DIUREX 50 prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …DIUREX 50 – prospect

Avertisment!
DIUREX 50 capsule este un medicament.
Folositi DIUREX 50 capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.


DIUREX 50

Compozitie:
O capsula contine spironolactona 50mg, furosemida 20mg si excipienti lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, lacioza atomizata, povidona K30, stearat de magneziu, laurilsuifat de sodiu, laic.

Indicatii:
Tratamentul edemetor rezistente (mai ales al celor asociate cu hiperaldosteronism secundar) din cadrul insuficientei cardiace congestive cronice si cirozei hepatice. Utilizarea Diurex in hipertensiunea arteriala esentiala va fi limitata la pacienti cu hiperaldosteronism dovedit.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la furosemida, spironolactona, sulfonamide sau la oricare dintre excipientii produselor
Insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 30ml/min sau creatininemia > 1.8-2mg/100ml sau acuta, anurie, hiperkaliemie, encefalopatie hepatica, hipovolemie sau deshidratare, hiponatremie, obstacol pe caile urinare, sarcina si alaptarea.

Mod de administrare:
Doza zilnica recomandata este de 1-4 capsule Diurex 50 (20-80mg furosemida si 50-200mg spironolactona).

Reactii adverse:
Legate de spironolactona
Dozele mari de spironolactona si tratamentul indelungat pot fi cauza de ginecomasfie, obisnuit reversibila. Alte reactii adverse, obisnuit rare si reversibile sunt impotenta sexuala, tulburari menstruale, intoleranta digestiva, eruptii cutanate, somnolenta.
Diureticul poate creste moderat kalcemia. La pacientii cu insuficienta renala, atunci cand sunt asociate saruri de potasiu si la cei sub tratament cu IEC se pot produce cresteri marcate ale kaliemiei – se intrerupe administrarea spironolactonei si se corecteaza acest dezechilibru electrolitic.
Au fost semnalate cazuri de carcinom mamar, la pacientii tratati cu spironolactona, dar relatia cauzala nu a fost stabilita.

Legate de furosemida
Tratamentul prelungit insotit de o dieta desodata stricta poate provoca dezechilibru hidroelectrolitic si acido-bazic manifestat prin: deshidratare, hiperazotemie, hiponatremie, hipokaliemie, hipovolemie cu hipotensiune ortostatica.
In prezenta insuficientei hepatice, furosemida poate provoca encefalopatie hepatica. Dozele mari de furosemida sau administrarea in ciroza, in denutritie, diaree cronica sau in insuficienta cardiaca pot provoca hipokaliemie cu sau fara alcaloza metabolica si cu posibilitatea antrenarii unor tulburari de ritm grave, mai ales ventriculare.
Uneori, dupa un tratament intens si de scurta durata, s-a inregistrat o crestere a glicemiei in cateva cazuri exceptionale de scadere a tolerantei la glucide. Rareori, furosemida poate agrava diabetul zaharat. Este posibila uneori o crestere discreta a uricemiei la cei cu predispozitie, dar furosemida provoaca foarte rar criza de guta.
Furosemida poate provoca, mai ales la varstnici, tromboembolie si scaderea marcata a tensiunii arteriale, pana la colaps.
Rar au aparut hipercolesterolemie si tulburari digestive.
S-au semnalat cazuri rare de pancreatita, nefrita interstitiala, eruptii alergice cutanate, leucopenie, trombocitopenie, dureri lombare.
O complicatie rara, dar foarte severa, este surditatea trecatoare sau definitiva. Riscul creste cand furosemida este administrata in doze mari la bolnavii cu insuficienta renala.

Precautii:
Tratamentul cu Diurex este recomandat la pacientii care nu raspund la administrarea unui singur diuretic, in doze uzuale. Aceasta asociere va li utilizata numai dupa ce eficacitatea fiecarui diuretic va fi verificata prin administrare separata.

Atentionari pentru sportivi: produsele pot determina reactie pozitiva la testele de control antidoping.

Interactiuni:
Nu se recomanda administrarea concomitenta de Diurex si inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei, triamteren, amilorid, saruri de potasiu, inhibitori ai receptorilor pentru angiotensina fl, antiinflamatoare nesteroidiene, heparine, ciclosporine, tacrolimus si trimetoprim, datorita risculul de hiperpotasemie. Doza de digitalice sau aniihipertensive trebuie ajustata. Necesarul de insulina poate creste la pacientii cu diabet zaharat.

Ca si in cazul altor diuretice, concentratia plasmatica a litiului poale creste, necesitand scaderea dozei. Unele antiinflamatoare nesteroidiene pot antagoniza actiunea furosemidei, cu risc de insuficianta renala acuta in cazul unei hipovolemii preexistente.

Glucocorticoizii pot produce retentie de sodiu, scazand efectul antihipertensiv. Diurex nu se asociaza cu carbenoxolona cu medicamente ototoxice (antibiotice aminoglicazidice) sau nefrotoxice (cefalotina), deoarece efectul toxic al acestora poate fi potentat prin administrarea simultana a unui diuretic de ansa.

Asocierea cu medicamente care produc torsada varfurilor (astomizoi, bepridil, difemanil, eritromicina i.v., halofantrina, sprafloxacina, sultoprida, vincamina, amiodarona, disopiramida, sotalol) trebuie evitata. De asemenea se recomanda prudenta la asocierea cu fenitoina, baclofen, metormina, substante do contrastiodate, antidepresive triciclice si neuroseptice.

Atentionari speciale:
Pacientii cu hipertrofie benigna de prostata sau tulburari de mictiune prezinta un risc mai mare pentru retentie acuta de urina.

Este necesara prudenta in cazul administrarii la pacientii cu afectiuni hepatice si la varstnici. Datorita continutului in furasemida, produsele se vor administra cu prudenta la pacientii cu diabet zaharat latent sau manifest si cu guta.

Diurex se administreaza cu prudenta pacientilor cu tulburari electrolitice. Monitorizarea anogramei este necesara la inceputul tratamedului si in cazurile grave.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Prin reactiile adverse pe care le poate produce (somnolenta), Diurex influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina si alaptarea:
Deoarece spironolactona si metabolitii sai pot traversa bariera feto-placentara, produsele sunt contraindicate in sarcina.

Deoarece furosemida si metabolitii spironolactonei se excreta in laptele matern, propusele sunt contraindicate in timpul alaptarii. Daca administrarea produselor este absolul necesara, alaptarea trebuie intrerupta.

Supradozaj:
Supradozajul poate duce la tulburari electrolitice grave (hiperkaliemie si hiponatremie) si deshidratare (prin diureza excesiva).

Simptome: somnolenta, confuzie, greata, varsaturi, ameteala, diaree. Hiperkaliemia se poale manifesta clinic prin parestezii, slabiciune sau spasme musculare – diferentierea de hipokaliemie fiind relativ dificila.
Primele semne ale modificarilor kaliemiei sunt modificarile electrocardiografice.

Tratament: simptomatic si de sustinere prin administrarea de lichide si corectarea echilibrului electrolitic.

Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DIUREX 50 capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DIUREX 50 capsule a unei probleme de sanatate.DIUREX 50 – detalii si pret

DCI medicament: COMBINATII (SPIRONOLACTONUM+FUROSEMIDUM)
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 20 caps.
Doza (concentratia): 50mg/20mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. AL/PVC X 10 CAPS.
Firma: TERAPIA SA
Tara: Romania
Cod ATC: C03EB01
Cod CIM: W07005001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DIUREX 50 capsule este un medicament.
Folositi DIUREX 50 capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DIUREX 50 capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DIUREX 50 capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente