FRONTIN 1mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …FRONTIN 1mg – prospect

Avertisment!
FRONTIN 1mg tablete este un medicament.
Folositi FRONTIN 1mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.


FRONTIN 0.25mg

FRONTIN 0,25mg, comprimate
FRONTIN 0,5mg, comprimate
FRONTIN 1mg, comprimate
Alprazolam

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
Ce este FRONTIN si pentru ce se utilizeaza
Inainte sa luati FRONTIN
Cum sa luati FRONTIN
Reactii adverse posibile
Cum se pastreaza FRONTIN
Informatii suplimentare

CE ESTE FRONTIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Alprazolam, substanta activa din comprimatele de Frontin face parte din grupa benzodiazepinelor, medicamente cu efecte anxiolitice, sedativ-hipnotice, relaxante musculare si cu actiune in crizele de epilepsie.
Comprimatele Frontin sunt prescrise pentru a trata starile de anxietate, tulburarile anxios-depresive si tulburarile de panica.

INAINTE SA LUATI FRONTIN
Nu luati FRONTIN
– daca sunteti alergic la alprazolam, la alte medicamente inrudite (benzodiazepine) sau la oricare dintre excipientii medicamentului,
– daca aveti insuficienta respiratorie severa,
– daca suferiti de sindromul de apnee in somn,
– daca aveti insuficienta hepatica severa (risc de encefalopatie),
– daca suferiti de miastenia gravis,

Siguranta si eficacitatea terapeutica a alprazolamului la copii si tineri sub 18 ani nu a fost bine stabilita, de aceea nu este indicata administrarea la acest grup de pacienti.

Aveti grija deosebita cand utilizati FRONTIN
– daca suferiti de boli de ficat sau rinichi,
– daca ati suferit de alcoolism sau toxicomanie,
– daca suferiti de depresie sau ati manifestat tendinte de sinucidere, suferiti de manie, boala bipolara sau alte tulburari psihice (cu exceptia anxietatii sau tulburarilor de panica),
– daca suferiti de glaucom cu unghi ingust,
– daca suferiti de astm bronsic, bronsita, emfizem pulmonar sau alte boli respiratorii.
– daca sunteti in tratament cu ketoconazol, itraconazol sau alte medicamente din grupul azolilor (utilizate pentru tratamentul infectiilor micotice)

Daca va aflati in oricare din situatiile mai sus mentionate, medicul dumneavoastra va stabili doza de Frontin individual si veti necesita o supraveghere medicala atenta in timpul tratamentului.

Utilizarea altor medicamente
Unele medicamente, daca sunt utilizate in acelasi timp cu Frontin, pot influenta actiunea Frontin sau Frontin poate influenta actiunea acestora. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati oricare dintre urmatoarele medicamente:
– antipsihotice (utilizate in tratamentul unor boli psihice),
– hipnotice (utilizate in tratamentul insomniei),
– alte anxiolitice,
– analgezice de tip morfinic, (utilizate pentru ameliorarea durerii moderat -severe)
– anticonvulsivante (utilizate in tratamentul epilepsiei),
– antihistaminice cu efect sedativ (utilizate in tratamentul alergiilor),
– alte antidepresive, cum sunt nefazodona, fluvoxamina sau fluoxetina,

– propoxifen (utilizat pentru ameliorarea durerii),
– contraceptive orale,
– diltiazem, digoxina (utilizate pentru tratamentul anumitor boli de inima),
– antibiotice macrolide, cum sunt eritromicina sau troleandomicina (utilizate pentru tratamentul anumitor infectii bacteriene),
– ritonavir (utilizat pentru tratamentul infectiilor cu HIV).

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea FRONTIN cu alimente si bauturi
In timpul tratamentului cu Frontin, nu trebuie sa consumati bauturi alcoolice.

Sarcina si alaptarea
Administrarea alprazolam in primul trimestru de sarcina creste riscul aparitiei malformatiilor fetale, de aceea Frontin este contraindicat in aceasta perioada iar administrarea in trimestrele II si III de sarcina trebuie sa se faca numai dupa o atenta evaluare a balantei beneficiu matern/risc fetal.
Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Frontin, anuntati imediat medicul dumneavoastra.

Deoarece alprazolamul este excretat in laptele matern, in timpul tratamentului cu Frontin nu trebuie sa alaptati.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La inceputul tratamentului Frontin poate sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacientii trebuie avertizati sa nu conduca autovehicule sau sa foloseasca utilaje
pentru o perioada stabilita pentru fiecare caz in parte. Ulterior in cursul tratamentului limitarea acestor activitati poate fi reevaluata in functie de reactivitatea pacientului.

Informatii importante privind unele componente ale FRONTIN
Comprimatele Frontin contin lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

CUM SA LUATI FRONTIN
Intotdeauna luati Frontin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca aveti impresia ca efectul Frontin este prea puternic sau prea slab adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Anxietate
Doza initiala recomandata este de 3 x 0,25-0,5mg alprazolam, administrata zilnic. Doza zilnica recomandata poate fi crescuta in functie de necesitati, fara a depasi doza de 4mg alprazolam pe zi, divizata in mai multe prize.

Stari de anxietate asociate cu depresie
Doza initiala recomandata este de 3 x 0,5mg alprazolam pe zi. Doza uzuala de intretinere este de 2,5-3mg pe zi si poate fi crescuta in functie de necesitati, fara a depasi doza de 4,5mg alprazolam pe zi, divizata in mai multe prize.

Tulburarile de panica
Doza initiala recomandata este de 0,5-1mg alprazolam, administrata oral seara la culcare sau 0,5mg de 3 ori pe zi. Doza de intretinere se ajusteaza in functie de raspunsul pacientului. Cresterile nu trebuie sa depaseasca 1mg alprazolam la 3-4 zile.
Majoritatea pacientilor raspund bine la o doza zilnica de 6 +/- 2mg. In mod exceptional, un numar redus de pacienti au necesitat doze de pana la 10mg/zi.

Pacienti varstnici sau debilitati
Doza obisnuita pentru inceperea tratamentului este de 0,5-0,75mg pe zi, administrata divizat in 2-3 prize. Daca este necesar, medicul poate decide sa creasca lent doza zilnica.
In functie de situatie, medicul poate decide diferite doze.

Urmati tratamentul cu Frontin pe toata durata indicata de medic. Tratamentul in starile de anxietate trebuie sa fie cat mai scurt posibil. In general, durata totala a tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8-12 saptamani, incluzand si perioada de scadere progresiva a dozei. In anumite cazuri este necesara prelungirea tratamentului, dar decizia trebuie luata numai dupa reevaluarea starii dumneavoastra de catre medicul specialist.

Daca luati mai mult decat trebuie din Frontin
Simptomele determinate de supradozaj sunt somnolenta, ameteli, stare de confuzie, rarirea batailor inimii, respiratie dificila, tulburari de mers si de vorbire si stare de inconstienta.
Daca luati mai multe comprimate decat v-a fost prescris (sau daca altcineva ia medicamentul dumneavoastra), solicitati imediat consult medical sau adresati-va imediat celei mai apropiate unitati medicale. Luati cu dumneavoastra si prospectul sau eventualele comprimate ramase.
Alprazolamul poate determina obisnuinta. Puteti deveni dependent fizic si psihic de medicament. Nu luati mai multe comprimate decat vi s-au prescris si nici nu prelungiti durata tratamentului mai mult decat v-a recomandat medicul.

Daca uitati sa luati Frontin

Daca uitati sa luati o doza, luati urmatoarea doza cat de curand va amintiti. Daca deja este momentul sa luati urmatoarea doza, nu mai incercati sa recuperati doza omisa. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza pe care ati uitat sa o luati.

Daca incetati sa luati Frontin

Luati Frontin pe toata durata recomandata de medic. Nu opriti tratamentul si nu scadeti doza fara a intreba mai intai medicul. Daca dupa cateva saptamani tratamentul este brusc intrerupt sau daca dozele sunt scazute prea brusc, pot aparea diverse tulburari. Daca tratamentul este brusc intrerupt sau daca dozele sunt scazute prea brusc, pot aparea modificari de comportament, insomnie, crampe, varsaturi, transpiratii, tremuraturi, convulsii sau crize epileptice.

REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Frontin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Atunci cand apar, reactiile adverse se manifesta de obicei la inceputul tratamentului si tind sa dispara pe masura ce acesta avanseaza sau la scaderea dozelor.
Informati medicul daca apare oricare din reactiile adverse mai jos mentionate.

Cele mai frecvente reactii adverse observate au fost: somnolenta, dezorientare, ameteli.

Mai putin frecvente sunt: vedere incetosata, dureri de cap, depresie, insomnie, nervozitate/neliniste, tremuraturi, modificari ale greutatii, tulburari de memorie, lipsa coordonarii miscarilor si alte tulburari de miscare, greata, varsaturi, constipatie, diverse reactii la nivelul pielii, transpiratii, uscaciunea gurii.

Au mai fost raportate, in legatura cu administrarea de alprazolam si: contractii involuntare, pierderea poftei de mancare, oboseala, tulburari de vorbire, icter, slabiciune musculara, tulburari sexuale, menstruatii neregulate, dificultati la urinare, pierdere involuntara de urina sau materii fecale, modificari ale functiei hepatice, cresterea concentratiei in sange a hormonului prolactina. Cresterea tensiunii intraoculare a fost raportata rar.

Ca si in cazul altor benzodiazepine, rar au fost raportate dificultati de respiratie, stare de confuzie, halucinatii, excitabilitate si tulburari de comportament, constand in agitatie, furie si atitudine agresiva sau ostila. In multe din aceste situatii, pacientii erau in tratament si cu alte medicamente cu actiune asupra creierului sau/si sufereau si de alte boli psihice. Pacientii cu tulburari de personalitate, cei cu istoric de comportament violent sau agresiv, cei care au suferit de alcoolism sau toxicomanie sunt mai predispusi la aceste reactii adverse. Pacientii cu tulburari de stres posttraumatic, in perioada de oprire a tratamentului cu alprazolam, au manifestat iritabilitate, atitudine ostila sau alte manifestari deranjante pentru anturaj.
Daca apar urmatoarele reactii adverse severe, intrerupeti tratamentul si solicitati consult medical de urgenta: reactii alergice (dificultati de respiratie, umflarea gatului, buzelor sau limbii, urticarie), dureri la nivelul gurii sau gatului, ingalbenirea pielii sau a conjunctivei ochilor, eruptii pe piele, halucinatii sau stare de confuzie intensa, tulburari de vedere.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA FRONTIN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original
Nu utilizati Frontin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine FRONTIN

Frontin 0,25mg
– Substanta activa este alprazolam.Un comprimat contine alprazolam 0,25mg.
– Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal

Frontin 0,5mg
– Substanta activa este alprazolam.Un comprimat contine alprazolam 0,5mg.
– Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, oxid galben de fer (E 172)

Frontin 1mg
– Substanta activa este alprazolam.Un comprimat contine alprazolam 1mg.
– Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, oxid rosu de fer (E 172).

Cum arata FRONTIN si continutul ambalajului

Frontin 0,25mg
Comprimate ovale, biconvexe, de culoare alba pana la slab galbui, marcate cu E311 pe o fata si cu linie mediana pe cealalta fata.
Frontin 0,5mg
Comprimate ovale, biconvexe, de culoare galben deschis, marcate cu E312 pe o fata si cu linie mediana pe cealalta fata.
Frontin 1mg
Comprimate ovale, biconvexe, de culoare roz deschis, marcate cu E313 pe o fata si cu linie mediana pe cealalta fata.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului FRONTIN 1mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu FRONTIN 1mg tablete a unei probleme de sanatate.FRONTIN 1mg – detalii si pret

DCI medicament: ALPRAZOLAMUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate
Doza (concentratia): 1mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. X 30 COMPRIMATE
Firma: EGIS PHARMACEUTICALS P.L.C.
Tara: Ungaria
Cod ATC: N05BA12
Cod CIM: W07126001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
FRONTIN 1mg tablete este un medicament.
Folositi FRONTIN 1mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului FRONTIN 1mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu FRONTIN 1mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente