ELOSALIC UNGUENT prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

ELOSALIC – 15g – prospect

Avertisment!
ELOSALIC – 15g unguent este un medicament.
Folositi ELOSALIC – 15g unguent doar daca v-a fost prescris de un medic.


ELOSALIC UNGUENT

DENUMIREA COMERCIALA A PRODUSULUI MEDICAMENTOS

ELOSALIC

COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Un gram unguent contine furoat de mometazona 1mg si acid salicilic 50mg.

FORMA FARMACEUTICA

Unguent

DATE CLINICE

Indicatii terapeutice

Tratamentul initial al leziunilor psoriazice moderate-severe.

Doze si mod de administrare

Se aplica un strat subtire pe zonele de piele afectate o data sau de doua ori pe zi. Doza maxima zilnica este de 15 g unguent, aplicata pe cel mult 30% din suprafata corporala. In studiile pivot efectuate, nu a fost evaluata o durata a tratamentului mai lunga de 3 saptamani. La fel ca in cazul tuturor steroizilor potenti se recomanda ca intreruperea aplicarilor sa se faca treptat.

Contraindicatii

Pacientii cu antecedente de hipersensibilitate la furoat de mometazona, acid salicilic sau la oricare dintre excipientii produsului.

La fel ca alti glucocorticoizi topici, Elosalic unguent este contraindicat pacientilor care prezinta infectii bacteriene (de exemplu piodermite, sifilis si tuberculoza), virale (de exemplu herpes simplex, varicela, herpes zoster, veruci, veruci genitale) sau fungice (dermatofiti si ciuperci) si parazitare, in cazul in care nu se administreaza concomitent tratament etiologic. Reactii postvaccinale.

Ultimul trimestru de sarcina.

Elosalic unguent este contraindicat si pacientilor care prezinta dermatita periorala, acnee rozacee, acnee juvenila vulgara si atrofie cutanata.

Atentionari si precautii speciale

La fel ca si in cazul tuturor glucocorticoizilor topici, este necesara prudenta in situatiile care impun aplicarea unguentului pe suprafete cutanate mari.

Nu este recomandat ca zonele pe care se aplica Elosalic sa fie acoperite cu pansamente ocluzive. Elosalic nu trebuie aplicat pe fata, in regiunea inghinala sau la nivelul altor pliuri cutanate. Elosalic nu este destinat pentru uz oftalmic. Preparatul se va aplica cu grija pentru a se evita contactul cu ochii, mucoasele si plagile deschise. Elosalic nu se va utiliza pentru ulcere, plagi sau vergeturi.

Elosalic nu este recomandat a se utiliza in psoriazisul pustulos sau gutat.

Daca apare iritatie, inclusiv uscaciune excesiva, Elosalic nu se va mai folosi, urmand a se institui o terapie adecvata.

Glucocorticoizii pot sa mascheze, sa activeze sau sa agraveze infectiile cutanate. In cazul in care se dezvolta o infectie cutanata concomitenta, trebuie sa se foloseasca un agent antifungic sau antibacterian corespunzator. Daca nu apare un raspuns favorabil, terapia cu Elosalic trebuie sa fie intrerupta pana in momentul in care infectia este bine controlata.

Acidul salicilic poate sa actioneze ca ecran de protectie solara. Pacientii care combina terapia topica cu Elosalic cu terapia UV trebuie sa indeparteze surplusul de unguent si sa curete zona tratata inainte de a incepe terapia UV, pentru a reduce actiunea de fotoprotectie, diminuand astfel la minimum riscul aparitiei arsurilor la nivelul zonelor invecinate netratate. Dupa tratamentul UV, unguentul poate sa fie aplicat din nou.

Utilizare pediatrica
Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea produsului Elosalic la copii cu varsta sub 12 ani.

Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni

Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea

Nu exista date clinice adecvate privind utilizarea furoatului de mometazona in timpul sarcinii. Studiile privind administrarea glucocorticoizilor la animale au evidentiat toxicitate asupra reproducerii.

In cursul primului si celui de-al doilea trimestru de sarcina:

Nu a fost stabilita siguranta produsului Elosalic la femeia gravida. De aceea, se va evita folosirea produsului Elosalic in cursul primului si celui de-al doilea trimestru de sarcina.

In cursul celui de-al treilea trimestru de sarcina:

In cel de-al treilea trimestru de sarcina, toti inhibitorii sintezei prostaglandinelor, inclusiv acidul salicilic, pot sa induca manifestari toxice cardiopulmonare si renale la fat. La sfarsitul sarcinii poate sa apara o prelungire a timpului de sangerare, atat la mama, cat si la fat. De aceea, Elosalic este contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Nu se cunoaste daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate sa aiba drept consecinta o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce cantitati detectabile in laptele matern. Elosalic unguent nu este, de aceea, recomandat, decat in cazul in care utilizarea acestuia este absolut necesara.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse

Cea mai frecventa reactie adversa a fost senzatia de arsura la locul aplicarii, semnalata la 4% dintre pacienti. Pruritul a fost semnalat la 2% dintre pacienti, iar atrofia cutanata locala la 3% dintre pacienti.

Reactiile adverse raportate in cazul utilizarii glucocorticoizilor topici includ:

Reactii mai putin frecvente (1/100 – 1/1000):

-cutanate: vergeturi, infectie secundara, dermatita papuloasa asemanatoare acneei juvenile (pe pielea fetei), echimoze, foliculita.

Rare (

ELOSALIC – 15g – detalii si pret

DCI medicament: COMBINATII (MOMETASONUM + AC. SALICILICUM)
Forma farmaceutica: ung.
Cantitate/ambalaj: 1 ung.
Doza (concentratia): 1mg+5mg/gram
Forma de prezentare: CUTIE X 1 TUB X 15 G UNG.
Firma: SCHERING PLOUGH EUROPE
Tara: Belgia
Cod ATC: D07XC03
Cod CIM: W12075002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ELOSALIC – 15g unguent este un medicament.
Folositi ELOSALIC – 15g unguent doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ELOSALIC – 15g unguent
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ELOSALIC – 15g unguent a unei probleme de sanatate.

Index medicamente