Remdesivir: pret, eficienta in tratamentul COVID 19

Denumire generică: REMDESIVIR
Firma: Gilead Sciences

Eficienta

Remdesivir este un antiviral cu spectru larg care actioneaza prin blocarea ARN polimerazei enzima care produce in interiorul celului inmultirea virusului.
Remdesivir a demonstrat eficienta in tratamentul infectiei cu agenții patogeni virali MERS și SARS.
Desi nu există o terapie aprobată pentru Covid-19, care poate provoca pneumonie severă, bazandu-se pe aceste rezultate cercetatorii au presupus ca medicamentul se pre\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\teaza pentru tratamentul COVID-19 coronavirus asemanator structural cu MERS și SARS.
Studiile privind medicamentul Remdesivir sunt în curs de desfășurare la zeci de centre clinice. Firma Gilead sponsorizează teste ale medicamentului la 2.400 de pacienți cu simptome severe de Covid-19 în 152 de site-uri de testare din întreaga lume. De asemenea, testează medicamentul Remdesevir la 1.600 de pacienți cu simptome moderate la 169 de spitale și clinici din întreaga lume.
Pacienţii aleşi pentru studiul clinic au avut simptome respiratorii severe şi febră. După administrarea Remdesivir au fost capabili să părăsească spitalul după mai puţin de o săptămână de tratament.
Desi in februarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Remdesivir a arătat potențial împotriva tratamentului infectiei cu Covid-19 abia dupa ce rezultatele studiilor vor fi interpretate se va putea spune cu certitudine daca Remdesivir este eficient in tratamentul COVID 19.

Pret

Pretul medicamentului pentru o zi de tratament este estimat la aproximativ un dolar pe zi, care e un pret mult mai mare decat cel al tratamentrului cu hidroxiclorochina, al carui pret ar putea fi de doar cativa centi pentru o zi de tratament.
In plus la pretul final va fi influentat de costurile de cercetare care s-ar putea ridica pana la suma de 150 de milioane de dolari.

Firma Gilead isi propune sa poata asigura pana in luna octombrie tratamentul a 500.000 de cazuri de infectie cu Covid 19. Tratamentul, sub forma injectabila, pacientilor infectati cu Covid 19 ar putea dura intre 5 si 10 zile.

Vezi pret medicamente:

Pret compensat AICI

Pret necompensat AICI