CEFALEXIN SANDOZ 125 mg/5 ml prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CEFALEXIN 125mg/5ml – prospect

Avertisment!
CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala doar daca v-a fost prescris de un medic.CEFALEXIN SANDOZ 125mg/5 ml

Indicatii : Cefalexina este indicata in tratamentul afectiunilor cu germeni sensibili: otita medie cauzata de Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes; infectii ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonia cauzata de Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes, stafilococi; infectiile tractului respirator superior, inclusiv faringita si amigdalita, cauzate de Streptococcus pyogenes; infectiile tractului urinar – pielonefrite si cistite; infectiile pielii si ale tesuturilor moi determinate de Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes; sinuzita. Nu exista dovezi suficiente in prezent pentru a stabili eficacitatea cefalexinei in profilaxia reumatismului articular acut si a endocarditei bacteriene.

Contraindicatii : Hipersensibilitate la cefalosporine. Prudenta la cei cu alergie la peniciline (sensibilizarea incrucisata 20%). Se evita in timpul alaptarii. Prudenta in insuficienta renala. In cazul asocierii cu antibiotice aminoglicozidice sau cu diuretice foarte active (furosemid, acid etacrinic), se recomanda supravegherea functiei renale.

Precautii : Administrarea la pacientii sensibili la penicilina se va face cu precautie deoarece au fost inregistrate si cazuri de soc anafilactic. Nu se administreaza in primele luni de sarcina.

Reactii adverse : Uneori greata, voma, dispepsie, dureri abdominale, rareori diaree, colita; ocazional reactii alergice cum ar fi eruptii cutanate, urticarie, edem angioneurotic, rareori fenomene anafilactice acute; eozinofilie, leucopenie, cresterea trecatoare a transaminazelor.

Compozitie : Cefalexin 250mg; Cefalexin Forte 500mg – capsule continand cantitatea echivalenta de monohidrat de cefalexin corespunzatoare la 250, respectiv 500mg cefalexina baza.

Cefalexin 125mg/5 ml; Cefalexin 250mg/5 ml; Cefalexin 375mg/5 ml – pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continand 1,5 g, 3 g, respectiv 4,5 g cefalexin anhidru sub forma de monohidrat si excipienti pana la 30 g.
O lingurita dozatoare (5 ml suspensie) contine 125mg, 250mg, respectiv 375mg cefalexin anhidra sub forma de monohidrat. Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de banane, vanilie si caramel.

Actiune : Cefalexina este un antibiotic bactericid din clasa cefalosporinelor din prima generatie. Actioneaza prin acilarea unor transpeptidaze care intervin in sinteza polimerului peptoglicanic din structura peretelui celular bacterian. Bacteriile care se divid rapid sunt mai susceptibile la actiunea cafalexinului.

Spectrul de actiune cuprinde: coci grampozitivi – Staphylococcus aureus si epidermidis, Streptococcus alfa- si beta-haemoliticus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, bacili gramnegativi – Escherichia coli, Klebsiella sp., Proteus indol negativ, Salmonella sp., Shigella sp.; coci gramegativi – Neisseria sp.

Germeni rezistenti la actiunea cefalexinului: Staphylococcus aureus meticilin-rezistent, Streptococcus epidermidis meticilin-rezistent, Streptococcus faecalis grup D, Haemophyllus influenzae (majoritatea tulpinilor), Enterobacter sp., Proteus sp. indol pozitiv, Serratia sp., Clostridium dificile.

Cefalexina prezinta o absorbtie digestiva buna fata de substantele recomandate pe cale orala, asigurand realizarea de nivele plasmatice comparabile cu cele obtinute prin administrare injectabila i.m. Absorbtia este rapida si totala la nivelul duodenului. Nu este modificata nici in cazul afectiunilor gastro-intestinale, rezectie gastrica, icter, suferinte ale colonului. Prezenta alimentelor intarzie, dar nu diminueaza absorbtia. Dupa administrarea la adulti a 250mg, 500mg, 1 g, nivelul plasmatic mediu de 8-10 g/ml, 18-20 g/ml respectiv 32 – 40 g/ml este atins dupa 1 ora. Timpul de injumatatire este de 50 la 70 min. Putin legata de proteinele serice, aproximativ 6 – 10 %, cefalexina are difuziune buna in tesuturi si organe, regasindu-se in plamani, ficat, inima si mai ales in rinichi. Difuziunea in lichidul cefalo-rahidian este slaba. Traverseaza placenta si se excreta in cantitati mici in laptele matern. Nu se metabolizeaza in organism. Excretia cefalexinei se produce in mare parte pe cale renala (filtrare glomerulara si secretie tubulara), sub forma activa, 80 – 100% in 24 ore. Dupa administrarea a 250mg si a 1 g substanta, se atinge concentratia de 1 000 g/ml respectiv 4 000 g/ml in urina. Excretia biliara este foarte slaba.

Administrare : Adulti: 1 – 2 g/zi (in 4 prize la 6 ore); doza maxima 4 g/zi.
Copii: 25 – 50mg/kg corp/zi fractionat la 8 -12 ore; doza maxima 4 g/zi.
Nou-nascuti: 25mg – 50mg/kg corp/24 ore.
In cazuri grave: 75 – 100mg/kg corp/24 ore fractionat la 6 ore.
Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.CEFALEXIN 125mg/5ml – detalii si pret

DCI medicament: CEFALEXINUM
Forma farmaceutica: gran. pt. susp. orala
Cantitate/ambalaj: 1 gran. pt. susp. orala
Doza (concentratia): 125mg/5ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. DIN STICLA BRUNA X 33 G PT. 60 ML SUSP. ORALA + 1 LINGURITA DOZATOARE
Firma: SANDOZ SRL
Tara: Romania
Cod ATC: J01DB01
Cod CIM: W43088001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala este un medicament.
Folositi CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CEFALEXIN 125mg/5ml gran. pt. suspensie orala a unei probleme de sanatate.

Index medicamente