izmir escort bayan

FROMILID SUSPENSIE 125 mg/5 ml prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …FROMILID 125mg/5ml – prospect

Avertisment!
FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala doar daca v-a fost prescris de un medic.


FROMILID 125mg/5ml

Compozitie

Fromilid(r) 250
Un comprimat filmat contine claritromicina 250mg si excipienti: nucleu – amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 101), celuloza microcristalina (Avicel PH 102), dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon pregelatinizat, polacrilin potasic, talc, stearat de magneziu; film- hidroxipropilmetilceluloza 6 cps, talc, galben de chinoleina CI. 47005 (E 104), propilenglicol,dioxid de titan (E 171).

Fromilid(r) 500
Un comprimat filmat contine claritromicina 500mg si excipienti: nucleu – amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 101), celuloza microcristalina (Avicel PH 102), dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon pregelatinizat, polacrilin potasic, talc, stearat de magneziu; film- hidroxipropilmetilceluloza 6 cps, talc, galben de chinoleina CI. 47005 (E 104), propilenglicol, dioxid de titan (E 171).

Fromilid(r) 125mg/5 ml
O seringa dozatoare (5 ml suspensie orala)-contine claritromicina 125mg si excipienti: carbomer 934 P, polividona, ftalat de hidroxipropilmetilceluloza, talc, ulei de ricin, guma de xantan, aroma de banana, acid citric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), zahar, polisorbat de potasiu.

Grupa farmacoterapeutica
Macrolide si lincosamide, macrolide.

Indicatii terapeutice
Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la claritromicina ale cailor respiratorii superioare (angina, otita medie, sinuzita acuta), cailor respiratorii inferioare (bronsita acuta bacteriana, exacerbari ale bronsitei cronice, pneumonie si pneumonie atipica), pielii si tesuturilor moi.
Tratamentul infectiilor cu micobacterii (M. avium, M. kansasii, M. marinum, M. leprae), precum si profilaxia diseminarii acestor infectii la pacientii cu SIDA.
Eradicarea infectiei cu H. pylori la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal (intotdeauna in asociere in cadrul terapiei triple).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la claritromicina, la alte macrolide sau la oricare dintre componentii produsului. Insuficienta hepatica grava.

Precautii
Exista rezistenta incrucisata intre antibioticele macrolide.
Administrare claritromicinei trebuie evitata la pacientii cu porfirie.
Tratamentul cu antibiotice afecteaza flora intestinala normala, de aceea se poate produce suprainfectarea cu microorganisme rezistente. in caz de diaree severa si persistenta, care poate fi un indiciu al aparitiei colitei pseudomembranoase, tratamentul trebuie intrerupt si vor fi instituite masurile terapeutice necesare.

Interactiuni
Claritromicina poate inhiba actiunea enzimelor citocromului P-450. Concentratiile plasmatice ale medicamentelor metabolizate prin acest sistem pot creste in timpul tratamentului concomitent cu claritromicina, putand sa apara efecte nedorite. Ca urmare, terfenadina, cisaprida, pimozida si astemizolul nu trebuie administrate concomitent cu claritromicina. in perioada postmarketing s-a demonstrat ca administrarea concomitenta cu claritromicina a acestor medicamente poate prelungi intervalul QT, produce tahicardie ventriculara, fibrilatii ventriculare si torsada varfurilor, in cazul administrarii concomitente a claritromicinei cu alcaloizi din ergot, carbamazepina, ciclosporina, digoxina, fenitoina, lovastatina, midazolam, simvastatina, tacrolimus, teofilina, triazolam si valproat, se recomanda masurarea concentratiilor plasmatice ale acestora, deoarece pot creste. Timpul de protrombina trebuie determinat periodic la pacientii tratati concomitent cu claritromicina si warfarina sau alte anticoagulante orale.

Administrarea concomitenta de claritromicina si zidovudina determina reducerea absorbtiei antiviralului.

Administrarea concomitenta de claritromicina si ritonavir determina cresterea semnificativa (pana la 7%) a ASC (aria de sub curba concentratiei plasmatice in functie de timp) a claritromicinei, in timp ce ASC a metabolitului sau, 14-hidroxiclaritromicina, este micsorata semnificativ (cu pana la 100%).
In cazul in care functia renala este normala, nu este necesara ajustarea dozelor atunci cand se administreaza concomitent cele doua medicamente.
In insuficienta renala usoara, atunci cand clearance-ul creatininei este sub 60 ml/min (1 ml/s), se administreaza jumatate din doza uzuala, iar daca clearance-ul creatininei este sub 30 ml/min (0,5 ml/s), se administreaza un sfert din doza uzuala.

Atentionari speciale
La pacientii cu insuficienta hepatica usoara sau moderata, daca functia renala este normala, nu sunt necesare modificari ale dozelor. La pacientii cu insuficienta renala severa dozele trebuie micsorate sau se va creste intervalul dintre doze.

Copii
Nu exista suficienta experienta privind eficacitatea si siguranta administrarii claritromicinei la sugarii sub 6 luni.

Sarcina si alaptarea
In unele studii efectuate la animale s-au observat efecte nocive asupra evolutiei sarcinii si dezvoltarii embriofetale. La om, nu au fost efectuate studii controlate privind efectele negative ale claritromicinei in timpul sarcinii si alaptarii. Claritromicina se va administra femeilor insarcinate numai daca este absolut necesar si dupa evaluarea atenta a raportului risc potential fetal/beneficiu terapeutic matern.
In timpul tratamentului cu claritromicina trebuie intrerupta alaptarea.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
In general, medicamentul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Comprimatele nu trebuie sfaramate; se vor inghiti intregi, impreuna cu lichid.

Adulti si copii peste 12 ani: doza uzuala este de 250mg claritromicina, administrata oral la intervale de 12 ore.
Pentru tratamentul sinuzitei, al infectiilor severe si in cazul in care agentul patogen este Haemophilus influenzae, se administreaza oral cate 500mg claritromicina la intervale de 12 ore.
Pentru eradicarea infectiei cu H. pylori, se recomanda 250 – 500mg claritromicina de 2 ori pe zi, de regula timp de 7 zile, in asociere in cadrul terapiei triple.

Copii sub 12 ani: doza uzuala este de 15mg claritromicina / kg, administrata oral, fractionat in 2 prize.

Dupa administrarea suspensiei, se recomanda ca pacientul sa bea lichide. Suspensia contine granule fine, care nu trebuie mestecate, deoarece au gust amar. Seringa pentru administrare orala este inclusa in ambalaj. O seringa dozatoare plina (a 5 ml) contine 125mg claritromicina. Dupa fiecare utilizare seringa trebuie spalata cu apa. La copii, doza se calculeaza in functie de greutatea corporala. Tabelul de mai jos ofera indicatii de dozaj:

Greutate corporala Doza in ml (numar de seringi dozatoare) Doza inmg
kg 2,5 ml (V2) de 2 ori pe zi 62,5mg
kg 5 ml (1) de 2 ori pe zi 125,0mg
kg 7,5 ml (1 1/2) de 2 ori pe zi 250,0mg
kg 10 ml (2) de 2 ori pe zi 187,5mg

De regula, durata tratamentului este de 7 – 14 zile.

Pentru tratamentul si profilaxia diseminarii infectiei cu micobacterii se recomanda administrarea orala a 500mg claritromicina la intervale de 12 ore. La nevoie, doza poate fi crescuta. Doza maxima este de 2 g claritromicina pe zi. La copii, doza uzuala este de 15mg claritromicina / kg, administrata fractionat in 2 prize. Dozele nu pot fi mai mari de 500mg la fiecare 12 ore. Doza maxima la copii este de 1 g claritromicina pe zi. Tratamentul infectiei cu micobacterii este de lunga durata.

In caz de insuficienta hepatica usoara sau moderata, daca functia renala este normala, nu este necesara ajustarea dozei.

In caz de insuficienta renala, daca clearance-ul creatininei este sub 0,5 ml/s (30 ml/min) sau creatininemia este mai mare de 290 µmol/l (3,3mg/100 ml), se recomanda reducerea dozei la jumatate sau dublarea intervalului dintre doze.

Suspensia se reconstituie cu 42 ml de apa.

Se agita flaconul pentru a dispersa granulele. Se adauga aproximativ 1/4 din volumul de apa si se agita puternic pentru a dizolva granulele. Se adauga restul de apa si se agita din nou. Suspensia trebuie sa atinga linia marcata pe flacon.

Reactii adverse
In timpul tratamentului cu claritromicina pot sa apara greata, varsaturi, diaree si dureri abdominale. Atunci cand diareea persista si este-severa, trebuie exclus diagnosticul de colita pseudomembranoasa, care poate sa apara in unele cazuri.

Mai pot sa apara stomatita, glosita, cefalee, reactii de hipersensibilitate (urticarie, anafilaxie, foarte rar sindrom Stevens-Johnson), modificari tranzitorii ale gustului, cazuri de tulburari nervos centrale (vertij, confuzie, anxietate, insomnie, cosmaruri).

La majoritatea pacientilor, aceste reactii adverse sunt usoare.

Foarte rar, se pot produce cresterea activitatii enzimelor hepatice si icter colestatic.

Supradozaj
In caz de supradozaj pot sa apara varsaturi, dureri abdominale, cefalee si confuzie.
In caz de supradozaj, se recomanda efectuarea lavajului gastric si tratament simptomatic.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Fromilid 250
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
Fromilid 500
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
Fromilid 125mg/5 ml
A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original.

Suspensia reconstituita se pastreaza cel mult 14 zile la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.FROMILID 125mg/5ml – detalii si pret

DCI medicament: CLARITHROMYCINUM
Forma farmaceutica: gran. pt. susp. orala
Cantitate/ambalaj: 1 gran. pt. susp. orala
Doza (concentratia): 125mg/5ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. PULB. PT. 60 ML SUSP.
Firma: KRKA D.D.
Tara: Slovenia
Cod ATC: J01FA09
Cod CIM: W06981001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu FROMILID 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.

Index medicamenteAyakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası Atlet Külot Jartiyer Tanga Jüpon Body Büstiyer

casino siteleri

sperrmüll bestellen

Adana Escort Bayan Seyhan Escort Bayan Çukurova Escort Bayan Ankara Escort Bayan Pursaklar Escort Bayan Keçiören Escort Bayan Sincan Escort Bayan Polatlı Escort Bayan Haymana Escort Bayan Çankaya Escort Bayan Mamak Escort Bayan Etimesgut Escort Bayan Antalya Escort Bayan Konyaaltı Escort Bayan Kemer Escort Bayan Kumluca Escort Bayan Kaş Escort Bayan Alanya Escort Bayan Manavgat Escort Bayan Muratpaşa Escort Bayan Bursa Escort Bayan Eskişehir Escort Bayan Gaziantep Escort Bayan Nizip Escort Bayan Şahinbey Escort Bayan Şehitkamil Escort Bayan İstanbul Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Kartal Escort Bayan Güngören Escort Bayan Ümraniye Escort Bayan Maltepe Escort Bayan Bayrampaşa Escort Bayan Bağcılar Escort Bayan Çatalca Escort Bayan Zeytinburnu Escort Bayan Nişantaşı Escort Bayan Pendik Escort Bayan Esenyurt Escort Bayan Çekmeköy Escort Bayan Merter Escort Bayan Sarıyer Escort Bayan Beykoz Escort Bayan Bahçelievler Escort Bayan Şerifali Escort Bayan Avcılar Escort Bayan Küçükçekmece Escort Bayan Bakırköy Escort Bayan Başakşehir Escort Bayan Fulya Escort Bayan Tuzla Escort Bayan Sancaktepe Escort Bayan Kurtköy Escort Bayan Üsküdar Escort Bayan Eyüpsultan Escort Bayan Esenler Escort Bayan Mecidiyeköy Escort Bayan Büyükçekmece Escort Bayan Kadıköy Escort Bayan Fatih Escort Bayan Kağıthane Escort Bayan Şişli Escort Bayan Kayaşehir Escort Bayan Beşiktaş Escort Bayan Beyoğlu Escort Bayan Sultanbeyli Escort Bayan Ataşehir Escort Bayan İzmir Escort Bayan Karşıyaka Escort Bayan Gaziemir Escort Bayan Bayraklı Escort Bayan Konak Escort Bayan Balçova Escort Bayan Çeşme Escort Bayan Bergama Escort Bayan Urla Escort Bayan Bornova Escort Bayan Buca Escort Bayan Çiğli Escort Bayan Kayseri Escort Bayan Kocaeli Escort Bayan İzmit Escort Bayan Gebze Escort Bayan Malatya Escort Bayan Manisa Escort Bayan Mersin Escort Bayan Mezitli Escort Bayan Erdemli Escort Bayan Akdeniz Escort Bayan Anamur Escort Bayan Yenişehir Escort Bayan Silifke Escort Bayan Muğla Escort Bayan Marmaris Escort Bayan Milas Escort Bayan Datça Escort Bayan Dalaman Escort Bayan Fethiye Escort Bayan Bodrum Escort Bayan Samsun Escort Bayan İlkadım Escort Bayan Atakum Escort Bayan Adıyaman Escort Bayan Afyonkarahisar Escort Bayan Ağrı Escort Bayan Aksaray Escort Bayan Amasya Escort Bayan Ardahan Escort Bayan Artvin Escort Bayan Aydın Escort Bayan Balıkesir Escort Bayan Bartın Escort Bayan Batman Escort Bayan Bayburt Escort Bayan Bilecik Escort Bayan Bingöl Escort Bayan Bitlis Escort Bayan Bolu Escort Bayan Burdur Escort Bayan Çanakkale Escort Bayan Çankırı Escort Bayan Çorum Escort Bayan Denizli Escort Bayan Diyarbakır Escort Bayan Düzce Escort Bayan Edirne Escort Bayan Elazığ Escort Bayan Erzincan Escort Bayan Erzurum Escort Bayan Giresun Escort Bayan Gümüşhane Escort Bayan Hakkari Escort Bayan Hatay Escort Bayan Iğdır Escort Bayan Isparta Escort Bayan Kahramanmaraş Escort Bayan Karabük Escort Bayan Karaman Escort Bayan Kars Escort Bayan Kastamonu Escort Bayan Kırıkkale Escort Bayan Kırklareli Escort Bayan Kırşehir Escort Bayan Kilis Escort Bayan Konya Escort Bayan Kütahya Escort Bayan Mardin Escort Bayan Muş Escort Bayan Nevşehir Escort Bayan Niğde Escort Bayan Ordu Escort Bayan Osmaniye Escort Bayan Rize Escort Bayan Sakarya Escort Bayan Siirt Escort Bayan Sinop Escort Bayan Sivas Escort Bayan Şanlıurfa Escort Bayan Şırnak Escort Bayan Tekirdağ Escort Bayan Tokat Escort Bayan Trabzon Escort Bayan Tunceli Escort Bayan Uşak Escort Bayan Van Escort Bayan Yalova Escort Bayan Yozgat Escort Bayan Zonguldak Escort Bayan