IMIGRAN 100 prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …IMIGRAN DR 100mg – prospect

Avertisment!
IMIGRAN DR 100mg tablete disp. este un medicament.
Folositi IMIGRAN DR 100mg tablete disp. doar daca v-a fost prescris de un medic.IMIGRAN 100

Forma de prezentare:
Tabletele contin 50 sau 100mg sumatriptan baza sub forma de succinat.
Solutia injectabila contine 6mg sumatriptan in 0,5 ml solutie.

Indicatii:
Imigran tablete este indicat pentru calmarea rapida a atacurilor de migrena cu sau fara aura.

Mecanism de actiune:
S-a demonstrat ca sumatriptanul este un agonist specific si selectiv al receptorilor 5 hidroxitriptaminici-1-like (5HT 1-like), fara a avea insa efect si pe subtipurile de receptori 5HT2 sau 5HT3. Acesti receptori se gasesc in special la nivelul vaselor sanguine cerebrale.

Posologie si mod de administrare:
Imigran este indicat atat pentru tratamentul acut intermitent al migrenei cat si al cefaleei in ciorchine. Nu se va folosi profilactic. Se recomanda ca Imigran sa fie administrat cat se poate de devreme dupa debutul unui atac migrenos, fiind insa la fel de eficient daca este administrat in orice moment al atacului.

Migrena: Doza orala de Imigran recomandata la adult este o singura tableta de 50mg. Anumiti pacienti pot necesita 100mg. Daca simptomele se repeta, doza poate fi repetata in urmatoarele 24 de ore, dar nu mai mult de 300mg in 24 ore. Tabletele se vor inghiti intregi, cu apa.

Copii: La copii nu a fost stabilita inca siguranta si eficienta sumatriptanului.

Varstnici: Poate fi folosit la pacientii peste 65 de ani. Experienta in folosirea sumatriptanului la acesti pacienti este limitata. Farmacocinetica nu difera semnificativ de cea a populatiei tinere, dar pana la noi date clinice, folosirea Imigran nu este recomandata la pacientii peste 65 de ani.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la orice component al preparatului.

Se va recomanda evitarea administrarii produsului la pacientii cu infarct miocardic.

Pana la noi date, nu este recomandata folosirea Imigran la pacientii cu afectiuni vasculare periferice sau la pacientii cu semne si simptome de afectiuni cardiace ischemice.

De asemenea, nu se recomanda la pacientii cu antecedente de accidente cerebrovasculare sau atacuri ischemice tranzitorii, insuficienta hepatica severa sau hipertensiune necontrolata, cardiopatie ischemica dureroasa, infarct miocardic in antecedente, angina Prinzmetal.

Este contraindicat tratamentul cu methysergide (un derivat de ergotamina) in timpul tratamentului cu Imigran.

Precautii:
In urma administrarii de sumatriptan, se pot asocia simptome tranzitorii, inclusiv dureri toracice si tensiune toracica, care poate fi intensa si poate interesa gatul. In cazul in care aceste simptome sugereaza o afectiune cardiaca ischemica se va face evaluarea pacientului.

Sumatriptan nu este indicat in tratamentul migrenei hemiplegice, bazilare sau oftalmoplegice.

Este contraindicata administrarea concomitenta de inhibitori de monoaminooxidaza (MAO) sau cu maxim doua saptamani inainte de tratamentul cu Imigran.

Dozele de Imigran recomandate nu trebuie depasite.

Somnolenta poate fi rezultatul migrenei sau al tratamentului cu Imigran. Se recomanda precautie la pacientii ce presteaza munci care cer indemanare, cum ar fi conducerea autovehiculelor sau manevrarea utilajelor.

Sumatriptan trebuie administrat cu precautie la pacientii cu hipertensiune controlata, deoarece a fost observata la o mica proportie din populatie o crestere temporara a presiunii arteriale si a rezistentei periferice.

Au fost descrise reactii vasospastice prelungite, cand se administreaza impreuna cu ergotamina. Deoarece aceste efecte pot fi aditive, administrarea concomitenta a ergotaminei si a sumatriptanului trebuie evitata. Asocierea Imigran cu orice medicament vasoactiv trebuie facuta cu precautie la orice pacient care prezinta conditii favorabile aparitiei cardiopatiei ischiemice si vasospasmului coronarian.

Imigran trebuie administrat cu atentie la pacientii cu afectiuni ce pot afecta semnificativ absorbtia, metabolismul si excretia medicamentului, ca in afectiunile ce altereaza functia renala sau hepatica.

Sarcina si alaptare:
Administrarea acestui medicament trebuie luata in considerare daca beneficiul potential este mai mare decat posibilul risc pentru fat. Nu s-a observat vreun efect teratogen la sobolani sau la soareci. Experienta in privinta folosirii sumatriptanului in timpul sarcinii este insa limitata. Intrucat rezultatele studiilor de reproducere la animale nu pot fi extinse totdeauna la om, administrarea acestui medicament trebuie luata in considerare numai in cazul in care beneficiul potential pentru mama este mai mare decat orice risc posibil pentru fat.

Alaptarea: Sumatriptanul este excretat in laptele matern al animalelor. Nu exista date similare la oameni. Trebuie luate anumite precautii atunci cand se ia in considerare administrarea de Imigran la femeia care alapteaza. S-a demonstrat ca in urma administrarii subcutanate de sumatriptan, o parte din acesta se excreta in lapte. Expunerea copilului la produs poate fi evitata prin intreruperea alaptarii timp de 24 ore dupa administrarea tratamentului.

Efecte secundare:
Efectele secundare raportate includ: senzatia de parestezie, caldura, presiune sau greutate in orice parte a corpului, eritem, ameteala si senzatie de slabiciune. Acestea sunt de intensitate usoara pana la moderata si tranzitorii. Au fost descrise oboseala si somnolenta. Greata si varsaturile au fost prezente la cativa pacienti, dar relatia lor cu Imigranul nu este clara.

Interactiuni medicamentoase:
Au fost semnalate cresteri tranzitorii ale tensiunii arteriale imediat dupa administrare. Tulburari minore ale functiei hepatice au fost observate uneori. In cazuri extrem de rare au fost raportate tulburari coronariene serioase care includ aritmii cardiace, modificari ischemice trecatoare pe EKG sau infarct miocardic. Nu exista nici o evidenta a interactiunilor medicamentoase cu propranolol, flunarizina, dihidroergotamina, pizotifen sau alcool. Dovezile de sensibilitate incrucisata, la pacientii cu hipersensibilitate la sulfonamide, sunt limitate, cu toate ca precautii pot fi luate la pacientii tratati cu sumatriptan.

Supradozare:
S-au semnalat anumite cazuri de supradozare dupa administrarea subcutanata de Imigran in doze peste nivelul celor recomandate. Doze pana la 16mg subcutanat sau 400mg oral nu au fost asociate cu alte efecte secundare in afara celor mentionate. Nu exista experienta cu doze mai mari decat acestea. Daca apare totusi un supradozaj de sumatriptan, pacientul trebuie monitorizat pentru cel putin 10 ore si trebuie aplicat tratamentul standard de sustinere necesar. Nu se cunosc efectele hemodializei sau ale dializei peritoneale asupra concentratiilor de sumatriptan. Dupa administrarea orala, sumatriptan este rapid absorbit, 70% din concentratia maxima aparand dupa 45 de minute. Dupa o doza de 100mg, concentratia plasmatica maxima este de 54mg/ml.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului IMIGRAN DR 100mg tablete disp.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu IMIGRAN DR 100mg tablete disp. a unei probleme de sanatate.IMIGRAN DR 100mg – detalii si pret

DCI medicament: SUMATRIPTANUM
Forma farmaceutica: comprimate disp.
Cantitate/ambalaj: 2 comprimate disp.
Doza (concentratia): 100mg
Forma de prezentare: CUTIE CU 1 BLIST. (OPA)-AL-PVC/AL X 2 COMPRIMATE DISP.
Firma: GLAXO WELLCOME UK LTD.
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: N02CC01
Cod CIM: W56082001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
IMIGRAN DR 100mg tablete disp. este un medicament.
Folositi IMIGRAN DR 100mg tablete disp. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului IMIGRAN DR 100mg tablete disp.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu IMIGRAN DR 100mg tablete disp. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente