LOKREN 20 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …LOKREN 20mg – prospect

Avertisment!
LOKREN 20mg tablete film. este un medicament.
Folositi LOKREN 20mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.LOKREN 20mg

Compozitie
Betaxolol (DCI) clorhidrat 20mg. Excipienti: lactoza, carboximetil amidon, celuloza microcristalina, silicat coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan) q.s.p. 1 comprimat.

Actiune terapeutica
Lokren este un inhibitor al receptorilor b1 adrenergici, cu actiune de lunga durata. Selectivitatea asupra receptorilor b1 sau cardioselectivitatea ii permite sa nu interfere cu metabolismul glucidic si cu actiunea bronhodilatatoare a b-mimeticelor. Este total si repede absorbit pe cale orala, cu un slab efect de prim pasaj hepatic (biodisponibilitate ridicata, de aproape 85%), ceea ce antreneaza o slaba variabilitate inter- si intra-individuala a nivelelor sanguine in cursul unui tratament cronic. Legatura cu proteinele plasmatice este de aprox. 50%, ceea ce limiteaza posibilitatea unor interactiuni medicamentoase. Durata de eliminare sanguina a Lokren este de 15-20 de ore, permitand deci eficacitatea antihipertensiva intr-o singura priza/zi a medicamentului.

Indicatii
Hipertensiune arteriala; tratament preventiv in manifestarile de angina pectorala la efort.

Mod de administrare
Uzual 20mg/zi. In caz de insuficienta renala sau hepatica: in caz de insuficienta renala (clearance al creatininei pana la 20 ml/min) adaptarea posologiei nu este necesara, totusi o supraveghere clinica este recomandata la inceputul tratamentului pana la echilibrarea procentelor sanguine (4 zile in medie); in caz de insuficienta renala severa (clearance al creatininei> 20 ml/min) doza initiala recomandata este de 10mg/zi (luata independent de ritmul si orarul sedintelor de epurare extrarenala la subiectul sub dializa); in caz de insuficienta hepatica, nici o modificare a posologiei nu este necesara, o supraveghere clinica este totusi de dorit la inceputul tratamentului.

Contraindicatii
Acest medicament nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri: formele severe de astm si bronhopatii obstructive cronice; insuficienta cardiaca necontrolata prin tratament; soc cardiogenic; bloc atrio-ventricular de grad inalt (II si III) fara stimulare artificiala; angor Prinzmetal (in formele pure si in monoterapie); boli ale sinusului (inclusiv ale blocului sino-auricular); bradicardie (sub 45-50 batai pe minut); fenomene Raynaud si tulburari arteriale periferice severe; feocromocitom netratat; hipotensiune; sensibilitate cunoscuta la betaxolol; antecedente de reactii anafilactice; in combinatie cu floctafenina, sultoprid. Este imperativa prescriptia medicului.
Atentie! Tratamentul nu trebuie niciodata intrerupt brusc la pacientii suferind de angina; intreruperea brusca poate antrena tulburari de ritm grave, un infarct de miocard sau moarte subita.

Precautii
In cazul intreruperii tratamentului este recomandata reducerea treptata a posologiei; a se supraveghea aparitia semnelor de insuficienta cardiaca, mai ales in caz de antecedente de acest tip; a se folosi cu prudenta in bronhopatiile cronice obstructive; la diabeticii sub tratament: toate beta-blocantele mascheaza anumite simptome de hipoglicemie: palpitatii, tahicardie; a se utiliza cu prudenta in caz de fenomene de tip Raynaud, in caz de insuficienta renala sau hepatica; folosirea beta-blocantelor in tratamentul hipertensiunii necesita precautii deosebite datorita feocromocitomului.
Anestezie generala: Oprirea tratamentului cu beta-blocante 48 de ore inaintea unei anestezii generale este considerata suficienta pentru reaparitia unei sensibilitati normale la catecholamine. La bolnavii cu insuficienta coronariana grava, datorita riscului legat de oprirea brusca a beta-blocantelor, este de dorit ca tratamentul sa fie continuat pana la interventia chirurgicala.

Sarcina si alaptare
La animal: Nici o actiune teratogena nu a fost pusa in evidenta. La om: Nici un efect teratogen la nastere nu a fost raportat pana in momentul de fata. beta-blocantele sunt excretate in lapte. Din precautie, alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului.

Reactii adverse
Cel mai frecvent raportate: astenie la inceputul tratamentului, racirea extremitatilor, bradicardie (uneori severa), dezordine gastrointestinala (dureri de stomac, greturi), impotenta. Mult mai rar: incetinire a conducerii atrio-ventriculare sau intensificarea unui bloc atrio-ventricular existent, bradicardie severa, cadere de tensiune, insuficienta cardiaca, bronhospasm, sindrom Raynaud, reactii cutanate, inclusiv eruptii de tip psoriazis sau exacerbarea acestora cand sunt deja prezente.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului LOKREN 20mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu LOKREN 20mg tablete film. a unei probleme de sanatate.LOKREN 20mg – detalii si pret

DCI medicament: BETAXOLOLUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 28 comprimate film.
Doza (concentratia): 20mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. AL/PVC X 14 COMPRIMATE FILM.
Firma: SANOFI-AVENTIS FRANCE
Tara: Franta
Cod ATC: C07AB05
Cod CIM: W12507001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
LOKREN 20mg tablete film. este un medicament.
Folositi LOKREN 20mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului LOKREN 20mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu LOKREN 20mg tablete film. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente