LEVOCETIRIZINA ACTAVIS 5 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …LEVOCETIRIZINA 5mg – prospect

Avertisment!
LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. este un medicament.
Folositi LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.


LEVOCETIRIZINA ACTAVIS 5mg

Levocetirizina Sandoz 5mg comprimate filmate

Diclorhidrat de levocetirizina

CE ESTE LEVOCETIRIZINA SANDOZ 5mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Levocetirizina este un medicament antialergic. Se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor asociate cu stari alergice, cum sunt:

INAINTE SA UTILIZATI LEVOCETIRIZINA SANDOZ 5mg

Nu utilizati Levocetirizina Sandoz 5mg

– daca sunteti alergic (hipersensibil) la levocetirizina, la alte substante inrudite sau la oricare dintre celelalte componente ale Levocetirizina Sandoz.

– daca suferiti de insuficienta renala severa;

– daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la anumite glucide (deoarece comprimatele contin lactoza).

Aveti grija deosebita cand utilizati Levocetirizina Sandoz 5mg

Comprimatele de levocetirizina nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece aceste comprimate filmate nu permit adaptarea corespunzatoare a dozei.

Datorita lipsei datelor despre utilizarea levocetirizinei aceasta nu este recomandata la copiii cu varsta sub 2 ani.

Utilizarea altor medicamente

Actiunea altor medicamente poate fi influentata de catre levocetirizina. Acestea la randul lor pot influenta modul de actiune al levocetirizinei. Levocetirizina poate interactiona cu: – deprimante ale sistemului nervos central (substante care pot incetini functia normala a creierului, cum sunt sedativele si tranchilizantele,de exemplu diazepam, morfina). La pacientii sensibili, efectul asupra creierului poate fi crescut sau diferit fata de cum este asteptat.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Levocetirizina Sandoz 5mg cu alimente si bauturi

Levocetirizina poate fi luata cu sau fara alimente.

Trebuie precautie daca utilizati levocetirizina concomitent cu alcoolul etilic. La pacientii sensibili efectul alcoolului etilic poate fi crescut.

Sarcina si alaptarea

Nu exista informatii referitoare la siguranta utilizarii levocetirizinei in timpul sarcinii sau alaptarii. Cand sunteti gravida sau alaptati trebuie sa utilizati levocetirizina numai daca exista un beneficiu clar in comparatie cu riscurile posibile. Medicul dumneavoastra va poate ajuta sa luati aceasta decizie.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La unii pacienti levocetirizina poate determina ameteli, oboseala si epuizare. Daca prezentati oricare dintre aceste simptome atunci nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Levocetirizina Sandoz 5mg

Aceste comprimate contin lactoza; daca medicul dumneavoastra v-a atentionatca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

CUM SA UTILIZATI LEVOCETIRIZINA SANDOZ 5mg

Utilizati intotdeauna Levocetirizina Sandoz 5mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Trebuie sa inghititi comprimatul intreg cu apa sau cu alt lichid.

Doza uzuala pentru adulti si copii cu varsta de 6 ani si peste este de un comprimat pe zi. Comprimatele de levocetirizina nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 6 ani.

Daca suferiti de insuficienta renala usoara pana la moderata, medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mica in functie de severitatea afectiunii dumneavoastra renale.

Durata tratamentului depinde de tipul, durata si evolutia simptomelor. Medicul dumneavoastra sau farmacistul va vor sfatui asupra acestui lucru.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Levocetirizina Sandoz 5mg

Daca ati utilizat mai multa levocetirizina decat ar trebui, puteti sa va simtiti somnolent. Copiii pot fi initial hiperexcitati si nelinistiti mai mult decat somnolenti. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra care va evalua tratamentul de care aveti nevoie.

Daca uitati sa utilizati Levocetirizina Sandoz 5mg

Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Sariti peste doza uitata si luati urmatorul comprimat la momentul potrivit.

Daca incetati sa utilizati Levocetirizina Sandoz 5mg

Daca opriti tratamentul cu levocetirizina mai devreme decat trebuie, acest lucru nu determina reactii adverse. Simptomele pentru care ati luat levocetirizina pot reaparea.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Levocetirizina Sandoz 5mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse frecvente (apar la mai mult de 1 pacient din 100, dar la mai putin de 1 pacient din 10 pacienti tratati):

Uscaciunea gurii · Durere de cap · Oboseala · Somnolenta

Reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai mult de 1 pacient din 1000, dar la mai putin de 1 pacient din 100 pacienti tratati): Epuizare · Durere abdominala

Reactii adverse foarte rare (apar la mai mult de 1 din 10 000 pacienti tratati): Reactii alergice cum sunt umflarea gurii, fetei si/sau a gatului sau dificultati la inghitire insotite de urticarie (edem angioneurotic), dificultati de respiratie sau o scadere brusca a tensiunii arteriale care conduce la colaps sau soc, care se poate finaliza cu deces. La primele semne ale unei reactii alergice, intrerupeti utilizarea levocetirizinei si adresati-va imediat unui medic.

Agresiune · Agitatie · Convulsii · Tulburari vizuale · Palpitatii · Greata · Inflamatia ficatului · Mancarime · Eruptie tranzitorie pe piele Urticarie · Reactii de hipersensibilitate locala ale pielii · Durere musculara · Crestere in greutate · Teste functionale hepatice anormale

Daca vreuna din reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA LEVOCETIRIZINA SANDOZ 5mg

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Levocetirizina Sandoz 5mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Primele doua cifre indica luna si ultimele patru cifre indica anul. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Levocetirizina Sandoz 5mg

– Substanta activa este levocetirizina. Levocetirizina este prezenta sub forma de diclorhidrat de levocetirizina (5mg), corespunzator la 4,2mg de levocetirizina.

– Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, stearat de magneziu (nucleu) si hipromeloza (E 464), dioxid de titan (E 171) si polietilenglicol (film).

Cum arata Levocetirizina Sandoz 5mg si continutul ambalajul

Comprimatele filmate sunt de culoare alba pana la aproape alba-, ovale, biconvexe, marcate cu L9CZ pe una din fete si 5 pe cealalta fata.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. a unei probleme de sanatate.LEVOCETIRIZINA 5mg – detalii si pret

DCI medicament: LEVOCETIRIZINUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 10 comprimate film.
Doza (concentratia): 5mg
Forma de prezentare: CUTIE CU BLIST. PVC-PVDC/AL X 10 COMPRIMATE FILM.
Firma: SANDOZ S.R.L.
Tara: Romania
Cod ATC: R06AE09
Cod CIM: W54237002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. este un medicament.
Folositi LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu LEVOCETIRIZINA 5mg tablete film. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente