LYRICA 150 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …LYRICA 150mg – prospect

Avertisment!
LYRICA 150mg capsule este un medicament.
Folositi LYRICA 150mg capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.


LYRICA 150mg

CE ESTE LYRICA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

LYRICA apartine unui grup de medicamente utilizate pentru a trata epilepsia, durerea neuropatasi tulburarea anxioasa generalizata (TAG) la adulti.

Durerea neuropata perifericasi centrala: LYRICA este utilizat pentru a trata durerea cronica determinata de lezarea nervilor. O mare varietate de boli pot determina durere neuropata, cum sunt diabetul zaharat sau zona zoster. Senzatiile de durere pot fi descrise ca si caldura, arsura, pulsatie, junghi, intepatura, crampe, furnicaturi, amorteli, furnicaturi dupa amorteli. Durerea neuropata perifericasi centrala pot fi asociate si cu modificari de comportament, tulburari ale somnului, oboseala (moleseala) si pot avea impact asupra integritatii fizice si sociale si, in plus, asupra calitatii vietii.

Epilepsie: LYRICA este utilizata pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie la adulti (crize epileptice partiale, cu sau fara generalizare secundara). Medicul dumneavoastra va va prescrie LYRICA pentru a va ajuta in tratarea epilepsiei atunci cand tratamentul obisnuit nu mai controleaza boala. Trebuie sa luati LYRICA in asociere cu tratamentul obisnuit. LYRICA nu este destinata pentru a fi folosita singura, ci intotdeauna trebuie utilizata in asociere cu alte medicamente antiepileptice.

Tulburare anxioasa generalizata: LYRICA este ultilizata pentru tratarea tulburarii anxioase generalizate (TAG). Simptomele TAG sunt starea de anxietate prelungita excesiv si ingrijorarea dificil de controlat. De asemenea, TAG poate cauza neliniste, surescitare sau nervozitate, stare de oboseala, dificultati sau pierderea capacitatii de concentrare a atentiei, iritabilitate, tensiune musculara sau tulburari de somn. Aceste manifestari se deosebesc de stresul si grijile vietii cotidiene.

INAINTE SA LUATI LYRICA

Nu luati LYRICA

Aveti grija deosebita cand utilizati LYRICA

Nu s-au stabilit siguranta si eficacitatea pregabalinului la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani) si de aceea, pregabalin nu ar trebui utilizat la acest grup de varsta.

· Anumiti pacienti care au luat LYRICA au avut simptome care sugereaza o reactie alergica. Aceste simptome includ umflarea fetei, a buzelor, a limbii si a gatului si inrosirea difuza a pielii. Daca aveti oricare dintre aceste reactii, trebuie sa contactati imediat medicul.

· LYRICA s-a asociat cu ameteli si somnolenta, care pot creste frecventa accidentelor (caderi) la pacientii varstnici. De aceea, trebuie sa fiti atent pana va obisnuiti cu toate efectele posibile ale medicamentului.

· Lyrica poate cauza incetosarea sau pierderea vederii sau alte modificari ale vederii, dintre care multe sunt temporare. Trebuie sa informati imediat medicul daca aveti orice modificare a vederii.

· Unii pacienti cu diabet zaharat, care iau in greutate in timpul tratamentului cu pregabalin, pot necesita schimbarea medicatiei antidiabetice.

· Unele reactii adverse pot fi mai frecvente, cum este cazul somnolentei, deoarece este posibil ca pacienti cu leziuni ale maduvei spinarii sa fie tratati si cu alte medicamente, cum ar fi pentru durere sau spasticitate, si care prezinta reactii adverse similare pregabalinului, severitatea acestor reactii putand fi mai mare atunci cand medicamentele sunt luate in acelasi timp.

· Au existat raportari de insuficienta cardiaca la anumiti pacienti care au luat Lyrica; in cele mai multe cazuri au fost pacienti in varsta cu afectiuni cardiace. Inainte de a lua acest medicament trebuie sa spuneti medicului daca ati avut boli cardiace.

· Au existat raportari de insuficienta renala la cativa pacienti care au luat Lyrica. Daca in timpul tratamentului, observati reducerea urinarii, spuneti medicului dumneavoastra, iar oprirea administrarii medicamentului poate imbunatatii acest lucru.

· Un numar redus de pacienti tratati cu antiepileptice, cum este Lyrica, au avut ganduri de autovatamare sau sinucidere. Daca aveti vreodata asemenea ganduri, adresati-va imediat medicul dumneavoastra.

· Atunci cand Lyrica este utilizata in asociere cu alte medicamente care pot produce constipatie (precum unele tipuri de medicamente impotriva durerii) este posibil sa apara probleme gastrointestinale (de exemplu constipatie, intestin gros paralizat sau blocat). Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti constipatie, mai ales daca sunteti predispus la aceasta.

· Inainte sa luati acest medicament trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti antecedente de alcoolism sau dependenta de droguri. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti de parere ca aveti nevoie de mai mult din acest medicament decat v-a fost prescris.

· Au existat raportari de convulsii in timpul utilizarii Lyrica sau la scurt timp dupa incetarea administrarii Lyrica. Trebuie sa informati imediat medicul daca manifestati convulsii.

· Au existat raportari de reducere a functiei cerebrale (encefalopatie) la anumiti pacienti care au luat Lyrica si sufereau de alte afectiuni. Spuneti doctorului daca ati suferit in trecut de orice afectiune grava, incluzand afectiuni hepatice sau renale.

Utilizarea altor medicamente

Inainte de a lua orice medicament nou in asociere cu LYRICA, discutati cu medicul dumneavoastra. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

LYRICA si unele medicamente se pot influenta unele pe altele (interactiona). Atunci cand este luata cu unele medicamente, LYRICA poate amplifica reactiile adverse observate la aceste medicamente, inclusiv insuficienta respiratorie si coma. Gradul de ameteala, somnolenta si de scadere a capacitatii de concentrare pot fi crescute daca LYRICA se administreaza in asociere cu alte medicamente continand:

Oxicodona – (folosita pentru tratarea durerii) Lorazepam – (folosit pentru tratarea fricii fara motiv) Alcool

LYRICA poate fi luat concomitent cu contraceptive orale.

Utilizarea LYRICA cu alimente si bauturi

Capsulele de LYRICA pot fi luate cu sau fara alimente.

Va sfatuim sa nu beti alcool etilic in timpul tratamentului cu LYRICA.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. LYRICA nu trebuie administrat in timpul sarcinii decat cu avizul medicului dumneavoastra. Femeile fertile trebuie sa foloseasca metode contraceptive. Daca ati devenit gravida, credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa deveniti gravida in timpul tratamentului cu LYRICA, adresati-va medicului. Nu se recomanda sa va alaptati copilul in timpul tratamentului cu LYRICA, deoarece se cunoaste ca LYRICA poate fi gasit in laptele matern. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

LYRICA poate produce ameteala, somnolenta si scaderea capacitatii de concentrare (a atentiei). Nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje complexe, nici nu va implicati in alte activitati potential periculoase fara sastiti cum reactionati la acest medicament.

Informatii importante privind unele componente ale LYRICA:

Lyrica contine lactoza monohidrat. Dacastiti ca suferiti de intoleranta la unele zaharuri, informati-va medicul inainte de a lua acest medicament.

CUM SA LUATI LYRICA

Luati intotdeauna LYRICA exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Medicul va stabili care este doza potrivita pentru dumneavoastra.

LYRICA se administreaza numai pe cale orala.

Durerea neuropata periferica, epilepsia sau tulburarea anxioasa generalizata:

· Luati numarul de capsule prescrise de medicul dumneavoastra.

· Doza, care a fost adaptata pentru dumneavoastrasi in functie de afectiunea de care suferiti, va fi, in general, cuprinsa intre 150mg si 600mg in fiecare zi.

· Doctorul va va spune sa luati LYRICA fie de doua, fie de trei ori pe zi. Pentru regimul cu doua administrari pe zi, luati LYRICA o data dimineata si o data seara, cam in aceleasi momente ale zilei. Pentru regimul cu trei administrari pe zi, luati LYRICA o data dimineata, o data dupa amiaza si o data seara, cam in aceleasi momente ale zilei.

Daca aveti impresia ca efectul LYRICA este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca sunteti in varsta (peste 65 ani), trebuie sa luati LYRICA cum este prezentat mai sus, cu exceptia cazului in care aveti afectiuni renale.

Medicul dumneavoastra va poate prescrie o schema diferita de dozare si/sau doze diferite daca aveti afectiuni renale.

Inghititi capsulele intregi, cu apa.

Continuati sa luati LYRICA pe toata durata recomandata de medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din LYRICA

Contactati medicul sau mergeti imediat la cea mai apropiata unitate medicala de urgenta. Luati cu dumneavoastra cutia sau flaconul cu capsulele de LYRICA. S-ar putea sa va simtiti adormit, confuz, agitat sau nelinistit datorita faptului ca ati luat mai mult decat trebuie din LYRICA.

Daca uitati sa luati LYRICA

Este important sa luati capsulele regulat, in aceleasi momente ale zilei. Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti, mai putin daca este momentul sa luati urmatoarea doza. In acest din urma caz, luati doza obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati LYRICA

Nu intrerupeti administrarea LYRICA decat daca medicul va spune sa o faceti. Daca tratamentul trebuie incetat, se recomanda sa se faca treptat, pe o perioada a cel putin o saptamana. Daca aveti orice intrebari suplimentare privind acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Trebuie sastiti ca, dupa incetarea tratamentului efectuat pe termen lung sau scurt, puteti prezenta anumite reactii adverse. Acestea includ tulburari de somn, dureri de cap, greata, senzatie de neliniste, diaree, simptome pseudogripale, convulsii, nervozitate, depresie, dureri, transpiratii si ameteli. Inca nu s-a stabilit in mod clar daca aceste simptome sunt mai frecvente sau mai severe atunci cand pregabalinul este administrat pentru o perioada mai lunga de timp.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, LYRICA poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse foarte frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10 sunt prezentate mai jos:

Ameteala, oboseala

Reactiile adverse frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoana din 100 sunt prezentate mai jos:

· Cresterea poftei de mancare

· Senzatie de euforie, confuzie, dezorientare, tulburari ale comportamentului sexual, iritabilitate

· Tulburari ale atentiei, neindemanare, tulburari de memorie, tremuraturi, dificultati de vorbire, senzatie de furnicatura, sedare, letargie, insomnie, oboseala

· Vedere incetosata, vedere dubla

· Vertij, tulburari de echilibru

· Uscaciunea gurii, constipatie, varsaturi, flatulenta

· Dificultati de erectie

· Umflarea corpului incluzand extremitatile

· Senzatie de betie, mers anormal

· Crestere in greutate

Reactiile adverse mai putin frecvente care pot afecta mai mult de 1 persoana din 1000 sunt prezentate mai jos:

· Scaderea poftei de mancare, concentratie mica a zaharului in sange

· Schimbari de personalitate, stare de neliniste, depresie, agitatie, instabilitate emotionala, dificultati in gasirea cuvintelor, pierderea memoriei, halucinatii, vise anormale, atacuri de panica, apatie, stare de rau, probleme ale functiei sexuale incluzand incapacitatea de atingere a unui climax sexual, ejaculare intarziata

· Dificultati in gandire, obnubilare, modificari de vedere, miscari neobisnuite ale ochilor, miscari spasmodice, reflexe atenuate, hiperactivitate, ameteala la statul in picioare, cresterea sensibilitatii pielii, pierderea gustului, senzatie de arsura, tremuraturi la efectuarea miscarilor, scaderea constientei, lesin, sensibilitate crescuta la zgomot

· Uscaciunea ochilor, lacrimare accentuata, durere oculara, miopie (vedere slaba), ochi umezi

· Tulburari ale ritmului inimii, cresterea frecventei cardiace, tensiune arteriala mica, tensiune arteriala mare

· Inrosirea brusca a fetei, bufeuri

· Dificultati in respiratie, dureri in git, uscaciune a nasului

· Abdomen umflat, cresterea producerii de saliva, arsuri la stomac, amorteala in jurul gurii

· Transpiratii, eruptii pe piele, frisoane

· Spasme musculare, umflarea articulatiilor, crampe musculare, rigiditate musculara, durere incluzand durere musculara, durere articulara, durere de spate, durere in membre

· Dificultati sau durere la urinare, dificultati in controlarea urinarii, reducerea volumului de urina

· Slabiciune, cadere, sete, senzatie de apasare in piept

· Modificari ale rezultatelor analizelor de sange si hepatice (creatininfosfochinaza sanguina crescuta, alaninaminotransferaza crescuta, aspartataminotransferaza crescuta, numar scazut de trombocite)

Reactiile adverse rare care pot afecta mai putin de 1 persoana din 1000 sunt prezentate mai jos:

· Modificari ale batailor inimii

· Racire a mainilor si picioarelor

· Tuse, infundarea nasului, secretie nazala, sangerare nazale, sforait

· Modificarea simtului mirosului, modificari ale vederii incluzand vedere de tip tunel, vedere oscilanta, alterarea perceptiei vizuale a profunzimii, perceptie vizuala stralucitoare

· Pupile dilatate, privire incrucisata, iritatie oculara

· Febra, transpiratie rece, senzatie de constrictie la nivelul gatului

· Inflamatia pancreasului

· Dificultati de inghitire

· Miscare inceata sau redusa a corpului

· Dificultati de scriere

· Urticarie

· Cantitate crescuta de fluide la nivelul abdomenului

· Distrugere musculara

· Dureri ale gatului

· Dureri la nivelul sanului, secretii ale sanului, crestere anormala a sanilor sau cicluri menstruale dureroase sau intrerupte

· Cresterea nivelului de zahar din sange

· Pierdere in greutate

· Stare de exaltare

· Insuficienta renala, reducerea volumului de urina

· Modificari ale rezultatelor analizelor de sange (scaderi ale potasiului sanguin, cresteri ale creatininei sanguine, scaderi ale celulelor albe sanguine incluzand neutrofilele)

· Comportament inadecvat

Alte reactii raportate in experienta dupa punerea pe piata includ insuficienta cardiaca, modificarea inregistrarii modificarilor electrice (ECG) ale inimii care corespund unor tulburari ale ritmului cardiac, lichid in plamani, pierderea constientei, convulsii, hipersensibilitate si reactii alergice (care poate include umflarea fetei, umflarea limbii, dificultate in respiratie, prurit, inflamarea ochilor (keratita), pierderea vederii si o reactie alergica grava caracterizata prin inrosirea pielii, aparitia de vezicule pe piele, descuamarea pielii si durere, afectare mentala, agresivitate, retentie urinara, diaree, cefalee, greatasi stare generala de rau.

Daca observati umflarea fetei sau a limbii, sau daca pielea devine rosie si incepe sa se descuameze sau apar vezicule, trebuie sa cereti imediat un consult medical.

Anumite reactii adverse pot fi mai frecvente, cum ar fi somnolenta, deoarece pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii pot lua si alte medicamente, de exemplu pentru tratamentul durerii sau al spasticitatii, care prezinta reactii adverse similare cu ale pregabalinului, severitatea acestor reactii putand fi mai mare cand aceste medicamente sunt luate in acelasi timp.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA LYRICA

A nu se lasa LYRICA la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati LYRICA dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau flacon.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine LYRICA

Substanta activa este pregabalinul. Fiecare capsula contine pregabalin 25mg, 50mg, 75mg, 100mg, 150mg, 200mg, 225mg sau 300mg pregabalin.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, gelatina, dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, siliciu coloidal anhidru, cerneala neagra (care contine shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol, hidroxid de potasiu) si apa. Capsulele de 75, 100, 200, 225 si 300mg contin si oxid rosu de fer (E172).

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului LYRICA 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu LYRICA 150mg capsule a unei probleme de sanatate.LYRICA 150mg – detalii si pret

DCI medicament: PREGABALINUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 56 caps.
Doza (concentratia): 150mg
Forma de prezentare: CUTIE X 56 CAPS. (BLIST. PVC/AL)
Firma: PFIZER LIMITED
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: N03AX16
Cod CIM: W41745002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
LYRICA 150mg capsule este un medicament.
Folositi LYRICA 150mg capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului LYRICA 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu LYRICA 150mg capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente