OSSEOR 2 g prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …OSSEOR 2 g – prospect

Avertisment!
OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala doar daca v-a fost prescris de un medic.


OSSEOR 2 g granule pentru suspensie orala

Ranelat de strontiu

CE ESTE OSSEOR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

OSSEOR este un medicament non-hormonal folosit pentru tratarea osteoporozei la femeile aflate la postmenopauza. OSSEOR reduce riscul de fracturi ale coloanei vertebrale si soldului.

Despre osteoporoza
In mod constant, organismul dumneavoastra distruge tesutul osos batran si formeazatesut osos nou. Daca suferiti de osteoporoza, organismul dumneavoastra distruge mai mult tesut osos decat formeaza, ceea ce duce la o pierdere osoasa progresiva, oasele se subtiazasi devin mai fragile. Acest lucru se intampla in special la femei dupa menopauza. Multe paciente cu osteoporoza nu au nici un simptom si pot sa nu banuiasca prezenta bolii. Cu toate acestea, osteoporoza creste riscul producerii fracturilor osoase (ruperea oaselor), in special la nivelul coloanei vertebrale, soldului si incheieturii mainii.

Cum actioneaza OSSEOR OSSEOR, care contine ca substanta activa ranelat de strontiu, apartine unui grup de medicamente folosite pentru tratarea bolilor oaselor. OSSEOR actioneaza prin reducerea distrugerii oaselor si stimularea reconstructiei osoase, reducand astfel riscul de fracturi. Calitatea osului nou format este in limite normale.

INAINTE SA LUATI OSSEOR

Nu utilizati OSSEOR:

Aveti grija deosebita cand utilizati OSSEOR:

Inainte de a lua OSSEOR discutati cu medicul dumneavoastra:
-daca aveti o boala renala severa;
-daca sunteti tratata sau ati fost tratata pentru cheaguri de sange;

Daca in cursul tratamentului prezentati o reactie alergica (cum ar fi umflarea fetei, limbii sau gatului, dificultati de respiratie sau de inghitire, eruptii pe piele), trebuie sa opriti imediat administrarea OSSEOR si sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari. Daca ati intrerupt tratamentul datorita reactiilor de hipersensibilitate, trebuie sa fie definitiv si nu trebuie sa reincepeti tratamentul cu OSSEOR.

Copii si adolescenti:

OSSEOR nu este destinat utilizarii la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).

Utilizarea altor medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

– In caz de tratament pe cale orala cu tetracicline sau chinolone (doua tipuri de antibiotice), trebuie sa intrerupeti administrarea OSSEOR. Se poate relua administrarea OSSEOR dupa terminarea tratamentului cu aceste antibiotice. Daca aveti indoieli in ac

-Daca utilizati medicamente care contin calciu, trebuie sa faceti o pauza de cel putin 2 ore inainte de administrarea OSSEOR.

-Daca utilizati antiacide (medicamente pentru calmarea arsurilor gastrice), acestea trebuie administrate la cel putin 2 ore dupa OSSEOR. Daca acest lucru nu este posibil, puteti sa luati cele doua medicamente in acelasi timp.

Utilizarea OSSEOR cu alimente si bauturi:

Alimentele, laptele si produsele lactate reduc absorbtia ranelatului de strontiu. Se recomanda sa luati OSSEOR la distanta de mese, preferabil la culcare, la cel putin doua ore dupa consumul de alimente, lapte sau produse lactate sau suplimente de calciu.

Sarcina si alaptarea:

OSSEOR este destinat numai femeilor aflate in postmenopauza. Prin urmare, nu utilizati OSSEOR in timpul sarcinii sau atunci cand alaptati. Daca luati accidental acest medicament in timpul sarcinii sau alaptarii, opriti imediat administrarea si discutati cu medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Este putin probabil ca OSSEOR sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale OSSEOR:

OSSEOR contine aspartam. Daca aveti fenilcetonurie (o afectiune ereditara rara a metabolismului), spuneti medicului dumneavoastra inainte de inceperea tratamentului.

CUM SA LUATI OSSEOR

Luati intotdeauna OSSEOR exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigura.

OSSEOR se administreaza pe cale orala. Doza recomandata este un plic de 2 g pe zi.

Se recomanda administrarea OSSEOR seara, la culcare, de preferat la cel putin 2 ore dupa masa de seara. Daca doriti, puteti sa va culcati imediat dupa ce ati luat OSSEOR.

Puneti granulele continute intr-un plic intr-un pahar cu apa (vezi instructiunile de mai jos). OSSEOR poate interactiona cu laptele sau produsele lactate, de aceea, pentru a fi siguri ca va actiona adecvat, este important sa se dizolve OSSEOR numai in apa.

Se toarna granulele din plic intr-un pahar;

Se adauga apa;

Se amesteca pana la dizolvarea completa.

Se bea imediat. Suspensia nu trebuie pastrata mai mult de 24 ore inainte de a o bea. Daca din diverse motive nu puteti bea medicamentul imediat, aveti grija sa amestecati din nou suspensia inainte de inghitire.

Medicul dumneavoastra va poate prescrie administrarea de calciu si vitamina D impreuna cu OSSEOR. Calciul nu trebuie luat la culcare, in acelasi timp cu OSSEOR.

Medicul dumneavoastra va va indica durata tratamentului cu OSSEOR. Tratamentul pentru osteoporoza este necesar de obicei pe o perioada lunga de timp. Este important sa continuati tratamentul cu OSSEOR pe toata perioada indicata de medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din OSSEOR:

Daca utilizati continutul prea multor plicuri de OSSEOR, informati-l pe medicul dumneavoastra sau farmacistul. Ei va pot recomanda sa consumati lapte sau antiacide pentru reducerea absorbtiei substantei active.

Daca uitati sa luati OSSEOR:

Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate. Continuati sa luati doza urmatoare la momentul obisnuit.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, OSSEOR poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate
persoanele.
Frecventa reactiilor adverse posibile prezentate mai jos este definita folosind urmatoarea clasificare:

-foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori)

-frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100)

-mai putin frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000)

-rare (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000)

– foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori)

-cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din informatiile disponibile).

Reactii adverse frecvente:

Greata, diaree, dureri de cap, iritatii pe piele, tulburari de memorie, stare generala de rau. Cu toate acestea, aceste reactii adverse au fost usoare si trecatoare si, de obicei, nu au necesitat intreruperea tratamentului.Discutati cu medical dumneavoastra daca vreuna dintre reactiile adverse devine suparatoare sau persistenta.

Reactii adverse mai putin frecvente:

Cheaguri de sange, convulsii.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta:

Varsaturi, dureri abdominale, iritatia mucoasei bucale (cum ar fi ulceratii bucale si inflamarea gingiilor), dureri osoase, musculare si/sau articulare, crampe musculare, caderea parului, scadere a producerii de celule sanguine de catre maduva osoasa, sindrom de hipersensibilitate (reactii alergice incluzand eruptii pe piele, temperatura ridicata, valori crescute ale enzimelor hepatice observate la analizele de sange si cresteri ale unui tip de celule albe sanguine (eozinofilie), ganglioni limfatici mariti), mancarime, urticarie, aparitia de vezicule, edem angioneurotic (cum ar fi umflarea fetei, limbii sau gatului, dificultati de respiratie sau de inghitire), umflarea membrelor, senzatie de confuzie, hiperreactivitate la nivelul bronhiilor (simptome incluzand respiratie suieratoare si scurtarea respiratiei).In unele cazuri s-au raportat reactii de hipersensibilitate foarte grave. De aceea, trebuie sa intrerupeti imediat administrarea OSSEOR si sa va adresati medicului dumneavoastra, daca prezentati simptome de edem angioneurotic sau de sindrom de hipersensibilitate. Daca ati intrerupt tratamentul datorita sindromului de hipersensibilitate, intreruperea trebuie sa fie definitivasi nu trebuie sa reincepeti tratamentul cu OSSEOR.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA OSSEOR

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe plic dupa EXP. Dupa constituirea in apa, suspensia este stabila timp de 24 ore. Cu toate acestea, se recomanda ca suspensia sa fie bauta imediat dupa constituire.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine OSSEOR

-Substanta activa este ranelatul de strontiu. Fiecare plic contine ranelat de strontiu 2 g. -Celelalte componente sunt: aspartam (E951), maltodextrinasi manitol (E421).

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.OSSEOR 2 g – detalii si pret

DCI medicament: STRONTIUM RANELATUM
Forma farmaceutica: gran. pt. susp. orala
Cantitate/ambalaj: 28 gran. pt. susp. orala
Doza (concentratia): 2g
Forma de prezentare: CUTIE X 28 PLICURI HARTI-PE-AL/PE GRAN. PT. SUSP. ORALA
Firma: LES LAB. SERVIER
Tara: Franta
Cod ATC: M05BX03
Cod CIM: W42094003
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu OSSEOR 2 g gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.

Index medicamente