PLAVIX 300mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …PLAVIX 300mg – prospect

Avertisment!
PLAVIX 300mg tablete film. este un medicament.
Folositi PLAVIX 300mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.


PLAVIX 300mg

Plavix 300mg comprimate filmate

clopidogrel

CE ESTE PLAVIX SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Plavix apartine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele (plachetele sanguine) sunt elemente circulante foarte mici din sange, mai mici decat globulele rosii sau globulele albe, care se alipesc (se agrega) in timpul formarii unui cheag de sange. Prevenind aceasta agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sange (proces numit tromboza).

Plavix este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sange (trombilor) in vasele sanguine (artere) rigidizate. Aceasta boala este cunoscuta sub denumirea de aterotrombozasi poate duce la aparitia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inima sau decesul).

Vi s-a prescris Plavix pentru a preveni formarea cheagurilor de sange si a reduce riscul de aparitie a acestor evenimente severe, deoarece:

– dumneavoastra ati avut deja o criza de inima, un accident vascular cerebral sau aveti o boalacunoscuta sub numele de arteriopatie obliteranta a membrelor inferioare sau
– dumneavoastra ati avut o durere toracica severa, cunoscuta sub numele de angina pectoralainstabila sau infarct miocardic (criza de inima). Pentru tratamentul acestei afectiuni, este posibil ca medicul dumneavoastra sa vafi implantat un stent in art

INAINTE SA LUATI PLAVIX

Nu luati Plavix

Daca sunteti alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Plavix;
Daca aveti o afectiune care in prezent produce sangerare, cum este ulcerul gastric, sau hemoragie cerebrala;
Daca suferiti de insuficienta hepatica severa.
In cazul in care credeti ca vreuna dintre acestea se aplica la dumneavoastra sau daca nu sunteti sigur, consultati-va cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Plavix.

Aveti grija deosebita cand utilizati Plavix

In cazul in care va aflati in una dintre urmatoarele situatii, trebuie sa informati medicul dumneavoastrainainte de a lua Plavix:

daca aveti risc de sangerare, ca de exemplu:
-aveti o afectiune care poate determina sangerare interna (cum este ulcerul gastric)
-aveti o tulburare de coagulare, care va predispune la sangerare interna (sangerare in interiorul oricarui tesut, organ sau articulatie) -ati suferit recent un traumatism grav -ati suferit recent o interventie chirurgicala (inclusiv stomatologica)
-veti fi supus unei interventii chirurgicale (inclusiv stomatologica) in urmatoarele 7 zile.

daca ati avut un cheag de sange intr-o artera din creier (accident vascular cerebral ischemic) in ultimele 7 zile.

daca luati alte medicamente (vezi Utilizarea altor medicamente).

daca aveti o afectiune hepatica sau renala.

In timp ce urmati tratament cu Plavix:

Trebuie sa informati medicul dumneavoastra daca urmeaza sa fiti supus unei interventii chirurgicale (inclusiv stomatologica).
De asemenea, trebuie sa informati imediat medicul dumneavoastra daca aveti o afectiune care include febrasi vanatai sub piele, ce pot sa aparasub forma unor pete rosii punctiforme, asociate sau nu cu oboseala pronuntata inexplicabila, confuzie, ingalbenirea pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi REACTII ADVERSE POSIBILE).
Daca va taiati sau va raniti, oprirea sangerarii poate sa necesite mai mult timp decat de obicei. Acest fapt este legat de modul in care actioneaza medicamentul dumneavoastra, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sange. In cazul taieturilor sau ranilor superficiale (de exemplu cele din timpul barbieritului), nu trebuie sa va ingrijorati. Cu toate acestea, daca sangerarea vaingrijoreaza, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra (vezi REACTII ADVERSE POSIBILE).
Medicul dumneavoastra poate cere analize de sange.
Trebuie sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca observati orice reactie adversa nementionata la 4 REACTII ADVERSE POSIBILE sau daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava.
Plavix nu este destinat utilizarii la copii sau adolescenti.

Utilizarea altor medicamente

Anumite medicamente pot influenta efectele Plavix sau invers. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu se recomanda utilizarea anticoagulantelor orale (medicamente folosite pentru a reduce coagularea sangelui) concomitent cu Plavix.

Trebuie sa spuneti cu precizie medicului dumneavoastra daca luati un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat de obicei pentru tratarea afectiunilor dureroase si/sau inflamatorii ale muschilor sau articulatiilor sau daca utilizati heparina sau orice alt medicament folosit pentru a reduce coagularea sangelui sau daca luati un inhibitor de pompa de protoni (de exemplu omeprazol) pentru dureri de stomac.

Daca ati avut o durere toracica severa (angina pectorala instabila sau criza de inima), Plavix va poate fi prescris in asociere cu acid acetilsalicilic, o substanta prezenta in numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea si a reduce febra. Utilizarea ocazionala a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000mg intr-un interval de 24 de ore) nu ar trebui, in general, sa ridice probleme, dar utilizarea in alte situatii de acid acetilsalicilic, pe perioade prelungite, trebuie discutata cu medicul dumneavoastra.

Utilizarea Plavix cu alimente si bauturi

Plavix poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea

Este preferabil sa nu utilizati acest medicament in cursul sarcinii si al alaptarii.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Plavix. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Plavix, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, deoarece se recomanda sa nu luati clopidogrel in timpul sarcinii.

Trebuie sa intrebati medicul dumneavoastra daca puteti alapta in timpul tratamentului cu Plavix.

Adresati-va medicului dumneavoastrasau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Este putin probabil ca Plavix sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Plavix

Plavix contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti o intoleranta la anumite zaharuri (de exemplu lactoza), adresati-va medicului dumneavoastra inainte sa luati acest medicament.

Plavix contine, de asemenea, ulei de ricin hidrogenat, care poate determina tulburari gastrice sau diaree.

CUM SA LUATI PLAVIX

Luati intotdeauna Plavix exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca ati avut o durere toracica severa (angina pectorala instabila sau criza de inima), medicul dumneavoastra va poate prescrie 300mg de Plavix (1 comprimat a 300mg sau 4 comprimate a 75mg)

o data, la inceputul tratamentului. Apoi, doza uzuala este de un comprimat de Plavix a 75mg pe zi, administrat pe cale orala, cu sau fara alimente si la aceeasi ora in fiecare zi.

Trebuie sa luati Plavix atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Plavix

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat serviciu de urgenta al unui spital, deoarece exista risc crescut de sangerare.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Plavix poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apar:

-febra, semne de infectie sau oboseala pronuntata. Acestea pot fi determinate de scaderea numarului anumitor celule sanguine, care apare in cazuri rare.

-semne de tulburari hepatice, cum sunt ingalbenirea pielii si/sau a albului ochilor (icter), asociatasau nu cu sangerare, ce poate sa apara sub piele sub forma unor pete rosii

punctiforme, si/sau confuzie (vezi Aveti grija deosebita cand utilizati Plavix).

-umflarea mucoasei bucale sau manifestari la nivelul pielii, ca de exemplu eruptii cutanate si mancarime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reactii alergice.

Reactiile adverse cel mai frecvent raportate pentru Plavix (apar la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt sangerarile. Sangerarile pot sa apara sub forma de hemoragie gastrica sau intestinala, vanatai, hematoame (sangerare sau vanataie neobisnuite, sub piele), sangerare din nas, sange in urina. De asemenea, in cazuri rare, au fost raportate hemoragii oculare, cerebrale, pulmonare sau articulare.

Ce trebuie sa faceti daca apar sangerari prelungite in timp ce utilizati Plavix

Daca va taiati sau va raniti, oprirea sangerarii poate sa necesite mai mult timp decat de obicei. Acest fapt este legat de modul in care actioneaza medicamentul dumneavoastra, deoarece el previne formarea cheagurilor de sange. In cazul taieturilor sau ranilor superficiale, de exemplu cele din timpul barbieritului, nu trebuie sa va ingrijorati. Cu toate acestea, daca sunteti ingrijorat in legatura cu sangerarea pe care o aveti, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra (vezi Aveti grija deosebita cand utilizati Plavix).

Alte reactii adverse raportate pentru Plavix sunt:

Reactii adverse frecvente (apar la 1 pana la 10 pacienti din 100): diaree; dureri abdominale; indigestie sau arsuri la stomac.

Reactii adverse mai putin frecvente (apar la 1 pana la 10 pacienti din 1000): dureri de cap; ulcer gastric; varsaturi; greata; constipatie; gaze in exces in stomac sau intestine; eruptii cutanate; mancarime; ameteli; senzatie de furnicaturi si amorteli.

Reactii adverse rare (apar la 1 pana la 10 pacienti din 10000): vertij.

Reactii adverse foarte rare (apar la mai putin de 1 pacient din 10000): Icter; durere abdominala severaasociatasau nu cu durere de spate; febra; dificultati de respiratie, uneori asociate cu tuse; reactii alergice generalizate; umflarea mucoasei bucale; vezicule pe piele; alergie pe piele; inflamatia mucoasei bucale (stomatita); scaderea tensiunii arteriale; confuzie; halucinatii; dureri articulare; dureri musculare; modificari ale gustului.

In plus, medicul dumneavoastra poate identifica modificari ale analizelor dumneavoastra de sange si urina.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversanementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA PLAVIX

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Plavix dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu utilizati Plavix daca observati semne vizibile de deteriorare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Plavix

Substanta activa este clopidogrel. Fiecare comprimat contine clopidogrel 300mg (sub forma de hidrogensulfat).

Celelalte componente sunt manitol (E421), ulei de ricin hidrogenat, celuloza microcristalina, macrogol 6000 si hidroxipropilceluloza cu substitutie redusa, in nucleu, si lactoza (zaharul din lapte), hipromeloza (E464), triacetina (E1518), oxid rosu de fer (E172), dioxid de titan (E171) si cearacarnauba, in invelisul de filmare.

Cum arata Plavix si continutul ambalajului

Comprimatele filmate de Plavix 300mg sunt oblongi, de culoare roz, inscriptionate cu 300 pe o fatasi 1332 pe cealalta fata.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului PLAVIX 300mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu PLAVIX 300mg tablete film. a unei probleme de sanatate.PLAVIX 300mg – detalii si pret

DCI medicament: CLOPIDOGRELUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate film.
Doza (concentratia): 300mg
Forma de prezentare: CUTIE X 30X1 COMPRIMATE FILM. (BLIST. AL/AL PERFORATE UNIDOZA)
Firma: SANOFI PHARMA – BRISTOL MYERS SQUIBB
Tara: Franta
Cod ATC: B01AC04
Cod CIM: W53035002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
PLAVIX 300mg tablete film. este un medicament.
Folositi PLAVIX 300mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului PLAVIX 300mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu PLAVIX 300mg tablete film. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente