PIROXICAM 20 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …PIROXICAM 20mg – prospect

Avertisment!
PIROXICAM 20mg supozitoare este un medicament.
Folositi PIROXICAM 20mg supozitoare doar daca v-a fost prescris de un medic.Piroxicam 20mg, comprimate

Piroxicam

CE ESTE PIROXICAM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Piroxicamul este un antiinflamator nesteroidian care face parte din grupa chimica a oxicamilor si are efecte antiinflamatoare, analgezice, antipiretice si antiagregante plachetare. El amelioreaza simptomatologia inflamatorie, dar nu influenteaza evolutia bolii.

Efectele sale terapeutice sunt atribuite in principal inhibarii sintezei prostaglandinelor.

Inainte de a va prescrie piroxicam, medicul va evalua beneficiul pe care il puteti obtine din utilizarea acestui medicament comparativ cu riscul de a avea reactii adverse. Deoarece luati piroxicam, poate fi nevoie ca medicul sa va faca controale periodice si va va spune de cate ori este necesar acest lucru.

Piroxicam este utilizat pentru a ameliora unele simptome determinate de osteoartrita (care pot sa apara in artroza, boala degenerativa a articulatiilor), poliartrita reumatoida si spondilita anchilozanta (reumatismul coloanei vertebrale), cum sunt inflamatia, intepenirea articulatiilor si durerea articulara. Acest medicament nu vindeca artrita si va va ajuta doar in perioada in care il utilizati.

Medicul va va prescrie piroxicam doar daca ameliorarea simptomelor cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) a fost nesatisfacatoare.

INAINTE SA UTILIZATI PIROXICAM

Nu utilizati Piroxicam

– daca ati avut ulcer, sangerare sau perforatie la nivelul stomacului sau intestinului;

– daca aveti ulcer, sangerare sau perforatie la nivelul stomacului sau intestinului;

– daca ati avut sau cineva din familia dumneavoastra a avut tulburari gastro-intestinale (inflamatia stomacului sau intestinului) care predispun la tulburari hemoragice, cum sunt: colita ulcerativa, boala Chron, cancerul gastro-intestinal sau dive

– daca luati alte AINS, inclusiv AINS COX-2 selective si acid acetilsalicilic, o substanta prezenta in multe medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si febra;

– daca luati medicamente anticoagulante, cum este warfarina, pentru a preveni coagularea sangelui;

– daca ati avut o reactie alergica anterioara la piroxicam, alte AINS sau alte medicamente, in special reactii cutanate grave (indiferent de severitate), cum sunt dermatita exfoliativa (inrosirea intensa a pielii, cu exfolierea in placi sau stratu

– daca ati avut astm bronsic declansat de acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene;

– daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa;

– daca aveti insuficienta cardiaca severa (o boala grava de inima);

– in cazul copiilor cu varsta sub 15 ani;

– sunteti gravida in ultimele 4 luni de sarcina.

Daca oricare dintre acestea este valabila in cazul dumneavoastra, nu trebuie sa vi se administreze piroxicam. Informati imediat medicul.

Aveti grija deosebita cand utilizati Piroxicam

Aveti grija deosebita cand utilizati Piroxicam si informati intotdeauna medicul inainte de a utiliza Piroxicam . Similar tuturor medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, Piroxicam poate determina reactii grave la nivelul stomacului si intestinului, cum sunt durere, sangerare, ulceratie si perforatie.

Daca aveti dureri de stomac, sau orice alt semn de sangerare la nivelul stomacului sau intestinului, cum sunt scaune de culoare neagra sau cu sange sau varsaturi cu sange, trebuie sa opriti imediat administrarea piroxicam si sa va informati medicul.

Daca aveti orice reactie alergica, cum ar fi inrosirea pielii, umflarea fetei, respiratie suieratoare sau dificultate in respiratie, trebuie sa opriti imediat administrarea piroxicam si sa informati medicul.

Daca aveti mai mult de 70 de ani, medicul va poate reduce durata tratamentului si este posibil sa va examineze mai des in timp ce luati piroxicam.

Daca aveti mai mult de 70 de ani sau daca luati alte medicamente, cum sunt corticosteroizi sau anumite medicamente pentru depresie denumite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) sau acid acetilsalicilic pentru a preveni coagularea sangelui, medicul dumneavoastra poate alege sa va prescrie impreuna cu Piroxicam , un medicament pentru protejarea stomacului si intestinului.

Nu trebuie sa luati acest medicament daca aveti mai mult de 80 de ani.

La inceputul tratamentului se impun monitorizarea diurezei si supravegherea functiilor renale la bolnavii cu insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica sau renala cronica, la cei tratati cu diuretice, la cei cu hipovolemie dupa interventii chirurgicale majore si la varstnici.

Medicamente precum Piroxicam se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Daca ati avut sau aveti orice probleme medicale sau alergii sau nu sunteti sigur daca puteti utiliza piroxicam, informati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

Utilizarea altor medicamente

Informati medicul despre orice medicament pe care il luati sau l-ati luat recent (saptamana trecuta), inclusiv medicamente pe care le-ati cumparat dumneavoastra, fara prescriptie medicala. Medicamentele pot uneori sa interfere unul cu altul. Medicul va poate limita utilizarea piroxicam sau a altor medicamente, sau este posibil sa fie nevoie sa luati alt medicament. In special este important sa mentionati:

– daca luati acid acetilsalicilic sau alte medicamente nesteroidiene pentru ameliorarea durerii;

– daca luati corticosteroizi, care sunt medicamente utilizate pentru a trata o varietate de afectiuni, cum ar fi alergiile si dezechilibrele hormonale;

– daca luati anticoagulante, cum este warfarina, pentru a preveni formarea cheagurilor de sange;

– daca luati anumite medicamente pentru tratamentul depresiei cum ar fi inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS);

– daca luati litiu pentru tratamentul maniei sau ca stabilizator al dispozitiei;

– daca luati orice medicamente, cum sunt acidul acetilsalicilic, utilizate pentru prevenirea aglomerarii plachetelor sanguine;

– daca luati metotrexat care poate sa va fie prescris pentru diferite afectiuni precum cancerul, psoriazisul sau artrita reumatoida;

– daca luati ciclosporina utilizata pentru prevenirea rejetului organelor transplantate sau pentru boli autoimmune;

– daca luati medicamente antihipertensive pentru a trata hipertensiunea arteriala cum ar fi diureticele, bete-blocante, inhibitorii enzimei de conversie ai angiotensinei;

– daca luati zidovudina pentru tratamentul infectiilor cu HIV;

Daca oricare dintre acestea este valabila in cazul dumneavoastra, informati imediat medicul.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul sarcinii.

Utilizarea inhibitorilor sintezei de prostaglandine in ultimele 4 luni de sarcina poate sa determine efecte toxice cardio-circulatorii, pulmonare si renale (hipertensiune pulmonara, inchiderea prematura a canalului arterial, insuficienta renala) la fat. Utilizarea la sfarsitul sarcinii poate prelungi timpul de sangerare la mama si la fat.

Daca este absolut necesar, piroxicamul se va utiliza numai in primele 6 luni ale sarcinii, cu precautie si numai la indicatia medicului.

Piroxicamul se elimina in cantitati mici in laptele matern. Nu utilizati piroxicam in timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Piroxicamul poate sa determine vertij sau somnolenta, influentand astfel capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Piroxicam

Piroxicam contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

CUM SA UTILIZATI PIROXICAM

Utilizati intotdeauna Piroxicam exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Medicul va va examina in mod regulat pentru a se asigura ca luati doza optima de piroxicam. Medicul va va ajusta tratamentul pentru a lua cea mai mica doza care va controleaza cel mai bine simptomele. In niciun caz nu trebuie sa modificati doza inainte sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Adulti si varstnici:

Doza zilnica maxima este de 20mg piroxicam administrata ca doza zilnica unica.

Daca sunteti mai in varsta de 70 de ani medicul va poate prescrie o doza mai mica si va poate reduce durata tratamentului.

Medicul va poate prescrie piroxicam in asociere cu un alt medicament pentru a va proteja stomacul si intestinul de potentialele reactii adverse.

Nu cresteti doza administrata

Daca vi se pare ca medicamentul nu este foarte eficace, informati intotdeauna medicul.

Daca luati mai mult decat trebuie din Piroxicam

Daca ati luat mai multe doze Piroxicam decat trebuie, intrerupeti administrarea si contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati Piroxicam

Luati doza recomandata imediat ce va amintiti. Daca se apropie momentul stabilit pentru administrarea celei de-a doua doze, nu luati doza pe care ati uitat-o, luati doar urmatoarea doza la momentul corect. Nu dublati doza.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Piroxicam poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Tulburari gastro-intestinale: anorexie, greata, varsaturi, dureri abdominale, constipatie, flatulenta (balonare), diaree, ulcer, perforatii, hemoragii digestive minime sau manifeste.

Tulburari ale sistemului imunitar: – eruptii pe piele, mancarimi, agravarea urticariei cronice, dificultati de respiratie (in special la pacientii cu istoric de alergie la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene); foarte rar reactii anafilactice, umflarea fetei, limbii, gatului, inflamatia peretelui vaselor sanguine, boala serului (tumefactii ganglionare, febra, acumulari de lichid in organism, inflamarea articulatiilor).

Tulburari ale sistemului nervos: dureri de cap, somnolenta, vertij.

Tulburari acustice si vestibulare: tinitus (perceptia unor zgomote sau a unor tiuituri in urechi fara stimuli externi), foarte rar scaderea auzului.

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat:inflamatii ale mucoasei bucale, eruptii pe piele, mancarimi, foarte rar sensibilitate a pielii la lumina, reactii de tip eritem polimorf (inrosirea pielii, insotita de vezicule care apar in special la nivelul extremitatilor), sindrom Stevens – Johnson (inrosirea pielii, cu vezicule si ulceratii, insotita de simptome pulmonare si oboseala), sindrom Lyell (inrosirea pielii, cu vezicule, febra, dureri articulare, oboseala).

Alte reactii adverse: foarte rar, pancreatita.

Piroxicamul poate determina foarte rar modificari ale unor teste biologice: cresterea valorii ureei in sange si cresterea valorii creatininei in sange, impiedica formarea cheagurilor de sange, prelungirea timpului de sangerare, scaderea hemoglobinei si hematocritului, afectarea celulele sanguine, cresterea trecatoare si reversibila a valorilor serice enzimelor hepatice (exceptional icter si hepatita grava).

Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul (mai ales la nivelul membrelor inferioare), hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.

Medicamente precum Piroxicam se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA PIROXICAM

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Nu utilizati Piroxicam dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Piroxicam

– Substanta activa este piroxicamul. Un comprimat contine piroxicam 20mg.

– Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, celuloza microcristalina.

Cum arata Piroxicam si continutul ambalajului

Piroxicam se prezinta sub forma de comprimate rotunde, plate, de culoare galbuie, cu diametrul de 7 mm, avand gravat pe una din fete trei arcuri de cerc dispuse simetric si o linie mediana pe cealalta fata.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului PIROXICAM 20mg supozitoare
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu PIROXICAM 20mg supozitoare a unei probleme de sanatate.PIROXICAM 20mg – detalii si pret

DCI medicament: PIROXICAMUM
Forma farmaceutica: supoz.
Cantitate/ambalaj: 10 supoz.
Doza (concentratia): 20mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 FOLII TERMOSUDATE X 5 SUPOZ.
Firma: SINTOFARM SA
Tara: Romania
Cod ATC: M01AC01
Cod CIM: W09001001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
PIROXICAM 20mg supozitoare este un medicament.
Folositi PIROXICAM 20mg supozitoare doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului PIROXICAM 20mg supozitoare
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu PIROXICAM 20mg supozitoare a unei probleme de sanatate.

Index medicamente