XEFO 8 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

DCI: LORNOXICAMUM
Forma de prezentare: Comprimate filmate
Doza: 8mg

Firma producatoare: NYCOMED AUSTRIA GMBH
Tara producatoare: Austria
Bucati/cutie: 30 comprimate filmate
Procent de compensare: 50%
Pret de referinta: 18.01 lei
Pret necompensat: 28.29 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 19.29 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 10.28 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 12.08 lei

Firma producatoare: NYCOMED AUSTRIA GMBH
Tara producatoare: Austria
Bucati/cutie: 10 comprimate filmate
Procent de compensare: 50%
Pret de referinta: 6.00 lei
Pret necompensat: 11.66 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 8.66 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 5.66 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 6.26 lei

Firma producatoare: NYCOMED AUSTRIA GMBH
Tara producatoare: Austria
Bucati/cutie: 20 comprimate filmate
Procent de compensare: 50%
Pret de referinta: 12.00 lei
Pret necompensat: 23.59 lei
Pret compensat categorie de asigurat 1 = 17.59 lei
Pret compensat categorie de asigurat 2 = 11.59 lei
Pret compensat categorie de asigurat 3 = 12.79 lei

Categorie de asigurat 1 = Salariat, Pensionar cu pensie mai mare de 700 de lei, Co-asigurat, Liber profesionist, PHS, Ajutor social, Somaj, Personal contractual, Card european, Acorduri internationale
Categorie de asigurat 2 = Copil (pana la 18 ani), Elev/Ucenic/Student (18 – 26 de ani), Gravida/Lehuza, Veteran, Revolutionar, Handicap, Alte categorii
Categorie de asigurat 3 = Pensionar cu pensie mai mica de 700 lei

Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui XEFO 8 mg

***

XEFO 8 mg – prospect informativ

XEFO, comprimate filmate de 8mg
Compozitie:
1 comprimat filmat conţine 8 mg lornoxicam.

Actiune terapeutică:
Xefo 8 mg este un analgezic (medicament împotriva durerii) şi un antireumatic (aparţine grupei de antiinflamatoare nesteroidiene). Xefo 8 mg acţionează rapid, fiind absorbit de tractul gastro-intestinal. Xefo 8 mg se elimină pe cale renală în proporţie de 30% şi pe cale hepatică 60%.

Indicatii:
Xefo 8 mg se administrează pentru tratarea durerilor de intensitate medie şi puternică, pentru dureri articulare reumatismale şi artroze.

Mod de administrare:
Xefo 8 mg va fi înghiţit cu un pahar de apă, înainte de mese.

Dozare:
Pentru dureri medii şi puternice: doza iniţială este de 16 mg (2 comprimate); dacă este necesar, se mai pot administra încă 2 comprimate (cel mult) timp de 24 ore. Doza de întreţinere nu va depăşi 16 mg zilnic, de preferat 8 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Doza prescrisă de medic trebuie respectată cu stricteţe.

În tratamentul afecţiunilor inflamatorii: pentru adulţi doza va fi stabilită individual. Doza standard este de 8-16 mg (1-2 comprimate), de preferat de 1 – 2 ori pe zi. Doza prescrisă de medic trebuie respectată cu stricteţe. Pentru tratamentul de lungă durată, doza zilnică este de 16 mg. În cazul unor suferinţe gastro-intestinale sau disfuncţii hepatice şi renale, doza zilnică nu trebuie să depăşească 8 mg (1 comprimat) pe zi.

Durata tratamentului: Medicul va stabili durata tratamentului. Consultaţi medicul curant la intervale regulate şi respectaţi indicaţiile în ceea ce priveşte regimul alimentar, condiţiile de viaţă şi exerciţiile fizice.

Contraindicatii:
Xefo 8 mg nu se administrează în următoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscută la Xefo, acid acetilsalicilic (aspirină) şi alte substanţe antiinflamatorii; hemoragii gastro-intestinale acute, ulcere gastrice sau duodenale; defecte de hemocitogeneză; sarcină; alăptare; adolescenţi sub vârsta de 18 ani.

Xefo 8 mg se va administra cu prudenţă în următoarele cazuri: disfuncţii hepatice sau renale; hemoragii şi ulcere gastrointestinale; defecte de hemocitogeneză; intoleranţă cunoscută la Xefo, acid acetilsalicilic (aspirină) şi alte antiinflamatoare.

Efecte secundare:
Ocazional pot apărea: dureri gastrice, diaree, ameţeală, indigestie, cefalee, greaţă şi vărsături. În rare cazuri pot apărea: constipaţie, disfagie, uscăciunea gurii, eructaţii, flatulenţă, gastrite, reflux gastro-esofagian, hemoragii gastro-intestinale, gastralgii, sângerări hemoroidale sau rectale, esofagită, disfuncţii hepatice, căderea părului, reacţii cutanate, icter cutanat, hipersudoraţie, disurie, edeme, crampe musculare, tremor, migrenă, conjunctivite, acufene, reacţii alergice, inapetenţă, scădere în greutate, crampe musculare, stare de rău, slăbiciune, roşirea pielii cu senzaţie de căldură, dispnee, urticarie, anemie, leucocitoză, prelungirea timpilor de coagulare, peteşii cutanate, infecţii ale căilor respiratorii superioare, oscilaţii tensionale, palpitaţii, creşterea frecvenţei cardiace, oboseală, depresie, insomnie, somnolenţă.

Interactiuni:
Xefo 8 mg poate interacţiona cu alte medicamente. Nu uitaţi să anunţaţi medicul că faceţi tratament cu Xefo. Acordaţi o atenţie specială în cazul în care faceţi tratament cu: anticoagulante; antidiabetice; alte analgezice sau antiinflamatorii; diuretice; antidepresive (tratament cu Li); metotrexat (agent terapeutic de bază în cazurile de poliartrită cronică); cimetidină (medicament împotriva ulcerului gastro-intestinal); digoxină (medicament împotriva insuficienţei cardiace). Efecte de dependenţă: Nu se cunosc efecte de dependenţă.

Precautii speciale:
Prudenţă la şoferi şi persoane cu activităţi solicitante. Nu asociaţi cu alcoolul. În asociere cu alte antiinflamatoare, tratamentul cu Xefo poate creşte riscul apariţiei ulcerelor gastrice şi intestinale. În cazul în care apar hemoragii gastro-intestinale, tratamentul trebuie întrerupt imediat şi luate măsurile adecvate. Precauţii speciale se vor lua în cazul administrării primei doze de Xefo la pacienţii cu afecţiuni gastro-intestinale. Se va lua tensiunea regulat la pacienţii vârstnici, obezi şi cu hipertensiune arterială. Pacienţii cu infecţii cronice respiratorii, astm bronşic sau febrili pot dezvolta mai uşor reacţii de sensibilitate la Xefo. În cazul tratamentului de lungă durată, se vor verifica regulat: formula sângelui, funcţia hepatică şi renală. Verificaţi data expirării! Nu lăsaţi medicamentul la îndemâna copiilor!

Supradozare:
Nu s-au înregistrat până acum cazuri de supradozare acută cu lornoxicam. În cazul unei doze mai mari de substanţă, simptomele menţionate la „Efecte secundare” vor fi mai pronunţate. În cazul apariţiei semnelor de supradozare, tratamentul va fi imediat întrerupt. Până în prezent nu se cunoaşte nici un antidot. În caz de supradozare, adresaţi-vă medicului.

***

ATENTIE!Prospectul prezentat in aceasta pagina este un prospect informativ. Nu folositi informatia din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii unei probleme de sanatate.