OMACOR prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

OMACOR – prospect

Avertisment!
OMACOR capsule moi este un medicament.
Folositi OMACOR capsule moi doar daca v-a fost prescris de un medic.


DENUMIREA COMERCIALA A PRODUSULUI MEDICAMENTOS

OMACOR

COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

O capsula moale contine esteri etilici 90 ai acidului omega-3 1000mg (840mg ester etilic al acidului eicosapentenoic 46% si ester etilic al acidului docosahexenoic 38% .

FORMA FARMACEUTICA

Capsule moi.

DATE CLINICE

Indicatii terapeutice

Post infarct miocardic

Ca tratament adjuvant dupa infarct miocardic pentru profilaxia secundara a accidentelor coronariene, in asociere cu terapia standard (de exemplu, statine, antiagregante plachetare, beta-blocante, inhibitori ai ECA).

Hipertrigliceridemie

– hipertrigliceridemie endogena ca supliment nutritional atunci cand masurile dietetice singure sunt insuficiente pentru a produce un raspuns adecvat:

– hipertrigliceridemie tip IV, in monoterapie,

– hipertrigliceridemie tip IIb/III in asociere cu statine, cand controlul valorilor trigliceridelor este insuficient.

Doze si mod de administrare

Post infarct miocardic

Doza recomandata este de o capsula moale Omacor pe zi.

Hipertrigliceridemie

Doza recomandata in tratamentul initial este de 2 capsule moi Omacor pe zi. Daca nu se obtine raspunsul adecvat, doza poate fi crescuta la 4 capsule moi Omacor pe zi.

Capsulele pot fi administrate cu alimente, pentru a se evita tulburarile gastro-intestinale.

Nu exista date privind administrarea Omacor la copii, pacienti peste 70 ani sau la pacienti cu insuficienta hepatica. Experienta clinica la pacienti cu insuficienta renala este limitata.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Atentionari si precautii speciale

Atentionari

Datorita cresterii moderate a timpului de sangerare (la doza cea mai mare, de exemplu, 4 capsule moi Omacor), pacientii care urmeaza terapie anticoagulanta trebuie monitorizati si, daca este necesar, se va ajusta doza de anticoagulant (vezi Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni). Utilizarea acestui medicament nu elimina necesitatea supravegherii recomandata in mod normal la acesti pacienti.

Trebuie luata in considerare cresterea timpului de sangerare la pacientii cu risc crescut de hemoragii (datorita unor traumatisme severe, interventii chirurgicale).

Deoarece nu sunt disponibile date privind eficacitatea si siguranta, nu se recomanda utilizarea acestui medicament la copii.

Omacor nu este indicat in hipertrigliceridemia exogena (hiperchylomicronemie de tip I). Experienta clinica in hipertrigliceridemia endogena secundara (in special diabet zaharat necontrolat), este limitata.

Nu exista experienta clinica privind tratamentul in asociere cu fibrati al hipertrigliceridemiei.

Precautii speciale

Monitorizarea functiei hepatice (ASAT si ALAT) este necesara la pacientii cu insuficienta hepatica (in special la doze mari, de exemplu 4 capsule moi Omacor).

Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni

Anticoagulante orale: vezi Atentionari si precautii speciale.

Omacor a fost administrat in asociere cu warfarina, fara complicatii hemoragice. Totusi, trebuie monitorizat timpul de protrombina la asocierea Omacor cu warfarina sau cand tratamentul cu Omacor este intrerupt.

Sarcina si alaptarea

Sarcina

Nu exista suficiente date clinice privind administrarea Omacor la gravide. Studiile la animale nu au demonstrat toxicitate asupra functiei de reproducere. Riscul potential pentru om nu este cunoscut si, prin urmare, Omacor nu este recomandat in timpul sarcinii, decat in caz de stricta necesitate.

Alaptare

Nu exista suficiente date privind excretia Omacor in lapte la animale si om. Omacor nu este recomandat in timpul alaptarii.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Omacor nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse

Reactiile adverse cel mai frecvent raportate sunt tulburarile gastro-intestinale cum sunt: reflux gastro-esofagian sau eructatii cu miros sau gust de peste, greata, varsaturi, distensie abdominala, diaree sau constipatie. De asemenea, au fost raportate rar cazuri de eczema sau acnee.

La pacientii cu hipertrigliceridemie a fost raportata cresterea moderata a valorilor transaminazelor hepatice (ASAT si ALAT).

Supradozaj

Nu exista recomandari speciale in caz de supradozaj.

Se administreaza tratament simptomatic.

PROPRIETATI FARMACOLOGICE

Proprietati farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutica: alti agenti hipocolesterolemianti si hipotrigliceridemianti

Cod ATC: C10A X06

Acizii grasi polinesaturati ai seriei omega-3, acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA), sunt acizi grasi esentiali.

Omacor actioneaza asupra lipidelor din plasma prin scaderea nivelului trigliceridelor, ca rezultat al scaderii VLDL (lipoproteine cu densitate foarte mica). De asemenea, actioneaza asupra hemostazei si tensiunii arteriale.

Omacor reduce sinteza trigliceridelor in ficat deoarece EPA si DHA sunt substraturi slabe pentru enzimele responsabile de sinteza trigliceridelor si inhiba esterificarea altor acizi grasi.

De asemenea, cresterea in peroxidozomi a ß-oxidarii acizilor grasi in ficat contribuie la scaderea trigliceridelor, prin reducerea cantitatii de acizi grasi liberi disponibili pentru sinteza acestora. Inhibitia acestei sinteze scade valoarea VLDL.

Omacor creste valorile LDL-colesterolului la unii pacienti cu hipertrigliceridemie. Cresterea HDL-colesterolului este usoara, semnificativ mai mica decat cea observata dupa administrarea de fibrati si nu este persistenta.

Efectul pe termen lung de scadere a lipidelor (dupa mai mult de un an) nu se cunoaste. De altfel, nu exista dovezi clare ca scaderea trigliceridelor ar reduce riscul tulburarilor cardiace ischemice.

In timpul tratamentului cu Omacor, exista o scadere in productia de tromboxan A2 si o crestere usoara a timpului de sangerare. Nu a fost observat un efect semnificativ asupra altor factori ai coagularii.

Un numar de 11324 pacienti, cu infarct miocardic recent (

OMACOR – detalii si pret

DCI medicament: ACID OMEGA-3-ESTERI ETILICI 90
Forma farmaceutica: caps. moi
Cantitate/ambalaj: 28 caps. moi
Doza (concentratia): 1000mg
Forma de prezentare: FALC. DIN PEID X 28 CAPS. MOI
Firma: PRONOVA BIOPHARMA NORGE A.S.
Tara: Norvegia
Cod ATC: C10AX06
Cod CIM: W13986001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
OMACOR capsule moi este un medicament.
Folositi OMACOR capsule moi doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului OMACOR capsule moi
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu OMACOR capsule moi a unei probleme de sanatate.

Index medicamente