LIPANTHYL SUPRA 160 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …LIPANTHYL SUPRA 160mg – prospect

Avertisment!
LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. doar daca v-a fost prescris de un medic.


LIPANTHYL SUPRA 160mg

Prezentare farmaceutica:
Gelule continand fenofibrat 100mg (cutie cu 48 sau 90 buc.).

Actiune terapeutica:
Hipolipidemiant, poate diminua hipercolesterolemia si hipertrigliceridemia, inhiba procesul aterogen si diminueaza probabil riscurile sale cardio-vasculare; uricozuric; antiagregant plachetar.

Indicatii:
Stari de hiperlipoproteinemie primara; este de ales la bolnavii cu disbetalipoproteinemie (hiperlipoproteinemie familiala tip III), poate fi util si in hipertrigliceridemia poligenica, hipertrigliceridemia familiala si hiperlipoproteinemia de tip multiplu. Se foloseste ca tratament de fond, asociat dietei hipolipidemiante.

Mod de administrare:
Oral, initial o gelula de 3 ori/zi (300mg), in timpul mesei; dupa normalizarea si stabilizarea lipidelor serice doza se reduce la 2 gelule/zi (200mg).

Reactii adverse:
Ocazional tulburari dispeptice, cresterea transaminazelor, reactii alergice cutanate; pentru clofibrat (inrudit structural) a fost semnalata cresterea frecventei litiazei biliare – risc posibil, dar nedovedit, pentru fenofibrat.

Contraindicatii:
Insuficienta hepatica si renala severe reprezinta contraindicatii; prudenta in timpul sarcinii, se evita in timpul alaptarii; folosirea la copiii mai mici de 10 ani nu este recomandabila. In timpul tratamentului se controleaza trimestrial transaminazele; cresterea SGPT peste 100 m.U. obliga la oprirea medicatiei. Fenofibratul nu se asociaza cu substante potential hepatotoxice si cu IMAO; asociat cu anticoagulante cumarinice (trombostop) poate creste riscul hemoragiilor (deplaseaza moleculele de anticoagulant de pe proteinele plasmatice) – se controleaza activitatea protrombinica, se ajusteaza eventual doza de anticoagulant.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.LIPANTHYL SUPRA 160mg – detalii si pret

DCI medicament: FENOFIBRATUM
Forma farmaceutica: comprimate film. elib. modif.
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate film. elib. modif.
Doza (concentratia): 160mg
Forma de prezentare: CUTIE X 3 BLIST. PVC- PE-PVDC/AL X 10 COMPRIMATE FILM. CU ELIB. MOD.
Firma: LAB. FOURNIER SA
Tara: Franta
Cod ATC: C10AB05
Cod CIM: W12180002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu LIPANTHYL SUPRA 160mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente