GABARAN 800 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …GABARAN 800mg – prospect

Avertisment!
GABARAN 800mg tablete film. este un medicament.
Folositi GABARAN 800mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.


GABARAN 800mg

CE ESTE GABARAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Gabaran apartine unui grup de medicamente utilizate pentru tratarea epilepsiei (medicamente antiepileptice). Poate fi de asemenea utilizat pentru tratarea durerii neuropate (durere determinata de leziuni la nivelul nervilor).

Gabaran, capsule este indicat pentru:

– tratamentul anumitor tipuri de epilepsie (convulsii partiale) in asociere cu alte medicamente antiepileptice, cand alte medicamente nu sunt suficiente sau cand exista reactii adverse intolerabile.

– tratamentul durerii neuropate (durere determinata de leziuni la nivelul nervilor). O diversitate de stari poate determina durere neuropata de exemplu zona zoster, diabet zaharat, traume.

INAINTE SA LUATI GABARAN
Nu luati Gabaran

– daca sunteti alergic (hipersensibil) la gabapentina sau la oricare dintre celelalte componente ale Gabaran. (O reactie alergica poate include eruptii trecatoare la nivelul pielii, mancarimi, umflaturi ale fetei, buzelor, sau mainilor / picioarelor sau d

Aveti grija deosebita cand utilizati Gabaran

– daca sunteti insarcinata, planificati sa deveniti gravida sau alaptati,

– daca suferiti de boli psihice,

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra daca va aflati in oricare dintre situatiile mai sus mentionate sau v-ati aflat chiar si in trecut.

Daca trebuie sa vi se efectueze o interventie chirurgicala sau aveti o consultatie la dentist, informati medicul dumneavoastra despre medicamentul pe care il luati.

Daca trebuie sa faceti analize de sange sau urina informati medicul dumneavoastra despre medicamentul pe care il luati.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu sunt de asteptat interactiuni intre Gabaran si alte medicamente antiepileptice sau contraceptive orale.

Trebuie sa aveti grija daca:

– luati antiacide continand magneziu si aluminiu (medicamente folosite pentru tratarea indigestiei). Aceste medicamente pot reduce absorbtia Gabaran. Daca este necesar sa luati aceste medicamente se recomanda ca administrarea capsulelor Gabaran sa fie fac

– luati cimetidina (un medicament pentru indigestie).

Folosirea Gabaran cu alimente si bauturi

Gabaran, capsule, poate fi luat in orice moment al zilei fara a avea legatura cu orarul meselor.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Gabaran poate sa va provoace somnolenta sau ameteli. Fiti siguri ca stiti cum reactionati la Gabaran inainte sa conduceti, sa folositi utilaje sau sa va angajati in alta activitate care poate fi periculoasa daca nu sunteti alert.

CUM SA LUATI GABARAN
Luati intotdeauna Gabaran exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Nu luati mai multe capsule decat v-a fost recomandat. Verificati cu atentie schema de tratament data de medicul curant. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Durere neuropata (adulti cu varste peste 18 ani )

In mod obisnuit medicul dumneavoastra va recomanda la inceperea tratamentului o capsula Gabaran 300mg odata pe zi in prima zi, urmat de o capsula Gabaran 300mg de doua ori pe zi in a doua zi si o capsula Gabaran 300mg de trei ori pe zi in a treia zi. Ulterior medicul va poate creste doza peste cateva zile pana la maxim 1800mg gabapentina pe zi, administrata in trei prize.

Daca sunteti in vartsa sau aveti probleme renale, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie o doza mai mica.

Epilepsie (adulti sau copii cu varste peste 12 ani)

In mod obisnuit medicul dumneavoastra va recomanda la inceperea tratamentului o capsula Gabaran 300mg odata pe zi in prima zi, o capsula Gabaran 300mg de doua ori pe zi in a doua zi si o capsula de Gabaran 300mg de trei ori pe zi in a treia zi. Ulterior medicul va poate creste doza peste cateva zile pana la maxim 2400mg gabapentina pe zi, administrata in trei prize.

Daca sunteti in vartsa sau aveti probleme renale, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie o doza mai mica.

Daca tratamentul cu Gabaran trebuie intrerupt sau se asociaza un alt antiepileptic acest lucru se va face gradat pe o perioada de cel putin o saptamana.

Epilepsie (copii cu varste intre 6 si 12 ani)

Doza necesara copilului dumneavoastra va fi hotarata de medicul curant in functie de greutatea copilului. Gabaran trebuie administrat zilnic, in trei prize.

Daca tratamentul cu Gabaran trebuie intrerupt sau se asociaza un alt antiepileptic acest lucru se va face gradat pe o perioada de cel putin o saptamana.

Capsulele se inghit intregi cu o cantitate suficienta de lichid (un pahar cu apa). Capsulele pot fi luate inainte sau dupa masa. Daca luati antiacide continand magneziu si aluminiu se recomanda ca administrarea capsulelor de Gabapentin sa fie facuta la 2 ore dupa antiacid.

Pentru a va ajuta sa va reamintiti sa luati medicamentul, incercati sa va obisnuiti sa luati medicamentul la aceeasi ora in fiecare zi.

Luati medicamentul asa cum a fost prescris si cat timp a fost prescris; nu opriti administrarea chiar daca va simtiti mai bine deoarece simptomele pot reveni.

Daca aveti impresia ca Gabaran are un efect prea puternic sau prea slab, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca luati mai mult decat trebuie din Gabaran

Daca ati luat mai multe capsule Gabaran decat trebuia, informati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect sau cateva capsule cu dumneavoastra pentru ca medicul sa stie ce medicament ati luat.

Daca uitati sa luati Gabaran

Daca uitati sa luati Gabaran la timp, luati capsula/capsulele imediat ce va amintiti. Daca este timpul pentru doza urmatoare, sariti peste doza uitata si reveniti la schema de administrare obisnuita.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Gabaran poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazul in care observati oricare din urmatoarele fenomene opriti administrarea Gabaran si anuntati imediat medicul dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital.

– Eruptie la nivelul pielii, urticarie, mancarimi, senzatie de constrictie a pieptului, dificultati de respiratie sau umflarea fetei, buzelor, mainilor/picioarelor, lesin, temperatura ridicata.

Acestea sunt reactii adverse foarte grave. Daca oricare dintre cele de mai sus apar, puteti avea o reactie alergica grava la gabapentina. Aveti nevoie de ingrijire medicala urgenta sau spitalizare.

Durerea neuropata

Cele mai frecvente reactii adverse observate la > 1 din 10 pacienti asociate tratamentului durerii neuropate cu gabapentina sunt ameteli si somnolenta.

Reactii adverse asteptate sa apara la > 1 din 100, dar la mai putin de 1 din 10 pacienti sunt: diaree, uscaciunea gurii, umflarea mainilor / picioarelor, crestere in greutate, tulburari de mers, pierderea memoriei, tulburari de gandire, eruptii cutanate tranzitorii, tulburari de vedere.

Reactii adverse asteptate sa apara la > 1 din 1000, dar la < 1 din 100 de pacienti sunt: leziuni accidentale, oboseala, diminuarea sensibilitatii la atingere, dureri de spate, constipatie, balonare, greata, confuzie, dificultate in respiratie, dureri in gat. Epilepsie (adulti si copii cu varsta peste 12 ani) Cele mai frecvente reactii adverse observate la > 1 din 10 pacienti asociate tratamentului cu gabapentina a epilepsiei sunt ameteli si somnolenta.

Reactii adverse asteptate sa apara la > 1 din 100, dar la mai putin de 1 din 10 pacienti sunt: lipsa de stabilitate a mersului, oboseala, tremuraturi necontrolate (tremor), miscari neobisnuite ale ochilor, vedere dubla, dificultati de vedere, dificultati de vorbire, pierderea memoriei, senzatie de intepaturi si amorteli, dureri de incheieturi, contuzii, indigestie, anxietate, crestere in greutate, infectii urinare, dureri in gat.

Reactii adverse asteptate sa apara la > 1 din 1000, dar la < 1 din 100 de pacienti sunt: nervozitate, nas infundat, impotenta, reducerea numarului celulelor albe (se poate manifesta prin dureri in gat persistente si infectii frecvente). Reactii adverse presupuse la > 1 din 10000, dar la < 1 din 1000 de pacienti sunt: dureri musculare, dureri de cap, greata, varsaturi, confuzie, depresie, labilitate emotionala, ostilitate, tulburari de gandire, halucinatii, reactii grave la nivelul pielii precum basici sau ulceratii, inflamatii ale pancreasului (se manifesta cu dureri abdominale grave, greata si varsaturi), incapacitate de a mentine urina. Au fost raportate de asemenea la pacientii cu diabet zaharat fluctuatii ale valorilor glucozei in sange si ale testelor hepatice. Epilepsie (copii) Cele mai frecvente reactii adverse observate la > 1 din 10 copii la care se administreaza gabapentina pentru tratamentul epilepsiei au fost labilitate emotionala, nervozitate si tulburari de gandire. Aceste reactii adverse sunt usoare sau moderate iar intreruperea sau reducerea dozei au fost ocazionale.

Alte reactii adverse observate la mai mult de 2 din 100 de copii au fost: somnolenta, oboseala, cresterea in greutate, ostilitate, ameteli, greata, varsaturi, infectii virale, febra, bronsita, infectii respiratorii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA GABARAN
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Gabaran dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Gabaran

Gabaran 100mg capsule

– Substanta activa este gabapentina. Fiecare capsula contine gabapentina 100mg.

– Celelalte componente sunt: continutul capsulei – manitol, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, invelisul capsulei – dioxid de titan (E 171), gelatina, cerneala de imprimare TekPrintTMSW-9008/TekPrintTMSW-9008.

Gabaran 300mg capsule

– Substanta activa este gabapentina. Fiecare capsula contine gabapentina 300mg.

– Celelalte componente sunt: continutul capsulei – manitol, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, invelisul capsulei – oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), gelatina, cerneala de imprimare TekPrintTMSW-9008/TekPrintTMSW-9008.

Gabaran 400mg capsule

– Substanta activa este gabapentina. Fiecare capsula contine gabapentina 400mg.

– Celelalte componente sunt: continutul capsulei – manitol, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, invelisul capsulei – oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), gelatina, cerneala de imprimare TekPrintTMSW-9008/

Cum arata Gabaran si continutul ambalajului

Gabaran 100mg capsule se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari, marimea 4, de culoare alba opaca, inscriptionate cu ,,G100, continand o pulbere de culoare alba.

Gabaran 300mg capsule se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari, marimea 0, de culoare crem opac, inscriptionate cu ,,G300, continand o pulbere de culoare alba.

Gabaran 400mg capsule se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari, marimea ,,0 el, de culoare portocaliu opac, inscriptionate cu ,,G400, continand o pulbere de culoare alba.

Gabaran capsule este disponibil in cutii continand 5 blistere a cate 10 capsule.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului GABARAN 800mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu GABARAN 800mg tablete film. a unei probleme de sanatate.GABARAN 800mg – detalii si pret

DCI medicament: GABAPENTINUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate film.
Doza (concentratia): 800mg
Forma de prezentare: CUTIE X 3 BLIST. AL-PVC-PA/AL X 10 COMPRIMATE FILM.
Firma: RANBAXY UK LTD.
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: N03AX12
Cod CIM: W42827001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
GABARAN 800mg tablete film. este un medicament.
Folositi GABARAN 800mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului GABARAN 800mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu GABARAN 800mg tablete film. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente