CONTROLOC 40mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmant in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CONTROLOC 40mg – detalii si pret medicament

DCI medicament: PANTOPRAZOLUM
Forma farmaceutica: compr. film. gastrorez.
Cantitate/ambalaj: 28 compr. film. gastrorez.
Doza (concentratia): 40mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. DIN AL/AL X 14 COMPR. FILM. GASTROREZ.
Firma: NYCOMED GMBH
Tara: Germania
Cod ATC: A02BC02
Cod CIM: W54296004


Inapoi la Prospecte medicamente


Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui CONTROLOC 40mg

***

CONTROLOC 40mg – prospect informativ

Indicatii : Ulcer duodenal, ulcer gastric, esofagita de reflux moderata sau severa, boala peptica ulceroasa asociata cu infectia cu Helicobacter Pylori, aditional la tratamentul antimicrobian. Nota: Controloc nu este indicat in caz de acuze gastro-intestinale usoare cum ar fi dispepsia psihogena.

Inaintea inceperii tratamentului trebuie exclusa posibilitatea unui neoplasm gastric sau a unei boli neoplazice a esofagului deoarece tratamentul cu Controloc poate ameliora simptomele unui ulcer malign ceea ce intarzie diagnosticul. Diagnosticul de esofagita de reflux trebuie confirmat endoscopic.

Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la unul din constituentii sai.

Precautii:
Administrarea in sarcina si in perioada de alaptare . In timpul sarcinii si a alaptarii Controloc va fi folosit numai in cazuri de stricta necesitate. Studiile pe animale au dovedit absenta efectului teratogen , a leziunilor fetale. Medicamentul a fost detectat in cantitati foarte mici in laptele matern. Administrarea la copii . Nu exista inca experienta necesara privind tratamentul la copii .

Reactii adverse:
Tratamentul cu Controloc poate da ocazional cefalee sau diaree . Rareori s-au constatat: greturi, dureri in abdomenul superior, balonare , eruptie cutanata si ameteli. In cazuri individuale s-au raportat: edeme, febra, debutul unor stari depresive si tulburari de vedere (vedere incetosata). In cazul aparitiei altor efecte secundare in afara celor mentionate mai sus va recomandam sa va adresati medicului curant!

Mod de Administrare
Dozare. Absenta unor indicatii speciale permite folosirea schemei standard: Doza uzuala: recomandata este de 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) in priza unica zilnica. In anumite cazuri aceasta doza poate fi crescuta la 2 tablete pe zi. Doza maxima zilnica pentru pacientii varstnici sau cu insuficienta renala este de 40 mg Pantoprazol. La pacientii cu insuficienta hepatica severa se va administra 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) la doua zile. Se va inghiti intreaga tableta , nemestecata si fara a se sparge, cu apa, inaintea sau in timpul micului dejun. Durata tratamentului: Ulcerul duodenal se vindeca in 2 saptamani. Ulcerul gastric se trateaza 4 saptamani. Esofagita de reflux necesita 4 saptamani. Cazurile deosebite pot beneficia de prelungirea terapiei pana la: 4 saptamani in ulcerul duodenal; 8 saptamani pentru ulcerul gastric si esofagita de reflux. Absenta unor studii asupra sigurantei adminis-trarii indelungate impune limitarea terapiei continue la cca 8 saptamani.

***

Click AICI pentru preturile medicamentelor compensate cu care poti inlocui CONTROLOC 40mg

Inapoi la Prospecte medicamente


ATENTIE!Prospectul prezentat in aceasta pagina este un prospect informativ. Nu folositi informatia din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii unei probleme de sanatate.