ELOCOM prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …ELOCOM – prospect

Avertisment!
ELOCOM crema este un medicament.
Folositi ELOCOM crema doar daca v-a fost prescris de un medic.ELOCOM

Compozitie
Fiecare gram de Elocom crema 0,1 % contine 1mg de mometazona furoat, vaselina alba, ceara alba, propilen glicol stearat, alcool stearilic si cetearat – 20, hexilen glicol, dioxid de titaniu, amidon, octenil succinat de aluminiu, apa purificata si acid fosforic pentru ajustarea pH-ului.
Fiecare gram de Elocom Unguent 0,1 % contine 1mg de mometazona furoat, hexilen glicol, ceara alba, propilen glicol stearat, vaselina alba, apa purificata si acid fosforic pentru ajustarea pH-ului.
Fiecare gram de Elocom lotiune 0,1 % contine 1mg de mometazona furoat, alcool izopropilic, hidroxipropilceluloza, fosfat de sodiu monobazic, monohidrat, propilen glicol, apa purificata si acid fosforic pentru ajustarea pH-ului, la nevoie.

Actiune terapeutica
Mometazona furoat, un corticosteroid sintetic, exercita actiuni antiinflamatorii, antipruriginoase si vasoconstrictoare.

Mod de administrare
Numai pentru uz dermatologic. Elocom crema, unguent si lotiune 0,1% sunt indicate pentru ameliorarea manifestarilor inflamatorii si pruriginoase ale dermatozelor care raspund la tratamentul corticosteroid, precum psoriazisul si dermatitele atopice. Elocom lotiune poate fi aplicat si in leziunile scalpului.
O pelicula fina de Elocom crema sau unguent 0,1 % se aplica pe zona de piele afectata, o data pe zi. Aplicati cateva picaturi de Elocom lotiune pe ariile de piele afectata, inclusiv la nivelul scalpului, o data pe zi; masati usor pana cand medicamentul patrunde complet in piele.

Contraindicatii
Elocom crema, unguent si lotiune 0,1% este contraindicat la pacientii cu sensibilitate la mometazona furoat, la alti corticosteroizi sau la oricare dintre componentele acestor preparate.

Precautii
Daca apare iritatie locala sau sensibilizare in timpul utilizarii produselor Elocom, tratamentul trebuie oprit si instituita o terapie corespunzatoare. In prezenta unei infectii, trebuie folosit un medicament antifungic sau antibacterian adecvat. Daca nu apare un raspuns favorabil prompt, corticosteroidul trebuie intrerupt pana ce infectia este controlata in mod corespunzator. Oricare dintre efectele secundare care au fost raportate la utilizarea sistemica a corticosteroizilor, inclusiv supresia suprarenaliana, pot aparea de asemenea la corticosteroizii topici, in special la sugari si la copii. Absorbtia sistemica a corticosteroizilor topici creste daca sunt tratate suprafete mari ale corpului sau daca este folosita tehnica ocluziva. In astfel de cazuri trebuie luate masuri adecvate de precautie, in special cand sunt tratati copiii. Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate de supresie a axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian (HPA) si de aparitie a efectelor corticosteroide exogene decat adultii, din cauza absorbtiei crescute, datorata unei suprafete mai mari de piele raportata la greutatea corporala. Utilizarea corticosteroizilor topici la copii trebuie limitata la cea mai mica doza compatibila cu un regim terapeutic eficient. Terapia corticosteroida cronica poate interfera cu cresterea si dezvoltarea copiilor. Produsele Elocom nu sunt indicate pentru uz oftalmic.

Sarcina si alaptare
Deoarece siguranta utilizarii produselor Elocom la femeile gravide nu a fost stabilita, corticosteroizii topici trebuie utilizati in timpul sarcinii numai daca beneficiul potential justifica riscul potential pentru fat. medicamentele din aceasta clasa nu trebuie utilizate la pacientele gravide in doze mari sau pe perioade indelungate de timp. Nu se cunoaste daca administrarea topica a corticosteroizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce cantitati detectabile in laptele matern. corticosteroizii administrati sistemic sunt secretati in laptele matern in cantitati ce nu par a avea un efect daunator asupra nou-nascutului. Totusi, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a tratamentului cu corticosteroizi, luandu-se in consideratie importanta medicatiei pentru mama.

Supradozare

– tratament: Este indicat tratamentul simptomatic corespunzator. simptomele de hipercorticism acut sunt virtual reversibile. Daca este necesar, trebuie tratat dezechilibrul electrolitic. In cazurile de toxicitate cronica, este recomandata intreruperea tre

Reactii adverse
Reactiile adverse locale au fost raportate foarte rar la utilizarea Elocom crema 0,1% si au inclus parestezii, prurit si semne de atrofie a pielii. Reactii adverse locale raportate rar la utilizarea Elocom unguent 0,1% includ arsuri, prurit, furnicaturi/intepaturi si semne de atrofie a pielii. Reactii adverse locale raportate rar la utilizarea Elocom lotiune 0,1% includ arsuri, foliculita, reactie acneiforma, prurit si semne de atrofie a pielii. Urmatoarele reactii adverse locale au fost raportate sporadic la utilizarea altor corticosteroizi topici: iritatie, hipertricoza, hipopigmentare, dermatita periorala, dermatite alergice de contact, macerarea pielii, infectii secundare, striatii si miliaria.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului ELOCOM crema
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ELOCOM crema a unei probleme de sanatate.ELOCOM – detalii si pret

DCI medicament: MOMETASONUM
Forma farmaceutica: crema
Cantitate/ambalaj: 1 crema
Doza (concentratia): 1mg/g
Forma de prezentare: CUTIE X 1 TUB DIN AL X 15 G CREMA
Firma: SCHERING PLOUGH EUROPE
Tara: Belgia
Cod ATC: D07AC13
Cod CIM: W04368001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ELOCOM crema este un medicament.
Folositi ELOCOM crema doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ELOCOM
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ELOCOM a unei probleme de sanatate.

Index medicamente