ZANOCIN OD 400 prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

Forma de prezentare: Comprimate filmate eliberare prelungita
Doza: 400mg

Firma producatoare: RANBAXY U.K. LIMITED
Tara producatoare: Marea Britanie
Bucati/cutie: 10 comprimate filmate eliberare prelungita
Procent de compensare: 90%
Pret de referinta: 21.96 lei
Pret necompensat: 50.38 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 30.62 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 28.42 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 30.62 lei

Firma producatoare: RANBAXY U.K. LIMITED
Tara producatoare: Marea Britanie
Bucati/cutie: 5 comprimate filmate eliberare prelungita
Procent de compensare: 90%
Pret de referinta: 10.98 lei
Pret necompensat: 27.38 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 17.50 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 16.40 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 17.50 lei

Categorie de asigurat 1 = Salariat, Pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei, Co-asigurat, Liber profesionist, PHS, Ajutor social, Somaj, Personal contractual, Card european, Acorduri internationale
Categorie de asigurat 2 = Copil (pana la 18 ani), Elev/Ucenic/Student (18 – 26 de ani), Gravida/Lehuza, Veteran, Revolutionar, Handicap, Alte categorii
Categorie de asigurat 3 = Pensionar cu pensie mai mica de 700 lei

Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui ZANOCIN OD 400

***

ZANOCIN OD 400 – prospect informativ

ZANOCIN® OD 400
comprimate filmate cu eliberare prelungita
ZANOCIN® OD 800
comprimate filmate cu eliberare prelungita

Compozitie
Zanocin® OD 400
Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine ofloxacina 400 mg si excipienti: intragranulari – crospovidona, hidrogenocarbonat de sodiu, hidroxipropilmetilceluloza, alginat de sodiu, guma xanthan, carbomer, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, extragranulari- stearat de magneziu, film- Opadry 31 B 58910 (White) *, cerneala de inscriptionare : Opacode S-1-17823 (Black) **.
* Compozitia Opadry 31 B 58910 (White): hidroxipropilmetilceluloza, lactoza monohidrat, dioxid de titan (E 171), Macrogol 400.
** Compozitia Opacode S-1-17823 (Black): Shellac, alcool izopropilic, oxid negru de fer (E 172), alcool N-butilic, propilenglicol, metanol, amoniac.

Zanocin® OD800
Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine ofloxacina 800 mg si excipienti: intragranulari- crospovidona, hidrogenocarbonat de sodiu, hidroxipropilmetilceluloza, alginat de sodiu, guma xanthan, carbomer, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, extragranulari – stearat de magneziu, film – Opadry 31 B 58910 (White)*, cerneala de inscriptionare: Opacode S-1 -17823 (Black)**.
* Compozitia Opadry 31 B 58910 (White): hidroxipropilmetilceluloza, lactoza monohidrat, dioxid de titan (E171), Macrogol 400.
** Compozitia Opacode S-1-17823 (Black): Shellac, alcool izopropilic, oxid negru de fer (E 172), alcool N-butilic, propilenglicol, metanol, amoniac.

Grupa farmacoterapeutica
Chinolone, fluorochinolone.

Indicatii terapeutice
Zanocin ® OD este indicat in tratamentul urmatoarelor infectii determinate de germeni sensibili: infectii ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumoniile determinate de H. Influenzae si Streptococcus pneumoniae si acutizarile bronsitelor cronice; infectii ale tractului urinar superior si inferior; gonoree acuta necomplicata, uretrala si cervicala; uretrite si cervicite non – gonococice determinate de Chlamydia trachomatis; infectii mixte ale uretrei si cervixului determinate de Chlamydia trachomatis si Neisseria gonorrhoeae; infectii necomplicate ale pielii si tesuturilor moi; boala inflamatorie acuta pelvina (inclusiv infectii severe); prostatite.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la ofloxacina, la alte antibiotice din grupul chinolonelor sau la oricare dintre excipientii produsului.
Antecedente de tendinopatie asociata cu fluorochinolonele.
Epilepsie.
Deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.

Precautii
La unii pacienti la care s-au administrat fluorochinolone s-a observat fotosensibilizare. In timpul tratamentului cu ofloxacina trebuie sa se evite expunerea excesiva la lumina. Daca apar fenomene de fotosensibilizare, tratamentul trebuie intrerupt.

La pacientii cu antecedente de afectiuni ale sistemului nervos central, ofloxacina trebuie utilizata cu precautie.

Dupa administrarea majoritatii antibioticelor, inclusiv a ofloxacinei, a fost raportata aparitia colitei pseudomembranoase, care poate varia in severitate de la usoara pana la amenintatoare de viata. De aceea, este important sa se ia in considerare acest diagnostic la pacientii care prezinta diaree dupa administrarea de antibiotice.

Interactiuni
Teofilina
Ofloxacina, spre deosebire de alte fluorochinolone, nu pare sa determine interactiuni farmacocinetice cu teofilina.

Antiacide, sucralfat, cationi de metale, multivitamine
Absorbtia chinolonelor este scazuta de aceste produse medicamentoase, de aceea, administrarea lor concomitenta trebuie evitata.

Probenecid
Excretia urinara a anumitor chinolone este scazuta de administrarea concomitenta de probenecid.

Antiinflamatoare nesteroidiene
S-a raportat ca administrarea concomitenta de antiinflamatoare nesteroidiene creste efectele chinolonelor asupra sistemului nervos central.

Ciclosporina
In cazul administrarii concomitente a ciclosporinei cu anumite chinolone, au fost raportate concentratii plasmatice crescute de ciclosporina. Nu a fost studiat potentialul de interactiune intre ofloxacina si ciclosporina.

Substante metabolizate de enzimele citocromului P450
Majoritatea chinolonelor inhiba activitatea enzimelor citocromului P450. Acest fapt poate sa determine prelungirea timpului de injumatatire plasmatica pentru unele substante care sunt, de asemenea, metabolizate de acest sistem (de exemplu: ciclosporina, teofilina/metilxantina, warfarina etc), atunci cand se administreaza impreuna cu chinolonele. Durata perioadei de inhibitie variaza in functie de chinolona.

Warfarina
S-a raportat faptul ca chinolonele potenteaza efectele anticoagulantului oral warfarina sau ale derivatilor sai. Atunci cand aceste produse medicamentoase se administreaza concomitent, trebuie monitorizate cu atentie timpul de protrombina sau alte teste de coagulare.

Cimetidina
S-a dovedit ca cimetidina interfera cu eliminarea unor chinolone. La unele chinolone, aceasta a determinat cresterea semnificativa a timpului de injumatatire plasmatica si a ASC. Nu a fost studiat potentialul de interactiune dintre ofloxacina si cimetidina.

Medicatie antidiabetica
La pacientii tratati concomitent cu chinolone si antidiabetice au fost raportate tulburari ale glicemiei, inclusiv hiperglicemie si hipoglicemie; din acest motiv se recomanda monitorizarea cu atentie a glicemiei.

Modificarea rezultatelor testelor de laborator
Fosfataza alcalina, GOT, GPT si lactat-dehidrogenaza: in timpul tratamentului cu ofloxacina, valorile pot fi crescute.
Determinarea valorilor urinare ale opioidelor si porfirinelor: Pot sa apara reactii fals pozitive.

Doze si mod de administrare
Instructiuni pentru administrarea Zanocin ® OD 400 si 800,
comprimate filmate cu eliberare prelungita

Comprimatele nu trebuie taiate, sfaramate sau mestecate.
Comprimatele trebuie administrate dupa mese si inghitite intregi.

Doza uzuala pentru adulti

Infectii ale traclului urinar :
Cistite determinate de E.Coli sau K.Pneumoniae 400 mg / la intervale de 24 ore/ 3 zile
Cistite determinate de alti germeni 400 mg / la intervale de 24 ore / 7 zile
Infectii complicate ale tractului urinar 400 mg / la intervale de 24 ore / 10zile
Infectii ale pielii si tesuturilor moi 800 mg / la intervale de 24 ore / 10 zile
Pneumonii si acutizari ale bronsitelor cronice 800 mg / la intervale de 24 ore / 10 zile

Boli cu transmitere sexuala:
Gonoree necomplicata 400 mg / doza unica / 1 zi
Cervicite si uretrite non- gonococice 400 mg / la intervale de 24 ore * 7 zile*
Infectii mixte ale uretrei si cervixului determinate de C. Trachomatis si N. Gonorrhoeae 400 mg / la intervale de 24 ore / 7 zile
Prostatite 400 mg / la intervale de 24 ore / 6 saptamani
Boala inflamatorie pelvina acuta 800 mg / la intervale de 24 ore / 10-14 zile

Ajustarea dozei in cazul insuficientei renale
Dupa administrarea unei doze initiale uzuale, dozele trebuie ajustate dupa cum urmeaza:

Clearance-ul plasmatic al creatininei (ml/minut) – 20-50: In infectiile pielii si ale tesuturilor moi, pneumonii sau acutizarea bronsitelor cronice si boala inflamatorie pelvina acuta – doza recomandata este de 400 mg ofloxacina (un comprimat filmat cu eliberare prelungita Zanocin® OD 400) la intervale de 24 ore. Pentru alte indicatii, nu exista date suficiente pentru a stabili recomandarile de dozaj.
Clearance-ul plasmatic al creatininei (ml/minut) – Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui ZANOCIN OD 400

Inapoi la Prospecte medicamente


ATENTIE!Prospectul prezentat in aceasta pagina este un prospect informativ. Nu folositi informatia din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii unei probleme de sanatate.