DALACIN C 150 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …DALACIN C 150mg – prospect

Avertisment!
DALACIN C 150mg capsule este un medicament.
Folositi DALACIN C 150mg capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.


DALACIN C 150mg

Compozitie:
O capsula contine clindamicina 150mg sau 300mg (sub forma de clorhidrat).
Ceilalti componenti (excipientii) sunt: stearat de magneziu, amidon de porumb, talc, lactoza, eritrozina sodica (E 127), gelatina, disulfonat sodic de indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171).

Indicatii:
CE ESTE DALACIN C Sl PENTRU CE ESTE UTILIZAT?
Dalacin C este un antibiotic utilizat pentru tratamentul si prevenirea diferitelor tipuri de infectii produse de catre bacterii sau paraziti, sau al malariei.

Dalacin C este utilizat in urmatoarele afectiuni:
Infectii ale cailor respiratorii superioare, precum: amigdalita, faringita, sinuzita, otita medie si scarlatina.
Infectii ale cailor respiratorii inferioare, precum: bronsita, pneumonie, empiem si abces pulmonar.
Infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, precum: acnee, furunculoza, celulita, impetigo, abcese si infectii ale plagilor, erizipel si panaritiu.
Infectii ale oaselor si articulatiilor, precum: osteomielita si artrita septica.
Infectii ginecologice, precum: endometrita, celulita, infectii ale fundului de sac vaginal si abcese tubo-ovariene, salpingita si boala inflamatorie pelvina, administrat in asociere cu un antibiotic adecvat.
Infectii intraabdominale, precum: peritonita sl abcese abdominale, administrat in asociere cu un antibiotic adecvat (de exemplu, gentamicina sau tobramicina).
Septicemie si endocardita.
Infectii dentare, precum: abcese periodontale si periodontita.
Encefalita cauzata de Toxoplasma la pacientii cu SIDA; s-a dovedit eficace administrat in asociere cu pirimetamina.
Pneumonie cauzata de Pneumocystis carinii la pacientii cu SIDA; in acest caz, clindamicina poate fi administrata in asociere cu primachina.
Malarie, inclusiv in infectiile cauzata de tulpini multirezistente de Plasmodium falciparum, administrat in monoterapie sau in asociere cu chinina sau clorochina.
Prevenirea endocarditei la pacienti cu hipersensibilitate/alergie la peniciline.
Prevenirea infectiilor in cadrul interventiilor chirurgicale la nivelul capului si gatului.

Contraindicatii:
Nu utilizati Dalacin C:
Daca aveti hipersensibilitate (sunteti alergic) la clindamicina. Iincomicina sau ia oricare dintre excipientii capsulelor sau solutiei injectabile/perfuzabile;
Daca suferiti de colita pseudomembranoasa (o boala intestinala cauzata de utilizarea de antibiotice).

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna Dalacin C exact asa cum v-a indicat medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului

Dozele ce trebuie administrate depind de tipul afectiunii de care suferiti. De asemenea, medicul dumneavoastra poate calcula doza ce trebuie administrata in functie de greutatea corpului, mai ales la copii.
Capsulele Dalacin C trebuie inghitite intregi, cu un pahar cu apa.

Doza zilnica recomandata este de 600-1800mg/zi, administrata fractionat in 2,3 sau 4 doze egale. Medicul dumneavoastra va decide care tip de capsule trebuie utilizat.

Utilizarea in afectiuni specifice :
Infectii streptococice, inclusiv infectii faringiene
Doza zinica recomandata este de 1 capsula a 300mg sau 2 capsule a 150mg de doua ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat pe o perioada de cel putin 10 zile.

Boala inflamatorie pelvina
Doza zilnica recomandata este de cate 900mg Dalacin C solutie injectabila/perfuzabila, administrata intravenos la intervale de 8 ore, in asociere cu un antibiotic adecvat (de exemplu, gentamicina). Tratamentul trebuie continuat pe o perioada ce cel putin 4 zile si de cel putin inca 48 de ore dupa ameliorarea afectiunii.

Tratamentul poate fi continuat prin administrarea a 450-600mg de 4 ori pe zi, sub forma de capsule, pana la sarsitul perioadei de tratament de 10-14 zile.

Cervicita cauzata de Chlamidia
Doza zilnica recomandata este de 450-600mg, sub forma de capsule administrate de 4 ori pe zi, timp de 10-14 zile.

Encefalita cauzata de Toxoplasma la pacientii cu SIDA 600-1200mg administrate la intervale de 6 ore, sub forma de capsule sau de solutie perfuzabila intravenos, timp de 2 saptamani, urmate de 300-600mg, sub forma de capsule administrate la intervale de 6 ore. Durata obisnuita a tratamentului este de 8-10 saptamani. Tratamentul trebuie asociat cu administrarea de pirimetamina timp de 8-10 saptamani.

Pneumonia cauzata de Pneumocystis carinii la pacientii cu sida 800-900mg administrate la intervale de 6 ore sau 900mg la intervale de 8 ore, sub forma de solutie perfuzabila intravenos, sau 300-450mg, sub forma de capsule capsule administrate la intervale de 6 ore, timp de 21 de zile.

Tratamentul trebuie asociat cu administrarea de primachina timp de 21 de zile.

Malarie
La adulti 10-20mg/kg si pe zi, iar la copii 10mg/kg si pe zi, sub forma de capsule administrate fractionat in doze egale la intervale de 12 ore, timp de 7 zile.
Dalacin C poate fi administrat in monoterapie sau in asociere cu chinina sau clorochina, timp de 3-5 zile.

Prevenirea endocarditei la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline
La adulti 600mg, iar la copii 20mg/kg, sub forma de capsule, sau, daca este necesar, sub forma de perfuzie intravenoasa, cu 1 ora inainte de efectuarea interventiei chirurgicale.

Prevenirea infectilor in cadrul interventiilor chirurgicale la nivelul capului si gatului

mg Dalacin C solutie injectabila/perfuzabila, diluata in 1000 ml ser fiziologic, utilizata pentru lavajul intraoperator inainte de inchiderea plagii chirurgicale.

Reactii adverse:
La fel ca toate medicamentele, Dalacin C poate avea reactii adverse.
In cazul administrarii de antibiotice, inclusiv clindamicina, pot sa apara, rareori, cazuri de diaree grava care, cateodata, au dus la deces (afectiune numita colita pseudomembranoasa). Adresati-va medicului dumneavoastra imediat ce observati aparitia diareei in timpul sau dupa cateva saptamani dupa tratamentul cu Dalacin C.
Daca observati aparitia oricareia dintre urmatoarele reactii adverse, intrerupeti tratamentul si adresati-va imediat unui cadru medical:
– umflarea buzelor fetei, limbii, respiratie dificila,urticarie

Alte reactii adverse, mai putin grave, pot sa apara mai frecvent.

– greata, varsaturi sau pierderea poftei de mancare

De asemenea, in cazul administrarii intravenoase de Dalacin C, poate sa apara inflamatia venelor, in cazul administrarii intramusculare a Dalacin C, pot sa apara, de asemenea, iritatie locala, durere si abcese (colectie de puroi) la locul de injectare.

Rareori, pot sa apara senzatie de mancarime (prurit) si vaginita.

Utilizarea indelungata a solutiei lnjectabile/perfuzabile Dalacin C poale duce la aparitia suprainfectiilor, mai ales cu ciuperci (levuri).

Daca Dalacin C solutia injectabila/periuzabila este administrat intravenos prea repede, pot sa apara tulburari cardiace si hipoteosiune arteriala.
Daca observati aparitia oricarei reactii adverse care nu a lost mentionata in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Precautii:
Utilizati cu atentie deosebita Dalacin C: daca suferiti de diaree; la nou-nascuti prematuri

Interactiuni:
Administrarea Dalacin C cu alimente si bauturi:

Capsulele Dalacin C pot li administrate indiferent de orarul meselor. Totusi, administrarea capsulelor in timpul mesei reduce riscul de aparitie a tulburarilor digestive.

Utilizarea altor medicamente:
Unele medicamente, utilizate concomitent cu Dalacin C, pot afecta felul in care Dalacin C actioneaza, sau Dalacin C poate afecta felul in care acestea actioneaza. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati oricare dintre urmatoarele medicamentele:
eritromicina, medicamente cu proprietati de blocante neuromusculare.

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati sau ati utilizat recent oricare alt medicament, chiar daca a fost obtinut fara prescriptie medicala.

Atentionari speciale:
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Este putin probabil ca Dalacin C sa influenteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante despre unii dintre componentii Dalacin C
Solutia injectabila/perfuzabila Dalacin C contine alcool benzilic, ce poate provoca moarte subita la nou-nascutii prematuri (sindrom de detresa respiratorie).

Sarcina si alaptarea:
Dalacin C poate fi utilizat in perioada de sarcina doar daca acest lucru este indicat de catre medicul dumneavoastra, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament in timpul sarcinii.

Dalacin C poate fi utilizat in perioada de alaptare doar daca acest lucru este indicat de catre medicul dumneavoastra intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament in timpul alaptarii.

Supradozaj:
Daca utilizati mai mult Dalacin C decat ar fi trebuit:
Deoarece Dalacin C solutie injectabila/perfuzabila este administrat sub supraveghere medicala, este putin probabil sa se produca un supradozaj. Daca utilizati mai mult Dalacin C decat ar fi trebuit, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau sa mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital. Reactiile adverse care pot sa apara sunt: durerea abdominala greata si diareea.

Daca ati uitat sa utilizati o doza de Dalacin C:
Trebuie sa efectuati cu rigurozitate tratamentul. Daca utilizati capsule, incercati sa le luati in fiecare zi la aceleasi ore. Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce v-ati amintit doar daca nu este timpul sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate.

Efecte ce pot sa apara la intreruperea tratamentului cu Dalacin C:
Folositi Dalacin C atat timp cat v-a indicat medicul dumneavoastra. Nu intrerupeti mai devreme tratamentul, chiar daca va simtiti mai bine, deoarece infectia poate sa reapara.

Pastrare:
CUM TREBUIE PASTRAT DALACIN C?
A nu se lasa la indemana sau la vederea copiilor.
A nu se folosi dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului DALACIN C 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu DALACIN C 150mg capsule a unei probleme de sanatate.DALACIN C 150mg – detalii si pret

DCI medicament: CLINDAMYCINUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 16 caps.
Doza (concentratia): 150mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. AL/PVC X 8 CAPS.
Firma: PFIZER EUROPE MA EEIG
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: J01FF01
Cod CIM: W08637001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
DALACIN C 150mg capsule este un medicament.
Folositi DALACIN C 150mg capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului DALACIN C 150mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu DALACIN C 150mg capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente