul FNUASS am gasit ca firma GLAXO impreuna cu FNUASS suporta 75% din pret(157 RON)iar partea de 25% pe care ar trebui sa o suporte asiguratul o suporta TOT FNUASS !!! Asta inseamna ca acest bronhodilatator este GRATIS ??La farmaciile unde am fost mi s-a spus cu tupeu sa-mi vad de treaba mea si sa-i las pe mnealor cu treaba lor !Pretul de farmacie este de cca 70 RON.Totusi protocolul este descarcat de pe internet.Pe 25.febr.2013 am fost la firma GLAXO pt lamuriri si mi s-a spus ca protocolul asa cum este pe net a fost GRESIT CONCEPUT !!!Va vine sa credeti asa ceva?Va rog sa-mi spuneti care este pretul corect.Multumesc anticipat,Comenteaza

Medicamentecompensate.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe acest site. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza. Medicamentecompensate.ro nu isi asuma vreo raspundere legala si medicala pentru textele publicate pe acest site si nu poate fi facut raspunzator pentru eventualele probleme ce pot aparea din folosirea de catre utilizatori a informatiilor de pe acest site.