FORTRAL 50 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …FORTRAL 50mg – prospect

Avertisment!
FORTRAL 50mg tablete este un medicament.
Folositi FORTRAL 50mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.FORTRAL 50mg

Prezentare farmaceutica:
Comprimate continand pentazocina hcl. in cantitate echivalenta cu 50mg pentazocina baza (flacon cu 100 buc.); fiole a 1 ml continand pentazocina lactat in cantitate echivalenta cu 30mg pentazocina baza (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica:
Analgezic opioid; parenteral, 30-60mg au actiune analgezica similara cu 10mg morfina, iar oral, 50mg sunt echianalgezice cu 60mg codeina; efectul se mentine 3-5 ore. Are actiune sedativa marcata, deprima respiratia (dar mai putin decat morfina), are actiune spastica slaba.

Indicatii:
Pentru calmarea durerilor moderate sau severe, acute sau cronice, in traumatisme, dupa interventii chirurgicale, in infarctul acut de miocard, in colici (nefretica, hepatica); ca medicatie preanestezica si pentru suplimentarea anesteziei chirurgicale.

Mod de administrare:
Oral, 1-2 comprimate sau 50-100mg (dupa mese), la intervale de 3-5 ore; in durerile puternice se injecteaza subcutanat, intramuscular sau intravenos 1 fiola sau 80mg la 3-4 ore, se poate creste pana la cel mult 1mg/kg corp o data pentru injectiile subcutanate sau intramusculare si 0,5mg/kg corp pentru injectiile intravenoase.

Reactii adverse:
Relativ frecvent greata, voma, ameteli, sedare, euforie, cefalee, sudoratie; rareori anorexie, constipatie sau diaree, tinitus , tulburari de vedere, slabiciune, cosmaruri, insomnie, iritabilitate, halucinatii, hipotensiune, tahicardie, deprimare respiratorie (antidot – naloxona sau nalorfina), eruptii cutanate alergice, eozinofilie, granulocitopenie. Injectarea repetata poate provoca local induratie si scleroza. Potentialul de a dezvolta dependenta (de tip morfinic) este moderat pentru calea parenterala si slab pentru calea orala; poate declansa sindromul de abstinenta la morfinomani (se comporta ca agonist partial).

Contraindicatii:
Alergie la pentazocina, traumatisme craniene, leziuni ale creierului, hipertensiune intracraniana, stari convulsive, insuficienta respiratorie, sindrom abdominal acut de cauza necunoscuta, insuficienta hepatica grava, intoxicatie acuta cu alcool, delirium tremens ; prudenta sau se evita in timpul sarcinii (cu exceptia travaliului); nu se administreaza in perioada de alaptare si la copiii mai mici de 12 ani, prudenta la batrani; prudenta si doze mici in astmul bronsic, insuficienta hepatica si renala, colecistita acuta, pancreatita, la bolnavii cu infarct de miocard care prezinta greata si voma, in cazul interventiilor pe caile biliare, in caz de instabilitate emotionala sau stare de dependenta medicamentoasa in antecedente (pericol crescut de a dezvolta dependenta). Se vor evita bauturile alcoolice; nu se asociaza cu dietazina, gama-hidroxibutirat de sodiu, antidepresive (IMAO, triciclice); prudenta in asocierea cu alte deprimante centrale. Pentazocina figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului FORTRAL 50mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu FORTRAL 50mg tablete a unei probleme de sanatate.FORTRAL 50mg – detalii si pret

DCI medicament: PENTAZOCINUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 100 comprimate
Doza (concentratia): 50mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. X 100 COMPRIMATE
Firma: KRKA D.D. NOVO MESTO
Tara: Slovenia
Cod ATC: N02AD01
Cod CIM: W04926001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
FORTRAL 50mg tablete este un medicament.
Folositi FORTRAL 50mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului FORTRAL 50mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu FORTRAL 50mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente