DUOMOX 500 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …DUOMOX 500mg – prospect

Avertisment!
DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala este un medicament.
Folositi DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala doar daca v-a fost prescris de un medic.DUOMOX 250mg

Compozitie:
Duomox contine amoxicilina, un derivat sintetic al acidului 6-aminopenicilinic. Fiecare tableta contine amoxicilina trihidrat, echivalent a 125, 250, 500, 750 sau 1000mg amoxicilina anhidra.

Excipienti: Celuloza microcristalina, hidroxipropilceluloza, vanilina, zaharina, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu si aroma de caise. Produsul nu contine zahar si nici sare de sodiu, putand fi administrat la pacientii diabetici sau hipertensivi.

Mod de actiune:
Amoxicilina este un antibiotic bactericid cu spectru larg de actiune, din grupa derivatilor de ampicilina, dar cu o mai buna absorbtie. Dupa administrarea orala, amoxicilina este absorbita rapid, in proportie de 85-90 %. Absorbtia nu este semnificativ influentata de existenta alimentelor in stomac.

Nivelurile maxime serice apar cu o jumatate de ora mai devreme in cazul administrarii de Duomox decat in cazul administrarii de amoxicilina capsule si sunt semnificativ mai mari.

Indicatii terapeutice:
Infectii cauzate de microorganismele sensibile la amoxicilina, de ex.: infectii ale tractului respirator; infectii urogenitale; infectii gastrointestinale; infectii ale pielii si ale tesuturilor moi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la peniciline.

Precautii:
La pacientii cu mononucleoza infectioasa si leucemie limfatica este de asteptat o incidenta crescuta a exantemului. Se pot dovedi si reactii alergice si de rezistenta incrucisata cu penicilinele si cefalosporinele. Ca si in cazul altor antibiotice cu spectru larg, se pot observa suprainfectii cu microorganisme de tipul Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, in special la pacientii cu afectiuni cronice si/sau cu rezistenta organismului afectata secundar.

Efecte secundare:
Pot surveni macule si papule. Reactiile alergice tipice, cum sunt: urticaria si purpura, sunt mai putin frecvente. Reactia anafilactica asemanatoare celei de dupa administrarea de peniciline si derivati a fost doar ocazional intalnita. Efecte secundare, cum sunt cele gastrointestinale, de tipul greata, voma si diaree, se intalnesc rareori si au caracter tranzitoriu. Ocazional, s-au observat nefritele interstitiale.

Posologie si mod de administrare:
In infectii moderate pana la severe se poate folosi urmatoarea schema de administrare: adulti si copii peste 10 ani: 2 x 500-750mg sau 3 x 500mg/zi; copii intre 3-10 ani: 2 x 375mg sau 3 x 250mg/zi; copii intre 1-3 ani: 2 x 250mg sau 3 x 125mg/zi; copii intre 0 si 1 an: 2 x 125mg/zi. In general, la copii, se administreaza 30mg/kg corp/zi in 2-3 doze. In infectii cronice, recurente si severe, doza poate fi crescuta la 3 x 750mg-1 g/zi, iar la copii pana la 60mg/kg corp/zi. In gonoree (acuta, necomplicata): 3 g sunt administrate intr-o unica doza, in combinatie cu 1 g probenecid. Pacientii cu functia renala afectata: In cazurile in care clearance-ul creatininei scade sub 10 ml/min, doza trebuie redusa (cu 15-50 %). Duomox poate fi luat inainte, in timpul, sau dupa mese. Tabletele de Duomox de toate concentratiile pot fi inghitite intregi cu apa sau pot fi mai intai dizolvate in cel putin 20 ml de apa, obtinandu-se astfel o solutie ce se amesteca inainte de a fi ingerata. In infectii medii pana la moderat severe, o perioada de tratament de 5-7 zile este, in general, suficienta. Infectiile provocate de streptococi trebuie tratate timp de cel putin 10 zile. Durata tratamentului in cazul infectiilor severe si cronice si in cazul infectiilor localizate in zone unde se ating concentratii scazute depinde de tabloul clinic. In general, tratamentul va trebui sa continue timp de 48 de ore dupa disparitia simptomelor clinice.

Forma de prezentare:
Duomox 125: 20 tablete per cutie. Duomox 250: 20 tablete per cutie. Duomox 500: 20 tablete per cutie. Duomox 750: 20 tablete per cutie. Duomox 1000: 20 tablete per cutie.
Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala a unei probleme de sanatate.DUOMOX 500mg – detalii si pret

DCI medicament: AMOXICILLINUM
Forma farmaceutica: comprimate pt. dispersie orala
Cantitate/ambalaj: 20 comprimate pt. dispersie orala
Doza (concentratia): 500mg
Forma de prezentare: CUTIE X 4 BLIST. AL/PVC X 5 COMPRIMATE
Firma: ASTELLAS PHARMA EUROPE BV
Tara: Olanda
Cod ATC: J01CA04
Cod CIM: W00365001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala este un medicament.
Folositi DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DUOMOX 500mg tablete pt. dispersie orala a unei probleme de sanatate.

Index medicamente