CIPLOX UNGUENT prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CIPLOX – prospect

Avertisment!
CIPLOX unguent oftalmic este un medicament.
Folositi CIPLOX unguent oftalmic doar daca v-a fost prescris de un medic.CIPLOX UNGUENT

Ciplox (Unguent oftalmic, 0.3%)
Ciprofloxacina

Compozitie
unguent oftalmic contin ciprofloxacina 0.3g sub forma de clorhidrat de ciprofloxacina si excipienti; clorura de benzalconiu (solutie 50%), vaselina alba.

Grupa farmacoterapeutica:
Organe de simt, produse oftalmologice, alte antiinfectioase.

Indicatii terapeutice
Ciplox este indicat pentru tratamentul conjunctivitelor bacteriene determinate de microorganisme sensibile la ciprofloxacina.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la ciprofloxacina, la alte chinolone sau la oricare dintre excipienti.

Precautii
Ciplox este destinat numai pentru utilizare topica oftalmica. Nu se injecteaza in ochi. S-au raportat reactii de hipersensibilitate (anafilactice) grave si uneori letale, unele dupa prima doza, la pacientii tratati cu chinolone administrate sistemic. Unele reactii au fost insotite de colaps cardiovascular, pierderea constientei, edem faringian sau facial, urticarie si prurit. Numai un numar redus de pacienti prezentau antecedente de reactii de hipersensibilitate.
Reactiile anafilactice necesita tratament de urgenta cu adrenalina si aplicarea altor masuri de resuscitare, inclusiv oxigenoterapie.
De asemenea, se recomanda adrnirtstrarea intravenoasa de solutii perfuzabile, antihistaminice, corticosteroizi, amine presoare si mentinerea permeabilitatii cailor respiratorii, conform indicatiilor clinice.
Ca si in cazul altor medicamente antibacteriene, administrarea de lunga durata a ciprofloxacinei poate determina dezvoltarea microorganismelor rezistente, inclusiv fungi. Daca apare suprainfectia, trebuie initiat tratamentul adecvat.
Daca se impune clinic, pacientul trebuie investigat cu instrumente de amplificare a imaginii, cum este biomicroscopul si, unde este cazul, se va utiliza coloratia cu fluoresceina.
Tratamentul cu ciprofloxacina trebuie intrerupt imediat dupa prima aparitie a unei eruptii cutanate sau a oricarui alt semn se reactie de hipersensibilitate.
Unguentele oftalmice pot intarzia procesul de vindecare al leziunilor corneene. Pacientii trebuie atentionati sa nu poarte lentile de contact daca prezinta simptoame de conjunctivita bacteriana.
Datorita prezentei clorurii de benzalconiu, Ciplox poate cauza iritatie oculara. Se recomanda evitarea contactului cu lentilele de contact moi; inainte de administrarea Ciplox, lentilele de contact trebuie indepartate si se asteapta cel putin 15 minute pana cand se pun la loc.
Clorura de benzalconiu poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.

Interactiuni
Nu s-au efectuat studii specifice privind interactiunile ciprofloxacinei administrata oftalmic cu alte medicamente.
Totusi, s-a demonstrat ca administrarea sistemica a unor chinolone poate determina cresterea concentratiei plasmatice a teofilinei, poate interfera cu metabolizarea cafeinei, poate potenta efectul anticoagulantelor orale (warfarina si derivati) si a fost asociata cu cresteri tranzitorii ale creatininei plasmatice la pacientii tratati concomitent cu ciclosporina.

Atentionari speciale
Siguranta si eficacitatea Ciplox nu au fost demonstrate la copii cu varsta sub 2 ani.

Sarcina si alaptarea
Unguentul oftalmic Ciplox, trebuie administrat in timpul sarcinii numai daca beneficiul terapeutic matern justifica riscul potential pentru fat.
Ciplox se administreaza cu prudenta in timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Ciplox nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
O cantitate mica (aproximativ 2mm) de unguent oftalmic se aplica in sacul conjunctival de trei ori pe zi, in primele doua zile si apoi, in urmatoarele cinci zile, aceeasi cantitate se aplica de doua ori pe zi. Se recomanda sa nu se atinga varful aplicatorului pentru a se evita contaminarea lui.

Reactii adverse
Local, pot sa apara senzatia de arsura sau disconfort.

Supradozaj
Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CIPLOX unguent oftalmic
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CIPLOX unguent oftalmic a unei probleme de sanatate.CIPLOX – detalii si pret

DCI medicament: CIPROFLOXACINUM
Forma farmaceutica: ung. oftalmic
Cantitate/ambalaj: 1 ung. oftalmic
Doza (concentratia): 0.003
Forma de prezentare: CUTIE X 1 TUB DIN AL + VARF APLICATOR SI CAPAC DIN PEID X 5G UNG. OFT.
Firma: CIPLA (UK) LIMITED
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: S01AX13
Cod CIM: W51506001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CIPLOX unguent oftalmic este un medicament.
Folositi CIPLOX unguent oftalmic doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CIPLOX unguent oftalmic
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CIPLOX unguent oftalmic a unei probleme de sanatate.

Index medicamente