-De ce ar trebui sa distribui acest site?

Medicul nu va prescrie medicametele sub denumirea comerciala (exemplu CONCOR 5mg) ci sub DCI (denumirea comuna internationala) ( BISOPROLOLUM – 5mg).
In listele de medicamente sunt 7 medicamente care contin BISOPROLOLUM – 5mg la preturi diferite si produse de firme diferite.
De obicei la farmacie nu se gaseste decat unul, maxim doua, dintre aceste medicamente.
Cel pe care farmacistul e interesat sa-l vanda desi legea il obliga sa le vand pe toate.
Legea prevede ca el, farmacistul, trebuie sa propuna spre vanzare mai intai medicamentele care au pretul cel mai apropiat de pretul de referinta si apoi pe celelalte, mai scumpe.
Daca pacientul doreste un anume medicament din lista farmacistul trebuie sa i-l aduca in maxim 48 de ore.
In majoritatea farmaciilor legea e incalcata si farmacistul elibereaza ce medicament doreste. Apoi il pune pe pacient sa semneze ca medicamentele primite sunt cele preferate de el. Pacientul semneaza, de cele mai multe ori fara sa stie ce si de ce.
Asta se poate intampla pentru ca pacientul nu stie, si farmacistul nu-i spune, ca el are dreptul sa solicite oricare dintre medicamentele din liste (in exemplul de mai sus oricare dintre cele 7 medicamente care contin BISOPROLOLUM – 5mg)
Se bazeaza pe lipsa de informare si pe increderea pacientului ca farmacistul stie ce face. Stie, dar face ce ii convine.
Cu cat vor fi mai multi pacientii care isi cunosc drepturile si vor cere la farmacie medicamentul pe care il doreste cu atat farmaciile vor fi nevoite sa se aprovizioneze cu toate medicamentele din liste. Sa se poata trata si saracul si bogatul.
Acesta este motivul pentru care ar trebui SA DISTRIBUI, pe contul tau de facebook, in grupurile in care activezi sau, prin viu grai, vecinilor si prietenilor.
Toti cei care primesc la un moment dat o reteta pentru el sau pentru un membru al familiei ar trebui sa stie inainte de a merge la farmacie care ii sunt optiunile pentru a nu lasa farmacistul sa hotarasca pentru el.
DISTRIBUIE, pentru ca asta te ajuta si pe tine!
Inapoi la pagina cu preturile compensate

Inapoi la pagina cu preturile necompensate