-Exemplu cautare medicament

Avertisment! Daca ai ajuns pe aceasta pagina in urma unei cautari este posibil sa nu intelegi la ce foloseste. Iti recomandam sa intri mai intai pe Cautare medicamente

– Categoria de asigurat: Pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei
– Medicamentul ROSUVASTATINA TEVA 20 mg

Pasul 1

Alegeti categoria de asigurat. Dati un click in cerculetul din dreptul categoriei dumneavoastra de asigurat. De exemplu daca sunteti pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei dati dati click in primul cerculet de sus asa cum e in imaginea de mai jos. Daca sunteti pensionar cu pensie mai mica de 700 de lei dati un click in cerculetul al treilea de sus in jos. Apoi asteptati putin pana se afiseaza Pasul 2

Pasul 2

In dreptunghiul din stanga introduceti primele trei litere din numele medicamentului pe care vreti sa-l verificati. In acest exemplu se face cautarea pentru medicamentul ROSUVASTATINA TEVA 20mg. In casuta s-au introdus primele trei litere dindenumirea comerciala a medicamentului adica ROS si in partea de jos a aparut o lista cu toate medicamentele compensate care incep cu aceste trei litere. Alegeti din lista medicamentul pe care vrei sa-l verificati.
Daca dumneavoastra vreti sa verificati medicamentul ENALAPRIL introduceti in casuta ENA si alegeti din lista care apare in partea de jos ENALAPRIL de concentratia care va intereseaza.
Si asteptati putin pana se afiseaza Pasul 3

Pasul3

A aparut un tabel cu toate echivalentele si preturile medicamentului cautat. In cazul acesta ROSUVASTATINA TEVA 20mg. Medicamentele sunt ordonate in functie de pret. Cel mai ieftin este in partea de sus si cel mai scump in partea de jos. Pretul incercuit este pe cutia de 30 de comprimate.

Daca vreti sa va afiseze preturile pe alt numar de bucati introduceti in dreapta sus in tabel numarul de bucati. In acest caz am vrut sa vad pretul pentru 60 de bucati.

Inapoi la CAUTARE MEDICAMENTE

56 comments on “-Exemplu cautare medicament
 1. Sandu Gabriela spune:

  Deci sa inteleg ca medicamentele compensate 50% nu sunt la jumatate de pret? Explicati-mi va rog cum se calculeaza. De exemplu, pentru medicamentul NOLITERAX. Va multumesc.

  • admin spune:

   Modul de compensare il gasiti aici
   Pretul necompensat e 75.76lei iar pretul de referinta e 24.72 lei. Compensarea e de 90% din 24.72 lei adica veo 22 de lei. Deci pe o cutie de 30 de bucati trebuie sa mai platiti aproximativ 53 de lei.

 2. Florin spune:

  Cu cardul de la farmacia Catena este o mare teapà. Am mers cu o retetà de la medicul de familie pentru a lua Focusin si Avodart si mi s-a cerut 58,3 roni, nu am acceptat si am mers la altà farmacie fàrà card si am plàtit mult mai putin. Oare de ce incearcà sà ne mintà Catena.

  • admin spune:

   „Catena” nu va minte. V-a spus vreodata „Catena”, in toate reclamele cu care va bombardeaza, ca „ei” ii platiti mai putin decat „altora”?
   Niciodata.
   „Catena” v-a intoxicat cu atata reclama, proasta, incat v-ati autoconvins ca doar „Catena” va iubeste si va vinde mai ieftin.

 3. marcel spune:

  Cele mai mari preturi le are farmacia Catena!!! Probabil de aceea cheltuieste atat de mult cu reclamele..

 4. Florescu Marcel spune:

  Sunt salariat si am o reteta de la dr. psiholog cere mi-a prescris TIANEPTINUM 12,5 mg (90 comp) pe reteta electronica pe care este mentionat: % Pret ref 100, iar la Lista: C1. La farmacie desi inteleg ca este total compensat medicamentul, mi-a incasat suma de 24,96 Ron, pentru 90 comp de Coaxil. Este corect? Cum este facut calculul? Va multumesc!

  • admin spune:

   Compensarea de 100% SE APLICA LA PRETUL DE REFERINTA SI NU LA PRETUL DE RAFT (NECOMPENSAT)
   De exemplu daca un medicament costa (necompensat) 2 lei si pretul lui de referinta este 1 leu, compensarea de 100% se aplica la pretul de referinta (1 leu) urmand ca dumneavoastra sa platiti restul adica 2 lei (pretul necompensat) – 1 leu (100% din 1 leu -pretul de referinta) = 1 leu
   La fel si in cazul compensarilor de 90% sau de 50%.

 5. Claudiu spune:

  Mie nu-mi apare nicio casuta de cautare medicamente echivalente. Este de la browser(Chrome si Android)?

 6. ionescu maria spune:

  MULTUMIM ! Sunteti foarte buni.

 7. ana rodica spune:

  as vrea sa stiu daca VESICARE este un medicament compensat

  • admin spune:

   Da, Vesicare se afla pe lista B (50%).

  • valeria spune:

   Ce inseamna ‘plafon /cutie’ din pasul 3, e cumva pretul de referinta ? Ma intereseaza IRBESARTAN 300 mg, am optat pt APROVEL (era cam pe la jumatate in lista ca pret) dar la la farmacie mi s-a spus ca daca am reteta compensatra la acesta platesc cel mai mult si mi-a recomandat cel facut de TEVA sau SANDOZ dar in lista asta e cel mai scump ! Ce-mi recomandati sa fac? Multumesc pt raspuns !

   • admin spune:

    Da, „Plafon/cutie” este pretul de referinta pe o cutie. Dar pe dumneavoastra nu va intereseaza aceasta suma decat daca depasiti plafonul de 330 de lei lunar.

    Pentru ca nu ne-ati precizat categoria dumneavoastra de asigurat va vom da preturile pentru categoria „Neasigurat”
    La categoria dumneavoastra preturile vor fi altele dar ordinea se pastreaza.
    Aproovel 300mg costa 1,543 lei pe comprimat.
    Cel mai scump este IRBESARTAN Sandoz (2,316 lei pe comprimat) si cel mai ieftin IRBESARTAN Torrent (1,036 lei pe comprimat)
    Trebuie sa va alegeti din lista ce medicament doriti si mergeti la farmacie sa il luati.
    Daca nu il are in acel moment puteti lasa reteta si farmacistul este obligat ca in maximum 24 de ore sa vi-l aduca.

 8. Melinda Martin spune:

  Împotriva osteoporozei mi s-a prescris un tratament cu un medicament care are ca substanţă activă Acidum Ibandronicum. La farmacie mi s-a explicat că am de ales între Bonviva şi Ossica, amândouă având aceeaşi substanţă activă. Din raţiuni financiare, am ales Ossica. Întrebarea este: din punctul de vedere al eficacităţii medicamentului are vreo relevanţă alegerea mea?

  • admin spune:

   Nu, cele doua medicamente sunt echivalente.

   Mai aveati si alte variante in afara de OSSICA.

   Cea mai ieftin echivalent este ACID IBANDRONIC SANDOZ care in functie de categoria dumneavoastra de asigurat si de concentratie va poate costa de zece ori mai putin decat BONVIVA,

 9. Elisabeta Manole spune:

  sunt bolnava de osteoporoza si doctorita mi-a dat reteta electronica pe data de 12-04-2013. cu doua produse:
  1-acidum ibandronicum 150 mg. compensat 50 % din lista B -=un comprimat p( pe luna)
  2- alfa calcidolum (caps. moi) 0,50 mcg 1 cutie cu 30 buc.
  Am mers la 5 farmacii( 2- HELP-NEt), o farmacie catena si o farmacie centrofarm, la care am carduri de reducere, si la fiecare mi s-a comunicat pret diferit desi am solicitat sa mi se faca calculul la bonviva la primul medicament. la fiecare farmacie au ajuns la un pret total de peste 100 roni desi sunt teoretic compensate cu 50 % . Am studiat si eu situl cu modelele de calcul si nu am ajuns la aceeasi concluzie cu farmaciile. Va rog, cine poate sa ma ajute cat mai repede, pentru ca mi s-a spus ca reteta expira la sfirsitul lunii aprilie si nu pe 12-05-2013, .

  • admin spune:

   Pentru ca nu ati precizat are este categoria dumneavoastra de asigurat vom presupune ca sunteti salariat sau pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei. Daca aveti alta categorie de salariat preturile vor fi altele.
   De asemenea nu ati precizat pe cate luni v-a fost prescrisa reteta. Vom presupune in explicatiile ce urmeaza ca aveti o reteta pe o luna de zile.

   Pentru ALFACALCIDOL SANDOZ 0.5 mcg – 30 de bucati trebuie sa platiti 39.37 lei

   Diferentele de pret diferite de la o farmacie la alta vin de la ACIDUM IBANDRONICUM 150 mg unde aveti de ales intre mai multe medicamente echivalente cu preturi diferite.
   Cel mai ieftin este ACID IBANDRONIC SANDOZ 150 mg pentru care trebuie sa platiti 29.66 lei si cel mai scump este BONVIVA 150 mg pentru care trebuie sa platiti 106.08 lei.

   Deci reteta pentru o luna va poate costa intre 69 de lei si 145 de lei.

   Observatie! Acest calcul nu tine cont de eventualele reduceri (praf in ochi) ale farmaciilor.

 10. Mirela spune:

  Primiti si de la mine felicitari ptr acest spatiu si ptr ceea ce faceti ptr noi toti.Stim cu totii ca nu se mai fabrica POLIDIN-ul. De la Instit.Cantacuzino, mi s-a spus ca ar putea sa se reia producerea lui, candva, in cativa ani.Haideti sa facem ceva sa solicitam reluarea producerii acestuia, intrucat acest fapt tine tot de hotararile luate de Guvernul nostru, si desigur de cine stie ce alte interese. Se poate oare face o campanie nationala in acest sens?

 11. Balas Ion spune:

  Buna dimineata.Pensionar 731 Ron pensie.
  Recent mi s-a inlocuit frenolyn cu seretide 50/250.In protocolul FNUASS am gasit ca firma GLAXO impreuna cu FNUASS suporta 75% din pret(157 RON)iar partea de 25% pe care ar trebui sa o suporte asiguratul o suporta TOT FNUASS !!! Asta inseamna ca acest bronhodilatator este GRATIS ??La farmaciile unde am fost mi s-a spus cu tupeu sa-mi vad de treaba mea si sa-i las pe mnealor cu treaba lor !Pretul de farmacie este de cca 70 RON.Totusi protocolul este descarcat de pe internet.Pe 25.febr.2013 am fost la firma GLAXO pt lamuriri si mi s-a spus ca protocolul asa cum este pe net a fost GRESIT CONCEPUT !!!Va vine sa credeti asa ceva?Va rog sa-mi spuneti care este pretul corect.Multumesc anticipat,

  • admin spune:

   Dumneavoastra, pensionar cu pensie de 731 de lei, trabuie sa platiti pentru SERETIDE DISKUS 50/250 suma de 100.23 lei

 12. marand spune:

  De curand am revenit in tara dupa o absenta de 25 ani. Constat cu mahnire ca raportul medic – pacient a ramas acelas din epoca comunista. Cumnatul meu saptamana trecuta a fost la medicul de familie si, ca sa-i elibereze reteta pe care i-a prescris-o cardiologul, i-a bagat in buzunar „cotizatia” de 50 lei, „doamnei” asistente care scrie si printeaza reteta electronica si graficul de administrare a medicamentelor i-a facut ca in fiecare luna o mica „atentie” (cafea, ciocolata, etc) . Nu a controlat daca erau toate medicamentele pe reteta si numai dupa ce s-a intors din farmacie a constatat ca-i lipsea unul dintre medicamente (Clopidogrel), in schimb, pe graficul de administrare era trecut. Cand a telefonat la cabinet i s-a spus ca medicamentul respectiv nu a fost inclus in reteta pentru ca „nu se incadreaza”; in farmacie i s-a spus ca pentru a se incadra ar trebui sa fi avut un infart (el l-a avut, din pacate). Astfel am aflat ca daca o idioata de asistenta nu-ti include un medicament in reteta lunara nu ai alta solutie decat sa-l cumperi fara compensatie. Acum nu este numai discursul compensatiei ci a modului in care vin tratate persoanele; poate fi in cauza o persoana pentru care medicamentul omis in reteta este de importanta vitala si efectiv nu are banii necesari sa-l achizitioneze la pret intreg. Cum se procedeaza in acest caz? si mai ales cata vreme vom continua sa acceptam sitemul asta de santaj? Ce rusinos pentru o tara care face parte din Uniunea Europeana!

  • Zoltan spune:

   Si ce rusinos trebuie sa fie pentru UNIUNEA EUROPEANA sa aibe in componenta asemenea membrii.

   • admin spune:

    Zoltan, sper ca nu esti ungur din ala care contesta tot ce este romanesc si nu rateaza nici o ocazie sa dea-n cel care acum vreo mie si ceva de ani l-a primit in casa lui … casa din care el, unguru’, vrea acuma sa’l dea afara pe adevaratul proprietar

 13. Luncanu Mihaela spune:

  As vrea sa ma informez despre plafonul de 300 lei/pacient pentru medicamente compensate cu 50%.
  Multumesc,

  • admin spune:

   Plafonul este de 330 lei pe luna.
   Fiecare medicament compensat are un pret de referinta.
   Suma preturilor de referinta al tuturor medicamentelor de pe lisat B (50%) nu trebuie sa depaseasca 330 de lei pe luna. Daca depaseste, diferenta va fi platita integral (100%) si nu doar 50%.
   Ca sa vedeti cu ce suma contribuie frecare medicament la acest plafon, cautati fiecare medicament pe pagina medicamentecompensate.ro.
   Adunati toate sumele care apar in coloana plafon/cutie sau, dupa caz, plafon/bucati si verificati daca depasiti sau nu plafonul de 330 de lei.
   Exemplu teoretic:
   medicamentul 1: plafon/bucati= 140 lei.
   medicamentul 2: plafon/bucati= 125 lei
   medicamentul 3: plafon/bucati= 100 lei

   In acest caz depasiti plafonul cu 365-330 = 35 lei
   O parte dintre medicamente trebuie sa le platiti integral (100%)

 14. elis spune:

  era vorba ca in cazul in care nu gasesti toate medicamentele din reteta la o farmacie,poti lua restul in alta farmacie. Ar fi fost bine. Dar n-a fost sa fie . Daca nu le gasesti pe toate intr-un loc ori renunti la cel lipsa ori incepi sa cauti in alta parte,si culmea aici le lipseste ce dincolo era . Si uite asa am renuntat de multe ori la cate un medicament doar sa nu mai fac alte drumuri. Ulterior l-am cumparat la pret intreg .Nu prea e normal.

 15. florin spune:

  FELICITARI,cu toate ca meritati si alte epitete mai bune.multa munca pentru care va aducem multumirile noastre.

 16. eugen spune:

  Acest site e foarte util daca corespunde cu pretul din farmacie.As dori sa stiu daca preturile din listele A si B SUNT IDENTICE IN ORICE FARMACIE sau difera, pentru ca exista parerea ca anumite farmacii au preturi mai mici la medicamente compensate si „gratuite”.(vezi cozile de la ghisee)
  Multumesc peutru un eventual raspuns !

  • admin spune:

   Medicamentele compensate au acelasi pret in orice farmacie.
   Daca vreti sa verificati asta o puteti face cu conditia sa comparati preturile aceluiasi medicament (aceeasi denumire comerciala, aceeasi firma, acelasi numar de comprimate intr-o cutie).
   Daca le comparati doar dupa nume va puteti pacali pentru ca sunt situatii in care doua firme diferite produc medicamente sub acceasi denumire comerciala.

 17. Adrian spune:

  Excelent site-ul!

  • Dana spune:

   Va felicit pentru acest site !!!

   Foarte util, mai ales pentru parintii nostrii, care, de regula sunt pacaliti datorita varstei inaintate, si ei, in necunostinta de cauza, o iau de buna.

   Felicitari ! Felicitari ! de un milion de ori !

 18. BEBE spune:

  Felicitari pentru acest site. Pretul afisat este ceea ce se compenseaza iar diferenta dintre acesta si pretul farmaciei se suporta de pacient?

  • admin spune:

   Nu, pretul afisat in tabel este cel pe care il plateste pacientul a carui categorie de asigurat a fost selectata la Pasul 1

 19. olga lazar spune:

  Am notat anterior comentariul!!!,, MULTUMESC

 20. suciu emil spune:

  medicamente compensate cu 90% se elibereaza compensate intre 2o-40%ex.:acupro pret necomp.=11,56/cutie(4 cutii=46,24).betaloc pret necompensat 15,50/cutie (2 cutii= 31) si amlohexal 11,23/cutie) deci total pret necompensat=88,47 la o compensare de 90% s-a acchitat 54 lei compensandu-se circa 40% bonul la casa nu se elibereaza pe n motive. alta : prin program national la diabetici medicamentele sint gratuite si totusi la Siofor se percepe ca sa zic asa o taxa de 5o si ceva roni la 180 buc pe trei luni.intrebare unde se duc acest bani?

  • admin spune:

   Farmaciile sunt vinovate de multe dar nu de acest mod de calcul.

   Compensarea (50%, 90% sau 100%) nu se aplica pretului necompensat ci PRETULUI DE REFERINTA care este mai mic sau cel mult egal cu pretul necompensat.
   Preturile de referinta nu sunt satblite de farmacii ci de Ministerul Sanatatii si de Casa de Asigurari.

   Exemplu: Accupro 10 mg – 30 de comprimate
   Pret de raft (necompensat) = 11,56 lei
   Pret de referinta = 4,02 lei
   Compensarea = 90% din pretul de referinta = 4,02 x 90 :100 = 3,6 lei
   Cat mai trebuie sa platiti = Pretul de raft – Compensarea = 11,56 – 3,6 = 7.96 lei

   Acest mod de compensare nu este stabilit de farmacii ci de MS si CNAS

   Dumneavoastra trebuie sa cereti bon de casa atunci cand cumparati medicamentele.
   Pe care sa-l verificati, pe site medicamentecompensat.ro, atunci cand ajungeti acasa .

 21. Anca spune:

  Buna ziua, va multumesc pt acest site.O spun pt ca sunt studenta la farmacie si acest site ma ajuta enorm sa invat si sa inteleg.. Si intr-adevar este foarte bine ca oamenii se pot informa pt a plati cat mai putin. In ceea ce priveste farmacistii si medicii si mafia care ii inconjoara, nu as vrea sa comentez (nu am fot in sistem suficient ca sa imi formez un punct de vedere), dar pot spune ca pe unde am facut practica..am intalnit farmacisti de toate categoriile…si am ramas placut surprinsa sa vad ca mai exista si farmacisti care se gandesc in interesul pacientului.. Oricum cred ca sunt foarte putini… Singurul mod in care se poate rezolva aceasta problema sunt legi foarte dure si informatizarea completa eliberarii de retete si eventual compensarea celor mai ieftine medicamente i nu a originalelor. Va multumesc inca o data pt acest site. Va doresc o zi buna!

 22. vassip. spune:

  Multumesc, am inteles dilema „raportului”, dar nu am inteles si nici nu vreau sa inteleg „bafta tiganului”. Eu cu „prezervativul”, imi asum un factor de risc, deci pe timpul…. voi fi stresat, cu o gama larga de influiente negative, in schimb tiganul nu are nici o taina. Multumesc, dar nu asta e solutia si Ceausescu a vrut asa si nu a mers. Daca pui materie prima in oala pentru gatit, te poti aseza la masa, asa e si cu sanatatea, daca pui ceva, periodic, in acel cont te poti prezenta la medic fara bani (ce bine ar fi)sa-ti rezolvi problemele de viata.Pacat ca avem o gramada de legi si nu suntem in stare sa le punem in aplicare.

  • admin spune:

   Dumneavoastra cum ati rezolva problema?
   I-ati lasa, pe ei si pe copiii lor, sa moara, pentru ca nu au asigurare de sanatate?

 23. vassip. spune:

  Nota zece, nu am stiut. Am o neclaritate, daca selectez categoria salariat pt. augmentin 875/125 rezulta: amoxiplus cu 1,88lei si augmentin cu 5,71 lei iar la categoria neasigurat rezulta: rezulta: amoxiplus cu 18,75lei si augmentin cu 26,04 lei.De ce nu este acelasi raport de pret?La amoxiplus e 9.97 iar la augmentin e 4.56.Sunt derutat si e destul de complicat.Multumesc oricum, poate odata voi intelege cum e si cu sistemul asta de sanatate. Eu cotizez lunar cu 239 lei la sanatate su sunt tratat la fel de mizerabil ca si tiganul care nu a platit un leu in viata lui la sanatate, dar isi petrece toate iernile in spital, ca e mai cald decat la bordei si in plus primeste si mancare. La noi asa va fi mereu, in zadar speram sa fie ca la altii.

  • admin spune:

   Nu din cauza „tiganului” se intampla ce se intampla in sanatate, ci din cauza harciogilor nesatui care fura anual miliarde de euro din banii sistemului. „Tiganul” e si el om, si noi, ca niste crestini adevarati, trebuie sa renuntam la o parte din ce-i al nostru pentru binele lui. Chiar daca-i betiv si nu foloseste prezervativul.

   Pretul necompensat:
   AMOXIPLUS = 18.75
   AUGMENTIN = 26.04

   Pretul de referinta:
   AMOXIPLUS = 18.75
   AUGMENTIN = 22.58

   Compensarea (90% din pretul de referinta):
   AMOXIPLUS = 18,75×90/100 = 16.875
   AUGMENTIN = 22.58×90/100 = 20.33

   Cat mai aveti de platit:
   AMOXIPLUS 18.75 – 16.875 = 1.875
   AUGMENTIN 26.04 – 20.33 = 5.71

   E simplu. Raportul nu se pastreaza pentru ca se aplica procentul de compensare la pretul de referinta si nu la pretul necompensat.

 24. Vasile spune:

  Daca tot ne-am umplut de „baieti destepti”,ce mai conteaza un farmacist cu chef de ciupeala !Amuzant este ca se mananca unul pe altul,fara grija ca vor pica si ei pe mana…La toti le vine timpul…Mafie,adica executie preferentiala a sarcinilor de serviciu!Falcile de buldog ale farmacistei din cartier,precum si atotcunoscatoarele ganduri pun intr-o mare dificultate atat medicul meu,cat si pe mine ca pacient !

 25. florin georgescu spune:

  O MARE AFACERE CU MEDINCAMENTELE COMPESATE, VA ROG SA FACETI O ANCHETA SA VEDETI CA LEGEA NU SE RESPECTA SI PE DEASUPRA ESTE O DIFERENTA ENORMA DE PRET DE LA O FARM .LA ALTA

  • PASA spune:

   GRESIT. ACEEASI CANTITATE ,,CONCENTRATIE,CCELASI MEDICAMENT SI ACELASI PRODUCATOR ,INDIFERENT DE FARMACIE PRETUL ESTE ACELASI.CLAR.NU MAI DEZINFORMATI PACIENTII….

   • admin spune:

    Am incercat sa va raspundem si prin email dar se pare ca adresa pe care ne-ati furnizat-o e gresita.Va asiguram ca nu aveti de ce sa va temeti.
    Aveti dreptate . Pe acest site am spus de mai multe ori asta dar multi pacienti, derutati fiind de medici, de farmacisti (chiar si de cei din Mizil) si de propria ignoranta nu inteleg acest lucru.

 26. farmacist spune:

  nu stiu de ce bagati toti farmacistii in a ceeasi oala!…sunt destui cei care nu procedeaza in acest mod…dar ce spuneti despre medicii care(probabil ca urmare a acelorasi metode de recompensa sau poate char avand dreptate ! )prescriu aceste medicamente scumpe(cel mai ades originele, si nu generice!),insistand asupra faptului ca doar acestea sunt bune si eficinte!amintiti-va de perioada in care se prescriau medicamentele dupa denumirea comerciala si pacientul lua farmaciile la rand in cautarea acestora!…sau as putea mentiona faptul ca medicamentele cu pret de referinta nu se gasesc pe nicaieri, existand doar teoretic in listele de compensare!…domnule Admn, inainte de a discredita in acest mod o prefesie, ar fi bine sa va mai ganditi putin!

  • admin spune:

   „domnul Admin” nu’i cazut din Luna … „domnul admin” traieste de cand se stie in aceasta tara … „domnul Admin” are tot timpul de’a face cu farmaciile … si d’aia „domnul Admin” spune:

   Eu, „domnul Admin”, nu bag toti farmacistii in aceeasi oala … pentru ca ar fi nevoie de o oala mult prea mare … sunt sigur ca, odata, se va gasi un cazan in care sa incapa aproape toti

   Eu, „domnul Admin” sunt sigur ca el, cazanul, va fi destul de mare incat sa incapa in el, pe langa farmacisti, si medicii care procedeaza asa cum spuneti

   Cu stima,
   „domnu’ Admin”

 27. erika spune:

  INFORMATIILE MI AU FOST DE MARE FOLOS .
  VA MULTUMIM !

 28. Adrian Radus spune:

  De ce unele medicamente care apar pe acest site NU mai sunt compensate? Cum se poate afla care sunt in mod real medicamentele care sunt compensate? De exemplu Xanax si similare, aici apare compensat, iar medicul de familie si farmaciile afirma ca nu este compensat .

 29. eugenia popescu spune:

  Ce este acela plafon pe cutie si pret pe cutie?…fiindca functie de acesti 2 indicatori si preturile sint diferite.
  Care este pretul adevarat cel afisat la rubrica -preferinte-sau cel afisat prin indicarea nivelului de pensie._
  EX-
  I – Micardis 80-Boehringer,ct.28 buc,–rubrica preferinte
  -pret asigurati 1)-47.22lei,-pret asigurati 3)-23,20lei
  Pretul este pe cutie?
  II- Micardis 80+Boehringer,ct.28 buc-rubrica medicamente compensate functie de nivelul pensiei
  -pret asigurat 1) pe cutie-78,30lei
  -pret asigurat 3) pe cutie-20,99

  • admin spune:

   Plafon pe cutie e suma cu care contribuie o cutie din respectivul medicament la plafonul de 300 de lei permis pentru medicamentele de pe lista B (50%). Plafonul pe numarul de bucati este suma cu care contribuie alt numar de bucati dect cel care se gaseste intr-o cutie din respectivul medicament la plafonul de 300 de lei permis pentru medicamentele de pe lista B (50%).
   De exemplu daca o cutie are 28 de comprimate in coloana Plafon/cutie va apare suma cu care contribuie cele 28 de comprimate la plafon. Daca dummneavoastra vreti sa cumparati 90 de comprimate din acel medicament tineti cont de suma care apare in coloana Plafon/bucati.

 30. Mariana Petre spune:

  Consider foarte util sa poti alege medicamentele in functie de propriul buget

 31. oprea ioana spune:

  ESTE FOARTE BINE SA SE STIE CE PRET AU MEDICAMENTELE,DE FOARTE MULTE ORI SPUN CA UN MEDICAMENT NU ESTE SI DACA NU GASESTI 3,4 FARMACII TE HOTARASTI SA EI RETETA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*