DEXAMETAZONA ROMPHARM 1mg/ml prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml – prospect

Avertisment!
DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie este un medicament.
Folositi DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie doar daca v-a fost prescris de un medic.


DEXAMETAZONA RPH 1mg/ml

DEXAMETAZONA RPH 1mg/ml, picaturi oftalmice, suspensie

Dexametazona

CE ESTE DEXAMETAZONA RPH SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Dexametazona RPH este un corticosteroid de uz oftalmologic, cu actiune antiinflamatoare si este utilizat pentru tratamentul local al unor afectiuni inflamatorii localizate la nivelul polului anterior al globului ocular: conjunctivite si blefaroconjunctivite alergice, keratite, sclerite si episclerite sau alte situatii in care este indicat tratamentul cu un antiinflamator steroidian.

INAINTE SA UTILIZATI DEXAMETAZONA RPH

Nu utilizati Dexametazona RPH

– daca sunteti diagnosticat cu una dintre urmatoarele afectiuni: -keratita herpetica si alte afectiuni virale ale corneei si conjunctivei (vaccina, varicela), ulcer cornean activ;

-infectii fungice ale globului ocular si anexelor; -tuberculoza oculara; -infectii purulente acute;

-orice alte afectiuni cauzate de microorganisme, care pot fi mascate sau agravate de tratamentul cu corticoizi;

– la copii cu varsta sub 1 an.

Aveti grija deosebita cand utilizati Dexametazona RPH

Instilarea prelungita sau in doze mari a medicamentului poate determina o trecere semnificativa a dexametazonei in circulatia sanguina, precum si aparitia hipertoniei oculare;

Tratamentul de lunga durata poate determina aparitia unor afectiuni ale corneei sau cristalinului, in aceste cazuri recomandandu-se supravegherea oftalmologica.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Asocierea cu medicamente care pot determina cresterea presiunii intraoculare (atropina sau alte anticolinergice) creste riscul hipertensiunii intraoculare.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu sunt cunoscute date suficiente privind efectele dexametazonei administrate pe cale oftalmica femeilor gravide sau care alapteaza. Tratamentul de lunga durata in timpul sarcinii poate intarzia cresterea fatului. Dozele mari administrate la femeia gravida pot determina, in mod exceptional, insuficienta corticosuprarenaliana la nou-nascut. Deoarece nu exista studii clinice privitoare la siguranta administrarii glucocorticoizilor la gravide, glucocorticoizii pot fi utilizati in timpul sarcinii numai la indicatia si sub supravegherea medicului dupa evaluarea raportului risc potential al fatului/beneficiu terapeutic al mamei. Nu se recomanda utilizarea in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Similar administrarii altor medicamente oftalmologice, poate apare incetosarea temporara a vederii sau alte tulburari de vedere care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa instilare apare o astfel de tulburare, pacientul trebuie atentionat sa astepte pana cand acuitatea vizuala revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Dexametazona RPH

Medicamentul contine clorura de benzalconiu care poate determina iritatie oculara.

Evitati contactul cu lentilele de contact moi.

Indepartati lentilele de contact inainte de administrare si asteptati cel putin 15 minute inainte de a le pune la loc.

Se cunoaste faptul ca clorura de benzalconiu poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.

CUM SA UTILIZATI DEXAMETAZONA RPH

Utilizati intotdeauna Dexametazona RPH exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Un ml picaturi oftalmice, suspensie = 1mg dexametazona = 23 picaturi

O picatura = 0,043mg dexametazona

In inflamatiile acute severe, se instileaza initial 1 picatura in sacul conjunctival la fiecare 60 minute,

apoi la 2-4 ore, pana la diminuarea simptomatologiei. Dupa obtinerea raspunsului favorabil, se reduce doza la 1 picatura de 3-4 ori pe zi.

In inflamatiile cronice se administreaza 1-2 picaturi in sacul conjunctival la 3-6 ore sau dupa necesitati.

In inflamatiile minore si alergii se administreaza 1-2 picaturi in sacul conjunctival la 3-4 ore pana la ameliorare.

Daca este necesara administrarea in paralel cu un alt medicament cu administrare oftalmica, se va mentine o durata de minim 15 minute intre administrari.

Dexametazona RPH nu este recomandat pentru utilizarea la copii cu varsta sub 1 an.

Mod de administrare

Flaconul trebuie agitat inaintea fiecarei utilizari.

Pentru a nu contamina varful picurator si medicamentul, se va evita atingerea acestuia de pleoape,

suprafete invecinate sau alte suprafete.

Inainte de administrarea picaturilor, spalati-va pe maini. Agitati bine flaconul inaintea fiecarei utilizari si deschideti capacul. Lasati capul pe spate, indepartati pleoapele, priviti in sus si instilati picaturile in sacul conjunctival al ochiului afectat prin apasarea flaconului; apoi tineti ochii inchisi timp de cateva secunde.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Dexametazona RPH

Daca ati administrat mai multe picaturi sau ati inghitit accidental medicamentul, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Dexametazona RPH

Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Dexametazona RPH

Se recomanda ca mai intai sa va adresati medicului.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Dexametazona RPH poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rareori pot sa apara iritatie oculara, senzatie de arsura, lacrimare, senzatie de corp strain sau reactii de hipersensibilitate.

Reactiile adverse datorate glucocorticoizilor, in ordinea descrescatoare a frecventei, sunt: cresterea presiunii intraoculare cu posibila dezvoltare a unui glaucom si, uneori, afectarea nervului optic; formarea unei cataracte posterioare subcapsulare, intarzierea vindecarii leziunilor.

Dupa utilizarea indelungata a glucocorticoizilor s-au semnalat dezvoltarea unor infectii bacteriene secundare si in mod special infectii fungice ale corneei.

Tratamentul local indelungat cu corticosteroizi poate favoriza aparitia ulcerului cornean, in special la pacientii cu distrofie corneana.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA DEXAMETAZONA RPH

Nu utilizati Dexametazona RPH dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A se utiliza in maxim 28 de zile de la prima deschidere a flaconului.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Dexametazona RPH

-Substanta activa este dexametazona 1mg/ml.

-Celelalte componente sunt: polisorbat 80, hipromeloza 4000 cP, fosfat disodic dodecahidrat, clorura de sodiu, clorura de benzalconiu, acid citric monohidrat, edetat disodic dihidrat, apa purificata

Cum arata Dexametazona RPH si continutul ambalajului

Dexametazona RPH se prezinta sub forma de suspensie de culoare alba sau aproape alba, care poate prezenta sediment usor redispersabil prin agitare.

Cutie cu un flacon din PEID a 5 ml picaturi oftalmice, suspensie, prevazut cu picurator Cutie cu un flacon din PEID a 10 ml picaturi oftalmice, suspensie, prevazut cu picurator

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie a unei probleme de sanatate.DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml – detalii si pret

DCI medicament: DEXAMETHASONUM
Forma farmaceutica: pic. oftalmice susp.
Cantitate/ambalaj: 1 pic. oftalmice susp.
Doza (concentratia): 1mg/ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. DIN PEID X 5 ML PIC. OFT.. SUSP.
Firma: ROMPHARM COMPANY SRL
Tara: Romania
Cod ATC: S01BA01
Cod CIM: W55648001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie este un medicament.
Folositi DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DEXAMETAZONA 1mg/ml – 5ml pic. oftalmice suspensie a unei probleme de sanatate.

Index medicamente