– Reteta electronica

Primesti de la medicul prescriptor un singur exemplar al retetei.

Daca are posibilitatea medicul inregistreaza prescriptia in sistem. Daca, din diverse motive, nu se poate conecta la sistem medicul elibereaza reteta, chiar scrisa de mana, si o va inregistreaza ulterior.

Atentie ! Reteta pe care ai primit-o nu trebuie mototolita, cel putin in zona codului de bare, pentru a putea fi cititia la farmacie.

Daca, in momentul in care ajungi la farmacie, reteta nu este inregistrata in sistem ea va fi inregistrata de catre farmacist.

Daca farmacia la care te-ai prezentat nu are acces in sistem, trebuie sa meargi la o alta farmacie deoarece farmaciile nu au voie sa elibereze medicamente compensate atunci cand nu sunt in sistem;

strong>Atentie! Nu uitati ca poti sa-ti alegi oricare dintre echivalentele medicamenteler care ti-au fost prescrise. Nu-l lasa pe farmacist sa decida pentru tine pentru ca el decide, de cele mai multe ori, in functie de interesul lui si nu al tau.

Medicamente pot fi ridicate de la farmacie complet (intreaga cantitate din toate medicamentele prescrise) sau fractionat (doar o parte dintre medicamentele prescrise)

Exemplu :
Daca vi s-au prescris pe reteta trei medicamente puteti sa ridicati de la farmacie doua dintre ele si sa mergeti la alta farmacie sa-l ridicati pe cel de-al treilea.

Medicamentele nu vor putea fi eliberate fractionat (doar o parte din cantitatea prescrisa dintr-un medicament.

Exemplu:
Daca pe reteta sunt trecute 60 de comprimate dintr-un medicament nu puteti ridica mai putine. Ori luati intreaga cantitate ori nu luati niciunul.

La eliberarea medicamentelor veiti semna documentul de primire, unde vor fi trecute toate medicamentele primite, care confirma eliberarea retetei.

Inapoi la Cautare medicamente