DIFLUCAN 150 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …







DIFLUCAN 150mg – prospect

Avertisment!
DIFLUCAN 150mg capsule este un medicament.
Folositi DIFLUCAN 150mg capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.


DIFLUCAN 150mg

Compozitie:
Diflucan contine ca ingredient activ fluconazol si se prezinta sub forma de capsule de 50mg, 100mg, 150mg si 200mg, pulbere pentru suspensie orala care prin reconstituire cu apa ofera o concentratie de 50mg/5 ml si 200mg/5 ml si solutie intravenoasa care contine 2mg/ml de solutie salina.

Indicatii:
Tratamentul poate fi instituit inainte de a afla rezultatul culturilor sau altor analize de laborator; dar odata ce aceste rezultate devin disponibile tratamentul antiinfectios va fi ajustat corespunzator.

– Criptococoze, incluzind meningita criptococica si infectii cu alte localizari (ex. pulmonare, cutanate). Pot fi tratate gazde normale si pacientii cu SIDA, transplant de organe, sau alte cauze de imunodepresie. Fluconazolul poate fi folosit ca tratament

– Candidoze sistemice, incluzind candidemia, candidozele diseminate si alte forme de infectii candidozice invazive. Acestea includ infectii ale peritoneului, endocardului, oftalmice, pulmonare si ale tractului urinar. Pot fi tratati pacienti cu neoplazii,

– Candidoze ale mucoaselor. Acestea includ infectii orofaringiene, esofagiene, bronhopulmonare neinvazive, candiduria, candidoze cutaneomucoase, candidoza cronica orala atrofica. Pot fi tratate gazde normale si pacienti cu functia imunitara afectata. Prev

– Candidoze genitale. Candidoza vaginala acuta sau recurenta; si ca profilaxie pentru reducerea incidentei candidozei vaginale recurente (3 sau mai multe episoade pe an). Balanita candidozica. Prevenirea infectiilor fungice la pacienti cu neoplazii care s

– Dermatomicoze incluzind tinea pedis, tinea corporis, tinea cruris, tinea versicolor, tinea unguium (onicomicoze) si infectii dermice candidozice.

– Micoze endemice profunde incluzind coccidiomicoze, paracoccidio-micoze, sporotricoze si histoplasmoze la pacienti cu imunitate normala.

Contraindicatii:
Fluconazolul nu se va administra pacientilor cu sensibilitate cunoscuta la medicament sau la alti compusi azolici inruditi.

Precautii:
Fluconazolul s-a asociat cu rare cazuri de toxicitate hepatica severa, uneori fatale, la pacienti cu afectiuni grave de fond. In aceste cazuri de hepatotoxicitate asociata tratamentului cu fluconazol nu s-a observat nici o relatie evidenta cu doza zilnica totala, cu durata tratamentului, sau cu sexul sau varsta pacientilor. Hepatotoxicitatea fluconazolului in general a fost reversibila la intreruperea tratamentului. Pacientii la care vor aparea valori anormale ale testelor hepatice in timpul tratamentului cu fluconazol, vor fi monitorizati pentru a observa eventuala aparitie a unei afectiuni hepatice mai severe. Daca apar semne clinice sau simptome de boala hepatica, care ar putea fi atribuite fluconazolului, administrarea acestuia va fi intrerupta.

Unii pacienti au dezvoltat rar, in timpul tratamentului cu fluconazol, reactii cutanate exfoliative cum ar fi sindromul Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica. Pacientii cu SIDA sunt mai inclinati de a dezvolta reactii cutanate severe la multe medicamente. Daca apare rash cutanat atribuibil fluconazolului la un pacient tratat pentru o infectie fungica superficiala, se va intrerupe tratamentul cu fluconazol. Daca pacientii cu infectii fungice invazive/sistemice dezvolta rash cutanat, vor fi urmariti cu atentie si tratamentul cu fluconazol va fi intrerupt in cazul aparitiei leziunilor buloase sau eritemului polimorf.

Ca si la alti azoli, au fost raportate cazuri rare de anafilaxie.

Sarcina si alaptare:
Sarcina: Fluconazolul a fost putin folosit la om in timpul sarcinii. Reactii adverse fetale s-au observat la animale, doar la doze mari de fluconazol, acestea fiind asociate si cu toxicitate materna. Aceste reactii nu au fost relevante pentru fluconazol folosit in doze terapeutice. Totusi folosirea fluconazolului in timpul sarcinii trebuie evitata, cu exceptia pacientelor cu infectii fungice severe, sau care pun in pericol viata si in care fluconazolul poate fi folosit daca beneficiul anticipat este mai mare decat riscul posibil asupra fatului.

Alaptare: Fluconazolul apare in laptele uman in concentratii similare cu cele plasmatice si de aceea nu se recomanda femeilor care alapteaza.

Efecte asupra abilitatii de conducere auto sau folosirii masinilor:
Nu s-a observat ca fluconazolul sa modifice capacitatea de conducere auto sau folosire a masinilor.

Reactii adverse:
Fluconazolul este in general bine tolerat. Cele mai comune efecte secundare asociate cu fluconazolul sunt legate de tractul gastrointestinal. Acestea includ greata, dureri abdominale, diaree si flatulenta.
Dupa acestea, cel mai comun efect secundar observat a fost rash-ul.
S-a mai asociat cu administrarea de fluconazol si cefaleea.
In timpul tratamentului cu fluconazol sau alti agenti asemanatori, la unii pacienti, mai ales la cei cu afectiuni grave cum ar fi SIDA si cancerul, au fost observate modificari ale testelor functionale renale, hematologice si hepatice (a se vedea Avertismente si precautii speciale), dar semnificatia clinica si relatia cu tratamentul este nesigura.
Au mai aparut reactii cutanate exfoliative (a se vedea Avertismente si precautii speciale), contracturi musculare, leucopenie, trombocitopenie si alopecie, dar in conditii in care nu s-a putut stabili o relatie cauzala. Daca apare rash cutanat la un pacient tratat pentru o infectie fungica superficiala si este considerat datorita fluconazolului, terapia cu acest agent va fi oprita. Pacientii cu infectii fungice invazive/sistemice, care dezvolta rash-uri, necesita o atenta monitorizare si fluconazolul va fi intrerupt in cazul aparitiei leziunilor buloase sau eritemului polimorf. Ca si la alti agenti azolici, s-au raportat rare cazuri de anafilaxie.

Mod de administrare:
Doza zilnica de fluconazol trebuie sa se bazeze pe natura si severitatea infectiei fungice. Majoritatea cazurilor de candidoza vaginala raspund la terapia cu doza unica. Tratamentul infectiilor care necesita doze multiple se va continua pana cand parametrii clinici si testele de laborator arata ca infectia fungica a disparut. O perioada de tratament inadecvata poate conduce la recurenta infectiei active. Pacientii cu SIDA si meningita criptococica sau candidoza orofaringiana recurenta de obicei necesita mentinerea tratamentului pentru a preveni recaderea.

Adulti:
– Pentru meningite criptococice si infectii criptococice cu alte localizari doza uzuala este 400mg in prima zi urmata de 200mg-400mg in doza unica zilnic. Durata tratamentului infectiilor criptococice va depinde de raspunsul clinic si micologic, dar de

– Pentru candidemie, candidoza diseminata si alte infectii candidozice invazive, doza uzuala este de 400mg in prima zi, urmata de 200mg zilnic. In functie de raspunsul clinic, doza poate fi crescuta la 400mg zilnic. Durata tratamentului este in functie

– Pentru candidozele orofaringiene, doza uzuala este de 50 pana la 100mg o data pe zi timp de 7 -14 zile. Tratamentul poate fi continuat perioade de timp mai lungi la pacientii cu imunitate sever compromisa, daca este necesar. Pentru candidoza orala atro

– Pentru prevenirea recidivei candidozei orofaringiene la pacientii cu SIDA, dupa ce pacientul a primit o cura de tratament completa, fluconazolul poate fi administrat in doza de 150mg o data pe saptamana. Pentru tratarea candidozelor vaginale se adminis

– Administrarea fluconazolului trebuie inceputa cu cateva zile inainte de instalarea anticipata a neutropeniei si continuata inca 7 zile dupa ce numarul neutrofilelor a crescut peste 1000 celule/ mm3. Pentru infectiile dermice incluzind tinea pedis, corpo

– Pentru micoze endemice profunde pot fi necesare doze de 200-400mg zilnic timp de pana la 2 ani. Durata tratamentului se stabileste individual, dar in general este de 11-24 luni in coccidiomicoze, 2-17 luni in paracoccidiomicoze, 1-16 luni in sporotrico

Copii:
Durata tratamentului este in functie de raspunsul clinic si micologic, similar infectiilor la adulti. Nu se va depasi doza maxima permisa la adult. Fluconazolul se administreaza ca doza unica zilnica. Doza de fluconazol recomandata in candidozele mucoaselor este 3mg/kg zilnic. In prima zi se poate administra o doza de atac de 6mg/kg pentru a obtine mai rapid niveluri serice stabile.

Pentru tratamentul candidozelor sistemice si infectiilor criptococice, doza recomandata este 6-12mg/kg zilnic, in functie de severitatea afectiunii.

Pentru prevenirea infectiilor fungice la pacienti imunodeprimati, considerati cu risc ca o consecinta a neutropeniei in urma chimioterapiei citostatice sau radioterapiei, doza va fi 3-12mg/kg zilnic, in functie de extinderea si durata neutropeniei induse (a se vedea dozajul la adulti). La copii cu functia renala afectata doza zilnica se va reduce in conformitate cu recomandarile de la adulti, in functie de gradul de insuficienta renala.

Copii cu varsta sub 4 saptamani:
Nou-nascutii excreta fluconazolul mai incet. In primele doua saptamani de viata se recomanda aceleasi doze pe kilocorp ca la copiii mai mari, dar administrate la 72 de ore. In timpul saptamanilor 2-4 de viata se administreaza aceleasi doze, dar la interval de 48 de ore.

Varstnici:
Daca nu exista dovezi de insuficienta renala, se vor adopta recomandarile de dozaj normale. Pentru pacientii cu insuficienta renala (clearanceul creatininei < 50 ml/min) schema de dozaj se va ajusta dupa cum este descris mai jos. Pacienti cu insuficienta renala: Fluconazolul se excreta predominant urinar, nemodificat. Nu sunt necesare modificari ale terapiei cu doza unica. La pacientii cu insuficienta renala care vor primi doze multiple de fluconazol, se va administra o doza de atac de 50 pana la 400mg. Dupa aceasta doza de atac, dozajul zilnic, in functie de indicatie, va fi dupa cum urmeaza: Clearanceul creatininei (ml/min) > 50 Procentul din doza recomandata 100 %
Clearanceul creatininei (ml/min) 11-50 Procentul din doza recomandata 50 %

Pacientii dializati regulat O doza dupa fiecare sedinta de dializa

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DIFLUCAN 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DIFLUCAN 150mg capsule a unei probleme de sanatate.



DIFLUCAN 150mg – detalii si pret

DCI medicament: FLUCONAZOLUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 1 caps.
Doza (concentratia): 150mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. AL/PVC X 1 CAPS.
Firma: PFIZER EUROPE MA EEIG
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: J02AC01
Cod CIM: W03156001




VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DIFLUCAN 150mg capsule este un medicament.
Folositi DIFLUCAN 150mg capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DIFLUCAN 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DIFLUCAN 150mg capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente