ERITROMICINA 200mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …ERITROMICINA 200mg – prospect

Avertisment!
ERITROMICINA 200mg tablete este un medicament.
Folositi ERITROMICINA 200mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.


ERITROMICINA 200mg

Compozitie:
Un comprimat contine eritromicina 200mg sub forma de propionat si excipienti: lactoza, amidon de porumb, lautilsulfat de sodiu, carboximetilceluloza sodica, stearat de magneziu, talc.

Indicatii:
Infectii bacteriene cu germeni sensibili la eritromicina, cu diverse localizari:
– Infectii ORL; sinuzite, otite medii acute, angine stroptococcice si difterice.
– Infectii respiratorii: acutizari ale bronsitelor Cronice, pneumonii produsa de pneumoooci (ca alternativa la penicilina), micoplasme, chlamidii.
– Infectii ale pielii si tesuturilor moi: acnee, antrax, infectii produse de actinomicete, eritrasma.
– Infectii genito-urinare (ca alternativa la penicilina), endocervicite chlamidiene, uretrite negonococice, sifilis (in caz de alergie la peniciline), sancru moale.
– Infectii digestive; enterite cu Campylobacter jejuni.
Profilaxia endocarditelor bacteriene si a recaderilor de reumatism articular acut la pacientii alergici la betalactamine, conjunctivite chlamidiene, listerioza, infectii cu Legionella pneumophita, tuse convulsiva.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la eritromicina, la macrolide sau la oricare dintre componentii produsului.

Mod de administrare:
Adulti si adolescenti: 2-3 compnmate (400-000mg) la intervale de 6 ore. In functie de severitatea infectiei doza poate fi crescuta fara a depasi 4 g pe zi.

Copii: 30-50mg/kg si zi, fractionat la 4-6 ore. In functie de severitatea infectiei doza poate fi crescuta pana la 60-100mg/kg si zi.

Reactii adverse:
Au fost semnalate tulburari digestive – greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree; reactii cutanate alergice; cresterea transaminazelor ALAT, ASAT, exceptional hepatita colestatica (la doze mari); exceptional tulburari cardiace- alungirea intervalului QT, extrasistole ventriculare, torsada varfurilor; bloc atroventricular; tulburari auditive, inclusiv surditate tranzitorie (indeosebi la varstnici si la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica).

Precautii:
La pacientii cu tulburari cardiovasculare se recomanda prudenta, eventual monitorizarea electrocardiogramei in cazul utilizarii dozelor mari. Alungirea intervalului QT impune oprirea administrarii.

Interactiuni:
Eritromicina inhiba citocromul P450 diminuand metabolizarea altor medicamente, cu risc de toxicitate cumulativa.
Asocierea cu anumite medicamente favorizeaza aparitia tulburarilor de ritm ventricular, inclusiv torsada varfurilor. Din acest motiv este contraindicata asocierea cu: cisaprida, astemizol, terfenadina, ebastina, amiodarona, bretilium, disopiramida, antiaritmice chinidlnlce, sotalol, vincamina, halotantrina, pentamidina, sulfoprida. De asemenea, este contraindicata asocierea cu ergotamina si dihidroergotamina, care prezinta risc major de torsada varfurilor si posibilitatea tulburarilor ischemice la nivelul extremitatilor.
Nu se recomanda asocierea cu bromocriptina, carbamazepina, ciclosporina, teofilina, triazolam – eritromicina le inhiba metabolizarea cu risc de acumulare si efecte toxice. Este necesara prudenta in cazul asocierii cu alfentanil, digoxin, lisurida, midazolam, warfarina si alte anticoagulante cumarinice.
Eritromicina poate interfera unele examene de laborator; crestere falsa a catecolaminelor, 17-corticosteroizilor urinari, ALAT; scadere falsa a folatulul seric si estriolului urinar.

Atentionari speciale:
Administrarea entromicinei la pacientii cu insuficienta hepatica impune prudenta si supravegherea functiei hepatice: eventual se ajusteaza doza. Daca in timpul tratamentului apar semne de afectare hepatica administrarea antibioticului trebuie oprita.

Insuficienta renala severa favorizeaza acumularea unor cantitati excesive de antibiotice cu risc de hipoacuzie tranzitorie, in caz de tratament prelungit se recomanda micsorarea dozei.

Copii
La copiii mici se administreaza forma farmaceutica adecvata varstei.

Sarcina si alaptarea
Eritromicina traverseaza bariera placentara, realizeaza concentratii plasmatice letale mici (5-20% din concentratia plasmatica materna). Experienta clinica nu a demonstrat ca antibioticul are efecte teratogone sau fetotoxice.
Eritromicina se excreta in laptele matern. Deoarece nu se cunosc efectele asupra sugarului se vor lua in considerare fie intreruperea alaptani, fie intreruperea tratamentului.

Supradozaj:
In caz de fenomene toxice se opreste administrarea antibioticului si se instituie tratamentul adecvat.

Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre a 15-25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului ERITROMICINA 200mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ERITROMICINA 200mg tablete a unei probleme de sanatate.ERITROMICINA 200mg – detalii si pret

DCI medicament: ERYTHROMYCINUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 20 comprimate
Doza (concentratia): 200mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. X 10 COMPRIMATE
Firma: ANTIBIOTICE SA
Tara: Romania
Cod ATC: J01FA01
Cod CIM: W08244001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ERITROMICINA 200mg tablete este un medicament.
Folositi ERITROMICINA 200mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ERITROMICINA 200mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ERITROMICINA 200mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente