PIMAFUCIN ovule prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …PIMAFUCIN – prospect

Avertisment!
PIMAFUCIN ovule este un medicament.
Folositi PIMAFUCIN ovule doar daca v-a fost prescris de un medic.Compozitie

Pimafucin crema Pimafucin picaturi* Pimafucin ovule vaginale Pimafucin tablete oraleNatamicina 20 mg/g 25 mg/ml 100 mg/ovul 100 mg/tb.*contine conservant clorura de benzalconiu.

Indicatii

Pimafucin crema: in infectii ale pielii, unghiilor si ale patului unghial, intertrigo, infectia interdigitala datorate Candidei albicans si altor microorganisme sensibile la natamicina; in extinderea vaginitei candidozice la regiunea inghinala; in rush-ul scutecelor etc. Pimafucin solutie: in candidozele dezvoltate in urma unui tratament prelungit cu antibiotice; in otomicoze sau otite externe; in candidoza unghiilor si a pielii. Pimafucin ovule vaginale: in vaginita produsa de Candida albicans. Pimafucin tablete orale: in candidoza intestinala; datorita invelisului enteric al tabletelor, natamicina trece nemodificata prin stomac si isi poate exercita actiunea la nivel intestinal. in tratamentul adjuvant al celui topic in infectiile pielii si unghiilor, produse de Candida albicans si Trichomonas.

Actiune

Natamicina este o substanta polienica cu spectru larg de actiune, activa impotriva fungilor patogeni, in special Candida albicans si impotriva microorganismelor ca: Rhodotorula si Torulopsis, Epidermophyton, Tricophyton, Microsporum, Aspergillus si Scopulariopsis. Prin actiunea sa fungicida, natamicina se leaga ireversibil de componenta sterol a membranei celulare, distrugand microorganismele mentionate. Natamicina este un produs activ topic. Nefiind absorbita, utilizarea natamicinei prezinta siguranta chiar si pentru categoriile de bolnavi vulnerabili (gravide, nou-nascuti etc.).

Doze si mod de administrare

Pimafucin crema: 1-4 aplicari pe zi in regiunea afectata; Durata tratamentului: 2-3 saptamani. Pimafucin in otomicoze: se aplica 2-3 picaturi in ureche dupa o prealabila curatire a acesteia; in dermatomicoze: se aplica 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi in functie de extinderea leziunii. Pimafucin ovule: seara inainte de culcare se introduce adanc in vagin un ovul de Pimafucin. Se administreaza un ovul vaginal pe zi timp de 3-6 zile. Tratamentul se intrerupe in timpul ciclului menstrual si se reia dupa oprirea sangerarii. Pimafucin tablete orale: candidoza intestinala: – adulti: 1 tableta p.o. de patru ori pe zi timp de 7 zile; copii: 1 tableta p.o. de 2 ori pe zi timp de 7 zile; candidoza unghiilor: 1 tableta p.o. de 4 ori pe zi timp de 2-3 luni in asociere cu tratamentul local cu Pimafucin crema; candidoza extinsa a pielii: 1 tableta p.o. de 4 ori pe zi pentru adulti. Tratamentul se face pana la o saptamana dupa completa disparitie a simptomelor clinice ca un adjuvant al terapiei locale cu Pimafucin crema. in cazurile rezistente de vaginita produse de Candida albicans, tratamentul local cu ovule vaginale poate fi asociat cu o tableta orala de Pimafucin p.o. de 4 ori de zi timp de 10-20 de zile pentru adulti. La copii, in candidoza vaginala, se administreaza 50 mg de 2-4 ori pe zi.

Contraindicatii

Pimafucin crema, picaturi si tablete orale nu au contraindicatii. Nu s-a raportat nici un caz de reactie alergica la natamicina. Pimafucin ovule vaginale: Preparatul contine si alcool etilic. in caz de hipersensibilitate la acest compus, tratamentul trebuie intrerupt.

Precautii

Sarcina si alaptare: Din datele existente Pimafucinul poate fi folosit conform prescriptiilor si in cursul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse

Pimafucin crema nu are efecte adverse. Pimafucin picaturi: Rareori poate produce o usoara iritatie sau o senzatie de arsura la nivelul mucoasei, pe locul aplicarii. Pimafucin ovule vaginale: Rareori in timpul terapiei se poate observa o hipersensibilizare la alcool etilic, ceea ce implica intreruperea tratamentului. O senzatie usoara de arsura locala dupa introducerea ovulului poate fi perceputa, dar acest lucru nu impiedica continuarea terapiei. Pimafucin tablete orale: in unele cazuri la inceputul tratamentului pot surveni greata si diareea, care de obicei dispar odata cu continuarea terapiei.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperatura camerei (fara a depasi 25 grade Celsius).
Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului PIMAFUCIN ovule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu PIMAFUCIN ovule a unei probleme de sanatate.PIMAFUCIN – detalii si pret

DCI medicament: NATAMYCINUM
Forma farmaceutica: ovule
Cantitate/ambalaj: 3 ovule
Doza (concentratia): 100mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FOLIE X 3 OVULE
Firma: ASTELLAS PHARMA EUROPE BV
Tara: Olanda
Cod ATC: G01AA02
Cod CIM: W12641001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
PIMAFUCIN ovule este un medicament.
Folositi PIMAFUCIN ovule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului PIMAFUCIN
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu PIMAFUCIN a unei probleme de sanatate.

Index medicamente