NITROMINT SPRAY prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …NITROMINT – prospect

Avertisment!
NITROMINT spray sublingual este un medicament.
Folositi NITROMINT spray sublingual doar daca v-a fost prescris de un medic.


NITROMINT SPRAY

CE ESTE NITROMINT SPRAY SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Trinitratul de gliceril, substanta activa continuta in Nitromint spray face parte din grupa nitratilor organici si determina dilatarea venelor si arterelor periferice precum si a vaselor coronariene, usureaza munca inimii, scade necesarul de oxigen al inimii, imbunatateste circulatia coronariana si oxigenarea miocardului ischemic, creste debitul cardiac si toleranta la efort.
Gliceril trinitratul administrat sublingual se absoarbe rapid, efectul instalandu-se in 1-3 minute.

INAINTE SA UTILIZATI NITROMINT SPRAY
Nu utilizati NITROMINT SPRAY
-daca sunteti hipersensibil (alergic) la nitriti, nitrati sau la oricare dintre celelalte componente ale Nitromint spray ;
-daca aveti hipotensiune arteriala severa (prima valoare a tensiunii arteriale este
sub 90 mm Hg);
-daca aveti insuficienta circulatorie acuta (soc, stare de lesin);
-daca aveti boli cardiovasculare (afectiuni ale valvelor cardiace si unele tipuri de cardiomiopatie);
-daca aveti presiunea intracraniana crescuta;

De asemenea, nu utilizati medicamente pentru ameliorarea tulburarilor de erectie (sildenafil, vardenafil, tadalafil) concomitent cu trinitrat de gliceril (nitroglicerina), deoarece aceasta asociere poate determina scaderea severa a tensiunii arteriale cu punerea in pericol a vietii. In consecinta, aceasta asociere este contraindicata.
Deoarece siguranta si eficacitatea administrarii Nitromint spray la copii nu a fost inca stabilita, acest medicament nu trebuie administrat la copii.

Aveti grija deosebita cand utilizati NITROMINT SPRAY
Administrarea Nitromint spray trebuie sa se faca numai la indicatiile medicului, fiind importanta informarea sa in caz de:
– hipotensiune severa posturala in antecedente,
– tratament anterior sau concomitent cu medicamente antiaritmice, boli cardiace, hipertensiune,
– administrare de sedative,
– administrare de medicamente care determina contractii uterine (ergotamina),
– administrare de heparina,
Adresati-va imediat medicului in cazul in care simptomele insuficientei cardiace se agraveaza (greutate in respiratie, edeme ale gambei) in timpul tratamentului.
Apelati imediat medicul in cazul in care boala coronariana si durerile anginoase devin mai dese decat in mod obisnuit si durata lor este mai lunga, aceste simptome nefiind ameliorate de tratamentul prescris.

Cresterea dozelor poate conduce la toleranta, implicit la reducerea efectului terapeutic.
Trinitratul de gliceril creste eliminarea urinara a unor substante organice, cum ar fi catecolaminele si acidul vanil mandelic.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Efectul antihipertensiv al nitroglicerinei poate fi crescut in cazul administrarii concomitente de alte medicamente vasodilatatoare, antihipertensive, unele medicamente administrate in afectiuni psihiatrice sau consumul de alcool etilic.
Efectul terapeutic al nitroglicerinei poate fi scazut de administrarea concomitenta de dihidroergotamina (o substanta vasoconstrictoare).
Administrarea concomitenta de nitroglicerina si heparina poate sa scada efectul heparinei.
Administrarea concomitenta de nitroglicerina si unele medicamente pentru tratamentul tulburarilor de erectie (cum sunt sildenafil, vardenafil, tadalafil) este contraindicata, deoarece poate determina scaderea brusca si severa a tensiunii arteriale, punand viata in pericol.

Utilizarea NITROMINT SPRAY cu alimente si bauturi
Consumul de alcool etilic trebuie evitat in timpul tratamentului cu nitroglicerina deoarece poate determina dureri de cap severe, hipotensiune arteriala sau colaps.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Trecerea trinitratului de gliceril in laptele matern nu a fost demonstrata.
Desi nu a fost pusa in evidenta o toxicitate fetala in experimentele pe animale medicamentul nu trebuie administrat in timpul perioadei de sarcina si alaptare decat dupa evaluarea balantei beneficiu matern/risc fetal si numai sub supraveghere medicala stricta.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La inceputul terapiei cu trinitrat de gliceril-perioada care depinde de reactivitatea individuala- nu este recomandata conducerea de vehicule sau folosirea utilajelor.
Ulterior mentinerea acestei restrictii va fi hotarata de la caz la caz functie de reactivitatea individuala.

CUM SA UTILIZATI NITROMINT SPRAY
Utilizati intotdeauna Nitromint spray exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Nitromint spray sublingual se administreaza numai cu prescriptie medicala, iar modul de administrare, dozele si durata tratamentului vor fi stabilite si supravegheate de medic.
Pentru administrarea trinitratului de gliceril flaconul trebuie tinut vertical, cu valva dozatoare in sus. Pentru administrarea unei doze se apasa ferm valva dozatoare, directionand aerosolul in spatiul sublingual, fara a inspira in timpul administrarii.
Efectul terapeutic se instaleaza in 1-1,5 minute.

Dozele uzuale sunt:
Dureri pectorale datorate spasmului coronarian (angina pectorala)
pufuri Nitromint in administrare sublinguala, prin apasarea valvei dozatoare, pacientul fiind in pozitie sezanda. La nevoie administrarea se poate repeta, fara a depasi 3 pufuri intr-un interval de 15 minute.
Profilaxia crizelor anginoase – se recomanda administrarea unui puf cu 5-10 minute inaintea expunerii la factorii ce pot declansa o criza.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din NITROMINT SPRAY
Anuntati imediat medicul in cazul depasirii dozei prescrise si a aparitiei simptomelor unui eventual supradozaj (cefalee, hipotensiune, tahicardie, ameteli, inrosirea fetei, stare de voma, diaree, respiratie intretaiata sau senzatie de pierdere a respiratiei).

Daca uitati sa utilizati NITROMINT SPRAY
Daca ati uitat sa administrati Nitromint spray administrati doza omisa cat mai curand posibil. Nu luati o doza dubla pentru a inlocui doza omisa deoarece riscati o supradozare.

REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele Nitromint spray poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Intrerupeti administrarea Nitromint spray, anuntati imediat medicul sau salvarea sau prezentati-va la camera de garda a celui mai apropiat spital in cazul aparitiei urmatoarelor reactii adverse:
– Umflarea mainilor, picioarelor, gurii sau a gatului, dificultati la inghitire sau in respiratie,

Aceste reactii adverse sunt foarte rare dar extrem de severe. In aceste cazuri puteti fi alergic la Nitromint spray si starea dumneavoastra necesita asistenta medicala sau spitalizare.

Aceasta reactie adversa este extrem de rara, dar foarte severa. Intrerupeti administrarea imediat si cereti sfatul medicului dumneavoastra pentru continuarea tratamentului. Pentru a pre-intampina alte reactii severe, consultati medicul daca eruptia la nivelul pielii este severa sau pe toata suprafata corpului.
Aceste reactii adverse sunt extrem de rare.
Cereti sfatul medicului in cazul aparitiei urmatoarelor reactii adverse:
De cele mai multe ori aceste reactii sunt de intensitate medie si tranzitorii sau dispar prin reducerea dozelor.
Cefaleea- apare in general la initierea tratamentului.
In general dupa prima doza sau dupa cresterea dozelor poate sa apara o cadere de tensiune si/sau hipotensiune la schimbarea pozitiei corpului, care poate fi insotita si de tahicardie, ameteli si stare de slabiciune.
De asemenea poate sa apara o senzatie tranzitorie si de intensitate medie de arsura la nivelul mucoasei bucale.
Rar, pot sa apara greata, stare de voma, inrosirea pielii sau in unele cazuri dermatite usoare. Sporadic poate sa apara o hipotensiune severa care poate agrava simptomele anginei pectorale (reactie paradoxala la nitrati).Uneori poate sa apara senzatie de lesin, ocazional insotita de bradicardie si pierderea constientei.
Intrerupeti imediat administrarea Nitromint spray daca simptomele mentionate anterior persista si nu se datoreaza altor cauze.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.

CUM SE PASTREAZA NITROMINT SPRAY
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original

INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine NITROMINT SPRAY
Substanta activa este trinitratul de gliceril.
Celelalte componente sunt: propilenglicol, etanol.

Cum arata NITROMINT SPRAY si continutul ambalajului

Cutie cu un flacon din aluminiu pentru aerosol, care contine 180 doze, prevazut cu pompa dozatoare, dispozitiv de administrare si capac de protectie

Spray sublingual
Solutie limpede, incolora sau aproape incolora

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului NITROMINT spray sublingual
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu NITROMINT spray sublingual a unei probleme de sanatate.NITROMINT – detalii si pret

DCI medicament: NITROGLYCERINUM
Forma farmaceutica: spray sublingual
Cantitate/ambalaj: 1 spray sublingual
Doza (concentratia): 0.4mg/doza
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLACON X 10G (180 DOZE) SPRAY SUBLINGUAL
Firma: EGIS PHARMACEUTICALS P.L.C.
Tara: Ungaria
Cod ATC: C01DA02
Cod CIM: W07257001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
NITROMINT spray sublingual este un medicament.
Folositi NITROMINT spray sublingual doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului NITROMINT spray sublingual
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu NITROMINT spray sublingual a unei probleme de sanatate.

Index medicamente