izmir escort bayan

OMEPRAZOL RPH 20 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …OMEPRAZOL 20mg – prospect

Avertisment!
OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. este un medicament.
Folositi OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. doar daca v-a fost prescris de un medic.


OMEPRAZOL 20mg

Compozitie:
O capsula gastrorezistenta contine omeprazol 20mg si excipienti:
continutul capsulei: sfere de zahar, amidonglicolat de sodiu, laurilsulfatde sodiu, polividona, oleat de potasiu, hipromeloza, copolimer de acid metacrilic si acrilat deetil 1:1, citrat de trietil, dioxid de titan (E171), talc;
capsula: corp: eritrozina (E127), galben de chinolina (E 104), dioxid de titan (E171), gelatina; cap: eritrozina (E 127), indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatina.

Grupa farmacoterapeutica:
Medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic si bolii de reflux gastro-esofagian; inhibitori ai pompei protonice.

Indicatii terapeutice:
– ulcer duodenal; – ulcer gastric; – infectie cu Helicobacter pyloriin cadrul bolii ulceroase, in asociere cu tratament antibiotic; – esofagita de reflux – sindrom Zollinger-Ellison.

Contraindicatii:
Omeprazol 20mg este contraindicat in cazul hipersensibilitatii la omeprazol sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii:
Atunci cand este posibil, functiile vizuala si auditiva, precum si examenul fundului de ochi, trebuie evaluate inainte si in timpul administrarii acestui produs medicamentos. Daca se observa anomalii sau modificari, tratamentul cu Omeprazol 20mgtrebuie intrerupt imediat.
Diagnosticul de esofagita de reflux trebuie confirmat endoscopic.

Interactiuni:
Absorbtia unor medicamente poate fi alterata datorita aciditatii intragastrice reduse. De aceea, este de asteptat ca absorbtia ketoconazolului sa diminueze in timpul tratamentului cu omeprazol, asa cum se intampla in timpul tratamentului cu inhibitori ai secretiei acide sau amfiacide.

Nu s-au observat interactiuni cu alimente sau cu antiacide administrate concomitent.

Omeprazolul se metabolizeaza in ficat prin intermediul citocromului P 4502C19 (CYP2C19), putand prelungi eliminarea diazepamului, warfarinei si fenitoinei, medicamente ce se metabolizeaza prin oxidarea la nivel hepatic. Se recomanda monitorizarea pacientilor care sunt tratati cu warfarina si fenitoina, ajungandu-se chiar la reducerea dozei. Totusi, s-a observat ca la pacientii sub tratament continuu cu fenitoina, tratamentul concomitent cu 20mg omeprazol zilnic nu a produs alterari ale concentratiei plasmatice a acesteia. Similar, tratamentul concomitent cu 20mg zilnic de omeprazol nu a cauzat variatii ale timpului de coagulare la pacientii tratati cu warfarina. Concentratiile plasmatice ale omeprazolului si claritromicinei cresc in administrarea lor concomitenta. Rezultatele diferitelor studii ale interactiunii omeprazolului cu alte medicamente indica faptul ca administrarea repetata de 20-40mg de omeprazol nu influenteaza sub nici o forma importanta izoenzimei CZP, lucru demonstrat prin absenta interactiunii metabolice cu substraturi de CZP1A2 (cofeina, fenacetina, teofilina), CYP2C9 (warfarina, piroxicam, didofenac si naproxen), CYP2D6 (metoprolol, propranolol), CYP2E1 (etanol) si CYP3A (ciclosporina, lidocaina, chinidina, estradiol).

Omeprazolul, la fel ca alte antisecretoare gastrice potente, poate reduce absorbtia orala a vitaminei B12 (cobalamina). Desi nu este previzibil ca aceasta interactiune sa provoace stadii carentiale de cobalamina, va trebui sa se tina cont in special de pacientii cu nivele bazale scazute de cobalamina, sugerandu-se administarea parenterala de vitamina B12 in aceste cazuri.

Exista date contradictorii despre existenta interactiunii dintre omeprazol si ciclosporina. De aceea trebuie controlat nivelul plasmatic al ciclosporinei la pacientii tratati cu omeprazol, inainte ca ipoteticul risc sa mareasca, sa creasca intr-o forma marcata. In afara de diazepam, omeprazolul poate inhiba metabolismul hepatic al altor benzodiazepine, ca triazolam sau flurazepam, marind riscul de modificari psihometrice provocate de aceste ultime benzodiazepine. Omeprazolul poate inhiba metabolismul hepatic al disulfiramului. S-a descris cate un caz izolat de rigiditate musculara posibil relationala cu aceasta indicatie.

Atentionari speciale:
La pacientii cu afectiuni severe, trebuie acordata o atentie speciala stabilirii cu exactitate a diagnosticului afectiunilor pentru care este indicat acest medicament si stabilirii corecte a dozelor necesare, chiar si in cazul administrarii orale a omeprazolului.

La pacientii cu alterari severe ale functiei hepatice, valorile enzimelor hepatice vor fi monitorizate regulat in timpul tratamentului cu omeprazol.

Malignitatea ulcerelor gastrice trebuie exclusa inainte de inceperea tratamentului, deoarece tratamentul poate masca simptomele si poate intarzia stabilirea diagnosticului.

Sarcina si alaptarea
Deoarece nu exista studii controlate efectuate la gravide, nu se recomanda administrarea omeprazolului in timpul sarcinii.

Nu se stie daca omeprazolul se excreta in laptele matern, de aceea se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenteaza direct capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, pacientul trebuie informat asupra riscului de aparitie a reactiilor adverse nervos centrale.

Doze si mod de administrare:
Ulcer duodenal
Doza recomandata este de 20mg omeprazol (o capsula gastrorezistenta Omeprazol 20mg ) pe zi.
Remiterea simptomelor este rapida si la majoritatea pacientilor cicatrizarea se produce in primele saptamani de tratament. Pacientii ai caror ulcere nu s-au putut cicatriza in totalitate dupa acest ciclu initial, prezinta in general cicatrizare dupa o perioada aditionala de tratament, de 2 saptamani. La pacientii cu ulcer duodenal cu raspuns teraputic neadecvat, se recomanda o doza pe zi si, in general, se obtine cicatrizarea intr-o perioada de 4 saptamani. In tratamentul de intretinere se recomanda administrarea a 20mg o data pe zi timp de 12 luni in urma unei faze acute de cicatrizare.

Ulcer gastric
Doza recomandata este de 20mg omeprazol (o capsula gastrorezistenta Omeprazol 20mg) pe zi.
Disparitia simptomelor este rapida si la majoritatea pacientilor cicatrizarea are loc in primele patru saptamani de tratament. Pentru acei pacienti ale caror ulcere nu s-au putut cicatriza in totalitate dupa ciclul initial, se produce in general in timpul unei perioade aditionale de 4 saptamani de tratament. La pacientii cu ulcer gastric cu raspuns terapeutic neadecvat se recomanda o doza de 40mg de Omeprazol 20mg o data pe zi si, in general, cicatrizarea se produce intr-o perioada de opt saptamani.

Eradicarea Helicobacter pylori in ulcerul peptic:
Tripla terapie: 20mg de omeprazol cu 1 g de amoxicilina si 500mg de claritromicina de doua ori pe zi, timp de o saptamana, sau 20mg de omeprazol cu 250mg de claritromicina si 400mg metronidazol (sau 500mg tinidazol), de doua ori pe zi timp de o saptamana; sau 40mg omeprazol o data pe zi, cu 500mg amoxicilina si 400mg metronidazol, ambele de trei ori pe zi, timp de o saptamana.
Dubla terapie: 40-80mg de omeprazol pe zi cu 1,5 g de amoxicilina zilnic, in doze divizate, timp de 2 saptamani. In clinica s-au utilizat doze zilnice de 1,5-3 g amoxicilina sau 40mg omeprazol pe zi cu 500mg de claritromicina de trei ori pe zi, timp de doua saptamani. Pentru asigurarea cicatrizarii la pacientii cu ulcer peptic activ a se vedea posologia recomandata pentru ulcerul duodenal si gastric.
Daca pacientul continua sa prezinte Helicobacter pylori dupa toate posibilele terapii tratamentul va putea fi repetat.

Esofagita de reflux
Doza recomandata este de 20mg omeprazol (o capsula gastrorezistenta Omeprazol 20mg) pe zi.
Remiterea simptomelor este rapida si la majoritatea pacientilor vindecarea se produce in timpul primelor patru saptamani de tratament. La pacientii care nu s-au vindecat in totalitate dupa ciclul initial, vindecarea are loc in general intr-o perioada aditionala de tratament de 4 saptamani.
La pacientii cu esofagita de reflux severa, se recomanda Omeprazol in doza de 40mg o data pe zi, obtinandu-se in general vindecarea in 8 saptamani.
In tratamentul de intretinere al esofagitei erozive cicatrizate, se recomanda administrarea a 20mg o data pe zi timp de 6-12 luni.
In boala de reflux gastroesofagian simptomatic, doza recomandata este de 20mg Omeprazol zilnic, fiind de preferat ajustarea dozei individuale. Ameliorarea simptomelor este rapida. In cazul in care nu pot fi controlate simptomele dupa 4 saptamani de tratament cu 20mg zilnic, se recomanda o noua evaluare.

Sindrom Zollinger-Ellison
Dozele trebuie stabilite individual. Doza initiala recomandata este de 60mg Omeprazol (3 capsule gastrorezistente Omeprazol 20mg), o data pe zi. Tratamentul trebuie continuat atat timp cat este necesar din punct de vedere clinic.
Mai mult de 30% din pacientii cu forme severe de boala si care nu au raspuns satisfacator la alte forme de tratament, au fost stabilizati prin administrarea de doze de 20-120mg omeprazol (1-6 capsule gastrorezistente Omeprazol 20mg) pe zi.
In cazurile in care este necesara administrarea unei doze zilnice mai mari de 80mg omeprazol, se va diviza doza in doua prize. In cazul sindromului Zollinger-Ellison nu a fost stabilita o durata limita de tratament.
In cazurile individuale si in cazul monoterapiei cu omeprazol pentru ulcer gastric si esofagita de reflux, poate fi necesara dublarea dozelor – se administreaza 40mg omeprazol (2 capsule gastrorezistente Omeprazol 20mg) o data pe zi si durata tratamentului poate fi extinsa la 8 saptamani. In aceste cazuri, tratamentul nu va depasi 8 saptamani, deoarece experienta privind administrarea pe termen lung este limitata.

In cazul pacientilor cu insuficienta renala, al celor cu disfunctii hepatice, precum si la pacientii varstnici, nu trebuie depasita doza zilnica de 20mg omeprazol ( o capsula gastrorezistenta Omeprazol 20mg ) (cu exceptia pacientilor cu sindrom Zollinger-Ellison).

La copii, experienta clinica cu Omeprazol 20mg este redusa.

Capsulele gastrorezistente de Omeprazol 20mg trebuie inghitite intregi, cu lichid, inainte de masa (de exemplu, inainte de micul dejun sau cina).

Reactii adverse:
Omeprazolul este bine tolerat. Reactiile adverse sunt in general scazute si reversibile. S-au inregistrat urmatoarele reactii adverse, dar in majoritatea cazurilor nu s-a putut stabili o relatie cauzala cu omeprazolul:
Dermatologice: rar eruptii si/sau prurit; in cazuri izolate, fotosensibilitate, eritem multiform, alopecie.
Musculo-scheletice: in cazuri izolate artralgii, slabiciune musculara si mialgii.
Sistemul nervos central si periferic: cefalee; rar ameteli, parestezii, somnolenta, insomnie si vertij; in cazuri izolate, confuzie mentala reversibila, agitatie, depresie si halucinatii, la pacientii gravi.
Gastrointestinale: diaree, colici, durere abdominala, greata (varsaturi si flatulenta) in cazuri izolate uscaciunea gurii, stomatite si candidoza gastrointestinala.
Hepatice: rar, cresterea enzimelor hepatice; in cazuri izolate, encefalopatie la pacientii cu boala hepatica severa preexistenta, hepatita cu sau fara icter, insuficienta hepatica.
Endocrine: in cazuri izolate, ginecomastie.
Hematologice: in cazuri izolate leucopenie, trombocitopenie.
Altele: rar, stare generala alterata; reactii de hipersensibilitate ( urticarie ) si in cazuri izolate angioedem, febra, bronhospasm, nefrita interstitiala si soc anafilactic; in cazuri izolate crestere a sudoratiei, edem periferic, vedere tulbure si alterarea gustului; in timpul tratamentului pe termen lung, s-a inregistrat o crestere a frecventei chisturilor glandulare gastrice; schimbarile mentionate sunt consecinta fiziologica a inhibarii pronuntate a secretiei acide, fiind cu caracter benign si reversibil.

Supradozaj:
Manifestari clinice
La om, nu sunt disponibile date cu privire la reactiile care apar in cazul supradozajului cu omeprazol.
Administrarea orala de doze unice mari de pana la 160mg omeprazol/zi si de doze zilnice de pana la 360mg omeprazol sau intravenoasa de doze unice pana la 80mg omeprazol si de doze zilnice de pana la 200mg omeprazol sau de pana la 520mg omeprazol in 3 zile, au fost bine tolerate, fara aparitia de reactii adverse. Tratament:
Nu exista antidot specific; se recomanda tratament simptomatic si de sustinere, in conformitate cu regulile generale de tratament in intoxicatii.

Pastrare:
A se pastra in ambalajul original.
A nu se folosi dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. a unei probleme de sanatate.OMEPRAZOL 20mg – detalii si pret

DCI medicament: OMEPRAZOLUM
Forma farmaceutica: caps. gastrorez.
Cantitate/ambalaj: 30 caps. gastrorez.
Doza (concentratia): 20mg
Forma de prezentare: CUTIE X 3 BLIST. PVC/AL X 10 CAPS. GASTROREZ.
Firma: ROMPHARM COMPANY SRL
Tara: Romania
Cod ATC: A02BC01
Cod CIM: W55651001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. este un medicament.
Folositi OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu OMEPRAZOL 20mg capsule gastrorez. a unei probleme de sanatate.

Index medicamenteAyakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası Atlet Külot Jartiyer Tanga Jüpon Body Büstiyer

casino siteleri

sperrmüll bestellen

Adana Escort Bayan Seyhan Escort Bayan Çukurova Escort Bayan Ankara Escort Bayan Pursaklar Escort Bayan Keçiören Escort Bayan Sincan Escort Bayan Polatlı Escort Bayan Haymana Escort Bayan Çankaya Escort Bayan Mamak Escort Bayan Etimesgut Escort Bayan Antalya Escort Bayan Konyaaltı Escort Bayan Kemer Escort Bayan Kumluca Escort Bayan Kaş Escort Bayan Alanya Escort Bayan Manavgat Escort Bayan Muratpaşa Escort Bayan Bursa Escort Bayan Eskişehir Escort Bayan Gaziantep Escort Bayan Nizip Escort Bayan Şahinbey Escort Bayan Şehitkamil Escort Bayan İstanbul Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Kartal Escort Bayan Güngören Escort Bayan Ümraniye Escort Bayan Maltepe Escort Bayan Bayrampaşa Escort Bayan Bağcılar Escort Bayan Çatalca Escort Bayan Zeytinburnu Escort Bayan Nişantaşı Escort Bayan Pendik Escort Bayan Esenyurt Escort Bayan Çekmeköy Escort Bayan Merter Escort Bayan Sarıyer Escort Bayan Beykoz Escort Bayan Bahçelievler Escort Bayan Şerifali Escort Bayan Avcılar Escort Bayan Küçükçekmece Escort Bayan Bakırköy Escort Bayan Başakşehir Escort Bayan Fulya Escort Bayan Tuzla Escort Bayan Sancaktepe Escort Bayan Kurtköy Escort Bayan Üsküdar Escort Bayan Eyüpsultan Escort Bayan Esenler Escort Bayan Mecidiyeköy Escort Bayan Büyükçekmece Escort Bayan Kadıköy Escort Bayan Fatih Escort Bayan Kağıthane Escort Bayan Şişli Escort Bayan Kayaşehir Escort Bayan Beşiktaş Escort Bayan Beyoğlu Escort Bayan Sultanbeyli Escort Bayan Ataşehir Escort Bayan İzmir Escort Bayan Karşıyaka Escort Bayan Gaziemir Escort Bayan Bayraklı Escort Bayan Konak Escort Bayan Balçova Escort Bayan Çeşme Escort Bayan Bergama Escort Bayan Urla Escort Bayan Bornova Escort Bayan Buca Escort Bayan Çiğli Escort Bayan Kayseri Escort Bayan Kocaeli Escort Bayan İzmit Escort Bayan Gebze Escort Bayan Malatya Escort Bayan Manisa Escort Bayan Mersin Escort Bayan Mezitli Escort Bayan Erdemli Escort Bayan Akdeniz Escort Bayan Anamur Escort Bayan Yenişehir Escort Bayan Silifke Escort Bayan Muğla Escort Bayan Marmaris Escort Bayan Milas Escort Bayan Datça Escort Bayan Dalaman Escort Bayan Fethiye Escort Bayan Bodrum Escort Bayan Samsun Escort Bayan İlkadım Escort Bayan Atakum Escort Bayan Adıyaman Escort Bayan Afyonkarahisar Escort Bayan Ağrı Escort Bayan Aksaray Escort Bayan Amasya Escort Bayan Ardahan Escort Bayan Artvin Escort Bayan Aydın Escort Bayan Balıkesir Escort Bayan Bartın Escort Bayan Batman Escort Bayan Bayburt Escort Bayan Bilecik Escort Bayan Bingöl Escort Bayan Bitlis Escort Bayan Bolu Escort Bayan Burdur Escort Bayan Çanakkale Escort Bayan Çankırı Escort Bayan Çorum Escort Bayan Denizli Escort Bayan Diyarbakır Escort Bayan Düzce Escort Bayan Edirne Escort Bayan Elazığ Escort Bayan Erzincan Escort Bayan Erzurum Escort Bayan Giresun Escort Bayan Gümüşhane Escort Bayan Hakkari Escort Bayan Hatay Escort Bayan Iğdır Escort Bayan Isparta Escort Bayan Kahramanmaraş Escort Bayan Karabük Escort Bayan Karaman Escort Bayan Kars Escort Bayan Kastamonu Escort Bayan Kırıkkale Escort Bayan Kırklareli Escort Bayan Kırşehir Escort Bayan Kilis Escort Bayan Konya Escort Bayan Kütahya Escort Bayan Mardin Escort Bayan Muş Escort Bayan Nevşehir Escort Bayan Niğde Escort Bayan Ordu Escort Bayan Osmaniye Escort Bayan Rize Escort Bayan Sakarya Escort Bayan Siirt Escort Bayan Sinop Escort Bayan Sivas Escort Bayan Şanlıurfa Escort Bayan Şırnak Escort Bayan Tekirdağ Escort Bayan Tokat Escort Bayan Trabzon Escort Bayan Tunceli Escort Bayan Uşak Escort Bayan Van Escort Bayan Yalova Escort Bayan Yozgat Escort Bayan Zonguldak Escort Bayan