Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …
LEKOKLAR 250mg – prospect
Avertisment!
LEKOKLAR 250mg tablete film. este un medicament.
Folositi LEKOKLAR 250mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.
LEKOKLAR 500mg
Lekoklar 125mg/5 ml
Granule pentru suspensie orala, 125mg/5 ml
Lekoklar 250mg/5 ml
Granule pentru suspensie orala, 250mg/5 ml
SANDOZ
Cititi cu atentie intregul prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. Poate veti avea nevoie sa-l recititi.
Daca doriti mai multe informatii, va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu-l dati altor persoane deoarece le poate face rau chiar daca au simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.
In acest prospect gasiti:
Ce este Lekoklar si pentru ce se utilizeaza?
Inainte sa utilizati Lekoklar
Cum se utilizeaza Lekoklar
Reactii adverse posibile
Cum se pastreaza Lekoklar?
Substanta activa este Claritromicina.
Excipienti:
Lekoklar 125mg/5 ml:
Microgranule: poloxamer 188, povidona K-30, hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), copolimer acid metacrilic-acrilat etilic (1:1) (Eudragit L30D-55), trietilcitrat, monostearat de glicerol, polisorbat 80.
Granule: zahar pulbere, maltodextrina, sorbat de potasiu pulbere, dioxid de siliciu coloidal anhidru, guma xantan, aroma ?fruit punch pulbere, dioxid de titan (E 171).
Lekoklar 250mg/5 ml:
Microgranule: poloxamer 188, povidona K-30, hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), copolimer acid metacrilic-acrilat etilic (1:1) (Eudragit L30D-55), trietilcitrat, monostearat de glicerol, polisorbat 80.
Granule: zahar pulbere, maltodextrina, sorbat de potasiu pulbere, dioxid de siliciu coloidal anhidru, guma xantan, aroma ?fruit punch pulbere, dioxid de titan (E 171).
CE ESTE LEKOKLAR Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZA?
Lekoklar 125mg/5 ml contine claritromicina, 125mg/5 ml suspensie orala constituita.
Lekoklar 250mg/5 ml contine claritromicina, 250mg/5 ml suspensie orala constituita.
Lekoklar se prezinta sub forma de granule pentru suspensie orala.
Lekoklar este ambalat dupa cum urmeaza:
Lekoklar 125mg/5 ml:
Cutie cu un flacon din polietilena de inalta densitate incolora, continand 41 g granule pentru 60 ml suspensie orala (cantitatea de apa necesara constituirii: 35,4 g), inchis cu capac cu filet din polipropilena, prevazut cu sistem de inchidere securizat pentru copii si lingurita dozatoare din polipropilena.
Cutie cu un flacon din polietilena de inalta densitate incolora, continand 68,3 g granule pentru 100 ml suspensie orala (cantitatea de apa necesara constituirii: 59 g), inchis cu capac cu filet din polipropilena, prevazut cu sistem de inchidere securizat pentru copii si lingurita dozatoare din polipropilena.
Lekoklar 250mg/5 ml:
Cutie cu un flacon din polietilena de inalta densitate incolora, continand 41 g granule pentru 60 ml suspensie orala (cantitatea de apa necesara constituirii: 34,2 g), inchis cu capac cu filet din polipropilena, prevazut cu sistem de inchidere securizat pentru copii si lingurita dozatoare din polipropilena.
Cutie cu un flacon din polietilena de inalta densitate incolora, continand 68,3 g granule pentru 100 ml suspensie orala (cantitatea de apa necesara constituirii: 57 g), inchis cu capac cu filet din polipropilena, prevazut cu sistem de inchidere securizat pentru copii si lingurita dozatoare din
Grupa farmacoterapeutica: Macrolide, Lincosamide si Streptogramine.
Indicatii terapeutice:
Lekoklar este indicat pentru tratamentul urmatoarelor infectii bacteriene acute si cronice, determinate de germeni sensibili:
– Infectii acute la nivelul amigdalelor faringiene si faringelui;
– Infectii ORL: sinuzite, otite medii;
– Infectii ale tractului respirator inferior cum sunt bronsitele acute sau cronice, pneumonia bacteriana si pneumonia atipica;
– Infectii ale pielii si tesuturilor moi cum sunt impetigo, erizipel, foliculite, furunculoze, abcese, plagi infectate si celulite;
– Infectii datorate Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare, Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum sau Mycobacterium kansasii.
Claritromicina poate fi de asemenea folosita pentru tratamentul infectiilor cu mycobacterii la pacientii infectati HIV.
– In asociere cu medicamentele corespunzatoare, se poate folosi la eradicarea H. pylori si in prevenirea reaparitiei ulcerelor gastro-intestinale, la pacientii cu ulcere asociate cu H. pylori.
INAINTE SA UTILIZATI LEKOKLAR
Nu luati Lekoklar daca:
– sunteti alergic la oricare dintre componentele produsului sau la oricare alt antibiotic macrolidic;
– aveti insuficienta hepatica severa;
– utilizati medicamente impotriva migrenei care contin alcaloizi din ergot;
– utilizati medicamente antialergice care contin terfenadina;
– utilizati medicamente stimulante ale functiei digestive;
– utilizati medicamente ce contin astemizol, pimozida, cisaprida, mizolastin, bepridil;
– daca aveti deficit de potasiu (hipokaliemie).
Aveti o grija deosebita cu Lekoklar
Ce trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Lekoklar?
Informati medicul dumneavoastra in legatura cu orice fel de probleme medicale pe care le aveti sau pe care le-ati avut, inclusiv despre orice alergie.
– daca suferiti de insuficienta renala;
– daca suferiti de afectiuni cardiace;
– daca in cursul tratamentului apare diaree severa si de durata;
Adresati-va medicului dumneavoastra daca suspectati ca aveti sau ati avut una dintre afectiunile de mai sus.
Puteti sa luati Lekoklar impreuna cu alte medicamente?
Unele medicamente pot influenta efectele claritromicinei, iar aceasta, la randul sau, poate concomitent. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca ati folosit sau intentionati sa folositi alte medicamente in afara celor prescrise.
Sarcina
Daca sunteti insarcinata, adresati-va medicului dumneavoastra inaintea inceperii tratamentului cu acest produs medicamentos. Sunt putine date disponibile privind administrarea claritromicinei in cursul sarcinii.
Alaptarea
Lekoklar se elimina in laptele matern.
Daca alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inaintea inceperii tratamentului cu acest medicament.
Puteti sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in timp ce luati Lekoklar?
Suspensia orala de Lekoklar poate determina ameteala.
Trebuie luata in considerare aceasta reactie adversa, cand se desfasoara activitati ce necesita concentrare.
CUM SE UTILIZEAZA LEKOKLAR
Doza trebuie stabilita de catre medic. Doza obisnuita pentru adulti este de 250mg claritromicina de doua ori pe zi. Pentru tratarea infectiilor severe, doza poate fi crescuta pana la 500mg claritromicina de doua ori pe zi. Doza obis-nuita pentru copiii mai mari de 6 luni este de 7,5mg claritromicina /kg de doua ori pe zi.
Constituirea suspensiei: in flaconul ce contine granulele pentru suspensie orala, se adauga aproximativ 2/3 din cantitatea necesara de apa fiarta si racita si se agita energic pana la omogenizarea completa, apoi se completeaza-cu apa pana la semnul de pe eticheta si se agita energic. Agitati flaconul inainte de fiecare utilizare.
Este foarte important ca tratamentul sa fie continuat pe toata durata indicata de medic, chiar daca simptomele au disparut inainte de terminarea tratamentului. Daca tratamentul se intrerupe mai devreme decat ar trebui, infectia poate reaparea. Urmati tratamentul exact asa cum a fost prescris de catre medic. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Administrarea suspensiei orale de Lekoklar se face in timpul meselor sau intre mese, deoarece alimentele nu influenteaza actiunea medicamentului.
Daca ati utilizat mai mult Lekoklar decat ar trebui
Daca ati luat mai mult Lekoklar decat ar trebui, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, farmacistului, sau celui mai apropiat spital.
Daca ati uitat sa utilizati Lekoklar
Daca ati uitat sa luati o doza de Lekoklar luati-o cat mai repede posibil daca momentul respectiv nu este prea apropiat de momentul la care trebuie sa luati urmatoarea doza.
Nu luati niciodata o doza dubla de claritromicina pentru a compensa astfel doza omisa.
REACTII ADVERSE POSIBILE
Asemenea altor medicamente, Lekoklar poate avea reactii adverse. Reactiile adverse nu apar neaparat la toti pacientii.
Este posibil ca pe durata tratamentului sa apara urmatoarele reactii adverse:
– Reactii adverse frecvente (peste 1 %); cefalee, diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, inflamatii ale limbii si cavitatii bucale, modificari tranzitorii ale gustului.
– Reactii adverse, mai putin frecvente (sub 1%): modificari ale hemoleucogramei, modificari ale functiilor hepatice, reactii alergice, urticarie, eczeme.
– Reactii adverse, foarte rare: tulburari de ritm sau de conducere cardiace, la pacientii cu modificari ale pseudomembranoasa, pancreatita, sindrom Stevens-Johnson, hipoglicemie.
– In cazul in care prezentati o reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, sau daca aceste reactii au consecinte importante, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Alte reactii adverse:
– Asemeni celorlalte antibiotice, utilizarea prelungita poate determina dezvoltarea microorganismelor rezistente;
– In cazuri foarte rare a fost observata hipoglicemia, in special dupa administrarea concomitenta cu alte medicamente antidiabetice si insulina;
– Tulburari ale mirosului, disgeuzie, modificari de culoare ale dintilor, scaderea auzului;
– Rar au fost raportate cazuri de crestere a creatininei serice, nefrita interstitiala, si insuficienta renala, pancreatita si convulsii;
– Candidoza orala;
– Decolorare la nivelul limbii;
– Parestezii;
– Acufene, hipoacuzie, la administrarea de 1 g /zi sau mai mult pe perioade prelungite.
– Sindrom dispeptic;
– Eritem polimorf, sindrom Lyell.
Cum puteti afla mai multe despre Lekoklar?
In acest prospect nu sunt prezentate toate informatiile despre medicament. Daca dupa citirea prospectului mai aveti intrebari sau daca aveti nelamuriri intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul care detin informatii detaliate despre acest produs.
CUM SE PASTREAZA LEKOKLAR
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original (produsul finit).
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, pe o perioada de maxim 14 zile (suspensia constituita).
A nu se lasa la indemana copiilor.
Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului LEKOKLAR 250mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu LEKOKLAR 250mg tablete film. a unei probleme de sanatate.
LEKOKLAR 250mg – detalii si pret
DCI medicament: CLARITHROMYCINUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 14 comprimate film.
Doza (concentratia): 250mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. X 7 COMPRIMATE FILM.
Firma: LEK PHARMACEUTICALS D.D.
Tara: Slovenia
Cod ATC: J01FA09
Cod CIM: W12279002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor
Atentionare!
LEKOKLAR 250mg tablete film. este un medicament.
Folositi LEKOKLAR 250mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului LEKOKLAR 250mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu LEKOKLAR 250mg tablete film. a unei probleme de sanatate.