OXYCONTIN 80 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …OXYCONTIN 80mg – prospect

Avertisment!
OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. doar daca v-a fost prescris de un medic.Indicatii:
Tratamentul durerilor moderate si severe.

Doze si recomandari:
Comprimatele se inghit intregi, nu se mesteca. adulti, varstnici si copii peste 12 ani: doza initiala uzuala pentru pacienti cu durere severa si care nu poate fi controlata de opioide usoare este de 10mg la fiecare 12 ore. Pentru pacientii care au primit morfina orala inainte de terapie se va respecta urmatoarea schema echianalgezica: 10mg de oxicodona orala sunt echivalente cu 20mg morfina orala. La pacienti cu insuficienta hepatica si renala, doza initiala va fi administrata cu prudenta. Copii sub 12 ani: nu se recomanda.

Contraindicatii:
Depresie respiratorie, traumatisme craniene, ileus paralitic, abdomen acut, evacuare gastrica intarziata, obstructii respiratorii severe, astm bronoic, hipercarbie, sensibilitate la oxicodona, boli hepatice acute sau insuficienta hepatica, insuficienta renala, tratament concomitent cu IMAO sau mai putin de 2 saptamani de la intreruperea lui. Nu se recomanda administrarea preoperator sau in primele 24 de ore postoperator.

Atentionari:

Se reduce doza in hipotiroidism. Precautii in utilizarea la pacienti dependenti de opioide, cu presiune intracraniana crescuta, hipotensiune, hipovolemie, boli ale tractului biliar, pancreatita, boli inflamatorii intestinale, hipertrofie a prostatei, insuficienta adrenocorticala, alcoolism acut, boli renale sau hepatice cronice, pacienti tarati. Nu se administreaza la pacienti cu ileus paralitic, iar daca acesta apare in cursul tratamentului se va intrerupe imediat administrarea. nu se administreaza cu 24 ore inaintea unei interventii chirurgicale. Se utilizeaza cu precautie dupa interventii chirurgicale pe abdomen. Interactiuni cu: tranchilizante, sedative, anestezice, hipnotice, alcool, relaxante musculare si antihipertensive, imao, cimetidina. Nu se recomanda administrarea in sarcina si la femei care alapteaza. Poate afecta capacitatea de a conduce si de a manui utilaje.

Reactii adverse:

Reactii adverse comune: constipatie, greata, ameteala, varsaturi, cefalee, uscaciunea gurii, transpiratie, astenie, urticarie, prurit. Pot aparea toleranta si dependenta (toleranta este minimala). La unii pacienti pot aparea: vertij, dezorientare, schimbari de dispozitie, palpitatii, halucinatii, bronhospasm si colici, disurie, spasme ureterale sau biliare. foarte rar s-a observat hipotensiune sau bradicardie relevanta. Intoxicatia se manifesta prin: pupile punctiforme, depresie respiratorie si hipotensiune. in cazuri severe, pot aparea colaps circulator si coma profunda. Tratament in supradozarea masiva: naloxona 0,8mg intravenos. Se repeta la intervale de 2-3 minute, daca este necesar, sau in perfuzie – 2mg la 500 ml de solutie salina sau 5% dextroza (0,004mg/ml). Supradozare mai putin severe: naloxona 0,2mg intravenos urmata de cresteri de 0,1mg la 2 minute daca este necesar.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.OXYCONTIN 80mg – detalii si pret

DCI medicament: OXYCODONUM
Forma farmaceutica: comprimate film. elib. modif.
Cantitate/ambalaj: 56 comprimate film. elib. modif.
Doza (concentratia): 80mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. X 56 COMPRIMATE FILM. ELIB. MODIF.
Firma: MUNDIPHARMA GMBH
Tara: Austria
Cod ATC: N02AA05
Cod CIM: W44118003
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu OXYCONTIN 80mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente