KETOTIFEN LPH 1 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …KETOTIFEN – prospect

Avertisment!
KETOTIFEN tablete este un medicament.
Folositi KETOTIFEN tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.KETOTIFEN LAROPHARM 1mg

Compozitie:
Ketotifen hidrogen fumarat, echivalent cu 1mg ketotifen baza, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica:
Antialergic-antianafilactic, cu eficacitate terapeutica deosebita in profilaxia pe cale orala a astmului bronsic alergic sau cu componenta alergica.

Actiunea profilactica antiastmatica determina reducerea frecventei, duratei si gravitatii crizelor, prin ameliorarea suferintei astmatice si prin redresarea functiei pulmonare. De asemenea, profilaxia cu Ketotifen face posibila reducerea sau chiar suprimarea medicatiei complementare (bronhodilatatoare, corticosteroizi). Eficacitatea terapeutica atinge valori maxime dupa cateva saptamani pana la 2-3 luni de tratament. Datorita actiunii sale sistemice, Ketotifenul poate fi administrat si in combaterea altor manifestari alergice, fie ca acestea insotesc astmul, fie ca apar izolate (rinita, conjunctivita, urticarie, alergodermiile de origine alimentara).

Indicatii:
Profilaxia de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica, tulburari astmatice datorate polinozei. Nu actioneaza asupra crizei de astm! Tratamentul profilactic si curativ al rinitei si conjunctivitei alergice, reactiilor cutanate alergice.

Reactii adverse:
In primele zile ale administrarii medicamentului pot apare sedare si, in cazuri rare, hiposalivatie, greata, ameteli usoare. Aceste efecte dispar, in general spontan, in cursul tratamentului, adesea numai in cateva zile. S-a observat, ocazional, cresterea in greutate, mai evidenta la unii copii.

Contraindicatii:
Nu se cunosc. Desi nu exista dovezi ale unui efect teratogen, se va administra femeilor insarcinate (in special in primele 3 luni), celor care alapteaza si copiilor sub 3 ani numai daca este absolut necesar.

Precautii:
In momentul instituirii unui tratament de lunga durata cu Ketotifen, medicatia antiastmatica in curs, mai ales corticoterapia si cea cu ACTH, nu va fi intrerupta brusc, deoarece exista pericolul instalarii unei insuficiente corticosuprarenale, in special la pacientii corticodependenti. In cazul unor infectii intercurente, tratamentul cu Ketotifen va fi completat cu o medicatie antiinfectioasa specifica. Pacientilor care prezinta fenomene de sedare la inceputul tratamentului li se recomanda atentie in conducerea autovehiculelor sau exercitarea activitatilor profesionale cu solicitare neuromotorie.

Interactiuni cu alte medicamente:
Potenteaza efectul medicamentelor sedative, hipnotice, altor deprimante SNC, antihistaminice, alcoolului. Asocierea cu antidiabetice orale (sulfoniluree, biguanide) poate produce trombocitopenie, ceea ce impune controlul periodic al numarului de trombocite.

Doze, mod de administrare:
Adulti: cate un comprimat dimineata si seara, dupa masa. Daca este necesar, doza se poate dubla (doua comprimate de doua ori pe zi). La pacientii predispusi la sedare se recomanda o posologie progresiva in prima saptamana de tratament, incepand cu 1/2 comprimat de 2 ori pe zi sau 1 comprimat seara, ajungand la doza terapeutica completa, in decurs de 5 zile. Copii peste 3 ani: 0,025mg/kg corp.

Forma de prezentare:
Cutii continand 1 blister cu 20 comprimate.

Conditii de pastrare:

In ambalajul original, la temperaturi cuprinse intre 15 – 25 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului KETOTIFEN tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu KETOTIFEN tablete a unei probleme de sanatate.KETOTIFEN – detalii si pret

DCI medicament: KETOTIFENUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 20 comprimate
Doza (concentratia): 1mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. X 10 COMPRIMATE
Firma: MAGISTRA C&C S.R.L.
Tara: Romania
Cod ATC: R06AX17
Cod CIM: W11987002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
KETOTIFEN tablete este un medicament.
Folositi KETOTIFEN tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului KETOTIFEN tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu KETOTIFEN tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente