ENAP HL 20mg/12.5mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …ENAP HL 20mg/12.5mg – prospect

Avertisment!
ENAP HL 20mg/12.5mg tablete este un medicament.
Folositi ENAP HL 20mg/12.5mg tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.ENAP HL 20mg/12.5mg

Prezentare farmaceutica:
Comprimate continand 10mg si 20mg de enalapril maleat (cutii cu 20 si 100 buc.).

Actiune terapeutica:
Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, Enalaprilul este derivat din 2 aminoacizi: L-alanina si L-prolina, fara grup sulfhidril in structura. In organism este hidrolizat in enalaprilat, un puternic inhibitor al dipeptidil-carboxipeptidazei (enzima de conversie a angiotensinei – ACE), care transforma angiotensina I in angiotensina II si dezintegreaza kininele, in special bradikinina.

Dupa administrarea per os, 60% din enalapril este absorbit. Concentratia plasmatica maxima este realizata in 3-4 ore dupa administrare. Enapul reduce presiunea sanguina din hipertensiunea esentiala sau renala, fara sa afecteze negativ activitatea mentala. Poate fi folosit singur sau concomitent cu alte antihipertensive, in special cu diuretice. Este, de asemenea, util in tratamentul insuficientei cardiace congestive.

Indicatii:
Toate stadiile hipertensiunii esentiale: hipertensiunea reno-vasculara; insuficienta cardiaca congestiva.

Mod de administrare:
Tratamentul va fi strict individualizat, in functie de starea si evolutia pacientului. In general, se administreaza 10-20mg sau 40mg pe zi per os, o data sau divizate in doua prize zilnice, inainte sau dupa mese. Nu se va depasi doza de 80mg pe zi. In hipertensiunea arteriala medie, doza zilnica initiala este de 10mg sau 20mg intr-o singura priza. Doza de intretinere este de 20mg pe zi. In hipertensiunea reno-vasculara, doza zilnica initiala este de 5mg sau mai mica. Ea poate fi crescuta gradat, ajungand la 20mg o data pe zi. Daca este posibil, pacientii cu hipertensiune arteriala ridicata trebuie sa intrerupa tratamentul cu diuretice cu 2-3 zile inainte de inceperea tratamentului cu Enap, evitandu-se astfel riscul instalarii unei hipotensiuni arteriale. In insuficienta cardiaca congestiva, doza initiala este de 5mg sau mai putin, doza de intretinere fiind 10-20mg pe zi intr-o singura priza sau doua prize zilnice. Pentru a decide doza de intretinere, este necesar ca pacientul sa fie urmarit 2-4 saptamani. Tensiunea arteriala si functia renala trebuie verificate inainte de inceperea tratamentului si in cursul acestuia. Inainte de inceperea tratamentului trebuie scazuta cantitatea de diuretice administrata si, daca este posibil, sa se asocieze glicozizi digitalici. La pacientii cu insuficienta renala se recomanda utilizarea unor doze initiale mici, doza de intretinere sa fie cat mai mica si la intervale cat mai lungi de timp. Enalaprilul este eliminat prin dializa.

Reactii adverse:
Pot aparea: cefalee, oboseala, greata; mai rar: hipotensiune, hipotensiune ortostatica, diaree, crampe musculare, tuse, eritem, edem angioneurotic. Rar se inregistreaza cresterea creatininei serice, cu revenire la normal dupa intreruperea medicamentului. In general, reactiile adverse sunt mai frecvente la pacientii cu functii renale afectate si sub tratament concomitent cu diuretice.

Contraindicatii:
Hipersensibilizare la produs sau metabolitii lui.

Precautii:
In cursul sarcinii si la femeile care alapteaza, apreciindu-se corect raportul risc – beneficiu terapeutic. Nu sunt studii suficiente privind administrarea produsului la copii.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului ENAP HL 20mg/12.5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ENAP HL 20mg/12.5mg tablete a unei probleme de sanatate.ENAP HL 20mg/12.5mg – detalii si pret

DCI medicament: COMBINATII (ENALAPRILUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM)
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 20 comprimate
Doza (concentratia): 20mg/12.5mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. OPA-AL-PVC/AL X 10 COMPRIMATE
Firma: KRKA D.D. NOVO MESTO
Tara: Slovenia
Cod ATC: C09BA02
Cod CIM: W42590001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ENAP HL 20mg/12.5mg tablete este un medicament.
Folositi ENAP HL 20mg/12.5mg tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ENAP HL 20mg/12.5mg tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ENAP HL 20mg/12.5mg tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente