CEDAX CAPSULE prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CEDAX – prospect

Avertisment!
CEDAX capsule este un medicament.
Folositi CEDAX capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.CEDAX CAPSULE

CEDAX , capsule

Compozitie: Ceftibuten.

Actiune: Antibiotic beta-lactamic cu actiune antimicrobiana bactericida ce consta in inhibarea procesului de sinteza a peretelui celulelor microbiene.

Microbiologie : Ceftibutenul este deosebit de rezistent fata de actiunea penicilinazelor si cefalosporinazelor a caror secretie este indusa prin mecanism plasmidic. Spectrul antimicrobian: bacterii grampozitive: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae; bacterii gramnegative: Haemophilus Influenzae, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus spp., Enterobacter spp., Salmonella spp., Shigella spp. Ceftibutenul este inactiv fata de stafilococi, enterococi, Acinetobacter, Listeria si Pseudomonas.

Indicatii : Infectii ale cailor respiratorii superioare: faringite, amigdalite, sinuzite acute, otite medii. Infectii ale cailor respiratorii inferioare: bronsite acute, perioade de acutizare ale bronsitelor cronice, pneumonii acute. Infectii urinare, complicate sau nu. Enterite si gastroenterite la copii.

Dozare si mod de administrare : Durata tratamentului este cuprinsa intre 5 si 10 zile. Adulti: 400mg/zi. Capsulele pot fi administrate independent de mese. Copii: 9mg/kg corp/zi de suspensie orala. Copiii cu o greutate corporala de peste 45 kg sau de peste 10 ani pot primi doza recomandata pentru adulti.

Reactii adverse : Au fost raportate rar reactii adverse gastrointestinale: greata( 3%), diaree(3%), cefalee(2%).

Contraindicatii : La pacientii alergici la cefalosporine sau la oricare dintre constituentii sai.

Precautii: La pacientii cu insuficienta renala marcata si la cei dializati poate fi necesara modificarea dozelor de Cedax. Se cere de asemenea prudenta in cazul pacientilor cu antecedente gastrointestinale si colita cronica. Nu a fost stabilita inca siguranta si eficienta administrarii la sugarii sub 6 luni. Administrarea la femei gravide necesita precautii speciale.

Forma de prezentare : Capsule a 400mg ceftibuten – cutii cu 5 capsule. Pulbere pentru suspensie orala – flacoane ce contin 15 g pulbere, obtinandu-se dupa reconstituire 180mg ceftibuten pentru 5 ml solutie.

Conditii de pastrare:
A se pastra la temperaturi cuprinse intre 2 si 25 grade Celsius (temperatura camerei).

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CEDAX capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CEDAX capsule a unei probleme de sanatate.CEDAX – detalii si pret

DCI medicament: CEFTIBUTENUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 5 caps.
Doza (concentratia): 400mg
Forma de prezentare: CUTIE X 5 BLIST. X 1 CAPS.
Firma: SCHERING PLOUGH EUROPE
Tara: Belgia
Cod ATC: J01DD14
Cod CIM: W01102001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CEDAX capsule este un medicament.
Folositi CEDAX capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CEDAX capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CEDAX capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente