FLAMEXIN prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …FLAMEXIN – prospect

Avertisment!
FLAMEXIN tablete este un medicament.
Folositi FLAMEXIN tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.FLAMEXIN

Compozitie
Un comprimat contine piroxicam beta-ciclodextrin 191,2mg echivalent cu piroxicam 20mg si excipienti: lactoza monohidrat, crospovidona, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal hidratat, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu.

Indicatii
Flamexin este un antiinflamator, antialgic, antireumatic nesteroidian indicat in: tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatismale inflamatorii cronice: poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta si sindroame inrudite (Fissinger-Leroy-Reiter, reumatism psoriazic), cazuri selectionate de artroze dureroase si invalidante, tratamentul simptomatic de scurta durata al episoadelor acute de: periartrita scapulo-humerala, tendinite, bursite, radiculalgii severe, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, artrita microcristalina (criza de guta), artroze cu componenta inflamatorie marcata, dismenoree.

Contraindicatii
Alergie la piroxicam sau alte substante inrudite; antecedente de astm bronsic, rinite, angioedeme sau urticarie provocate de acidul acetilsalicilic sau alt antiinflamator nesteroidian; ulcer gastro-duodenal in evolutie; insuficienta hepatica severa; insuficienta renala severa; copii sub 15 ani; trimestrul trei de sarcina si perioada de alaptare.

Reactii adverse
Tulburari gastro-intestinale : anorexie, greturi, dureri abdominale, constipatie, flatulenta, diaree, ulcere, perforatii, hemoragii digestive.

Manifestari alergice : cutaneo-mucoase (eruptie, rush, prurit, mai rar fotosensibilitate, eritem polimorf, ectodermoza periorificiala sau necroliza epidermica), criza de astm bronsic, edeme ale membrelor inferioare, mai rar edem Quincke, soc anafilactic, vascularita sau boala serica. Agravarea insuficientei cardiace sau renale si a hipertensiunii arteriale.

Tulburari ale sistemului nervos central : cefalee, ameteli, somnolenta.

Rareori se produc : cresterea reversibila a ureei si a creatininei sanguine, cresterea reversibila a transaminazelor si a bilirubinei, hiperpotasemie, scaderea gradului de agregare plachetara sialungirea timpului de sangerare, scaderea hemoglobinei si a hematocritului, anemie, trombocitopenie si purpura netrombocitopenica, leucopenia, eozinofilie, aplazie medulara.

Mod de administrare
Doza obisnuita este de 20mg de piroxicam pe zi (1 comprimat).
Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca, indiferent de forma farmaceutica, 40mg (2 comprimate).
Se administreaza la sfarsitul mesei cu multa apa.

Reumatism inflamator cronic: 20mg pe zi (1 comprimat), intr-o singura priza. Doza poate fi marita temporar la 30mg pe zi, in doza unica sau fractionata sau poate fi redusa la 10mg pe zi. Tratamentul se face timp de 1-2 saptamani sau mai mult la nevoie, in functie de starea clinica.

Episoade acute (periartrita scapulo-humerala, tendinite, bursite, radiculalgii severe, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, artroze cu componenta inflamatorie marcata) si dismenoree: 40mg pe zi (2 comprimate) in doza unica sau fractionata, timp de 2 zile, dupa care se continua cu 20mg pe zi, in zilele urmatoare daca este nevoie.

Artrita microcristalina: 40mg pe zi (2 comprimate), preferabil in doza unica, cel mult 4-6 zile.

Precautii
Administrarea indelungata a dozelor mai mari de 20mg creste riscul aparitiei efectelor adverse. Daca se impune un astfel de tratament se va face controlul hematologic si al functiilor hepato-renale. Aparitia unei hemoragii digestive sau a unor manifestari alergice impune intreruperea tratamentului. Se evita consumul bauturilor alcoolice in timpul tratamentului.

Sarcina si alaptarea
Utilizarea in timpul sarcinii poate provoca efecte toxice cardio-circulatorii, pulmonare si renale la fat (hipertensiune pulmonara, inchiderea prematura a canalului arterial, insuficienta renala). De asemenea, prelungeste timpul de sangerare la mama si la fat. Aceste fenomene sunt comune tuturor inhibitoarelor sintezei de prostaglandine si impun evitarea lor in ultimul trimestru de sarcina. Daca este absolut necesar se va administra numai in primele 5 luni ale sarcinii cu prudenta si numai la indicatia medicului.

Piroxicamul trece in cantitati mici in laptele matern, iar experimental inhiba lactatia. De aceea, se evita administrarea in timpul alaptarii.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului FLAMEXIN tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu FLAMEXIN tablete a unei probleme de sanatate.FLAMEXIN – detalii si pret

DCI medicament: PIROXICAMUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate
Doza (concentratia): 20mg
Forma de prezentare: CUTIE X 3 BLIST. PVC-PDVC/AL-LAC PVDC X 10 COMPRIMATE
Firma: CHIESI FARMACEUTICI SPA
Tara: Italia
Cod ATC: M01AC01
Cod CIM: W12442003
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
FLAMEXIN tablete este un medicament.
Folositi FLAMEXIN tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului FLAMEXIN tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu FLAMEXIN tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente