EPITRIM prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …EPITRIM – prospect

Avertisment!
EPITRIM suspensie orala este un medicament.
Folositi EPITRIM suspensie orala doar daca v-a fost prescris de un medic.EPITRIM

Compozitie:
Continut la 5 ml de suspensie: trimethoprim: 40mg; sulfamethoxazol: 200mg.

Actiune terapeutica:
Epitrim este un agent bactericid chimioterapic cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei.

Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic si folinic al microorganismelor si insumeaza efectele celor 2 componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este un bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. In plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg, acoperind o gama mare de microorganisme grampozitive si gramnegative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, Neisserii, Bordetella, Salmonellae, Klebsielle, Aerobacter, Shigellae si Vibrio cholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus mirabilis si Proteus vulgaris.

Indicatii:
Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite; infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite; infectii genitale ale ambelor sexe, inclusiv uretrita gonococica; infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida; infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate; septicemie si alte infectii produse de organisme sensibile.

Contraindicatii:
Epitrim este contraindicat in insuficintele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sanguine.

Reactii adverse:
Epitrim este bine tolerat, rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.

Precautii:
Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. In cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament.

Mod de administrare:
Suspensie orala: Copiii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 2 si 6 ani: 1/2-1 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 6 si 12 ani: 1-2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectiile severe, doza poate fi dublata.

Forma de prezentare:
Epitrim suspensie: sticlute a 100 ml.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului EPITRIM suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu EPITRIM suspensie orala a unei probleme de sanatate.EPITRIM – detalii si pret

DCI medicament: SULFAMETHOXAZOLUM + TRIMETHOPRIMUM
Forma farmaceutica: susp. orala
Cantitate/ambalaj: 1 susp. orala
Doza (concentratia): 200mg/40mg/5ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLACON DIN STICLA BRUNA CU MASURA DOZATOARE X 100 ML
Firma: E.I.P.I.CO. MED S.R.L.
Tara: Romania
Cod ATC: J01EE01
Cod CIM: W44046001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
EPITRIM suspensie orala este un medicament.
Folositi EPITRIM suspensie orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului EPITRIM suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu EPITRIM suspensie orala a unei probleme de sanatate.

Index medicamente