CECLODYNE MR 750 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CECLODYNE MR 750mg – prospect

Avertisment!
CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. doar daca v-a fost prescris de un medic.Ce este Ceclodyne MR şi pentru ce este utilizat?

CECLODYNE MR, comprimate filmate cu eliberare modificată

Substanţa activă este cefaclor anhidru sub formă de cefaclor monohidrat.

Excipienţii sunt: Nucleu : hidroxipropilmetilceluloză, manitol, povidonă, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; Film:hidroxipropilmetilceluloză, propilenglicol, dioxid de titan (E171). Este disponibil în cutii cu un blister a 10 comprimate filmate cu eliberare modificată.

Ceclodyne MR face parte din grupa cefalosporinelor, fiind activ în administrare pe cale orală. Ceclodyne MR este indicat pentru tratamentul infecţiilor produse de tulpini sensibile de microorganisme: bronşite acute şi acutizări ale bronşitelor cronice, faringite şi amigdalite, pneumonii, infecţii ale tractului urinar inferior necomplicate, infecţii ale pielii şi a ţesuturilor moi.

Înainte de a utiliza Ceclodyne MR

Nu utilizaţi CECLODYNE MR:

Dacă sunteţi alergic la cefaclor, alte cefalosporine şi la oricare dintre excipienţii produsului.
Suferiţi de o boală cronică (de exemplu porfirie), tulburări metabolice şi alergii, sau luaţi alte medicamente.
Sunteţi alergic la peniciline sau la orice alt medicament. În acest caz sunteţi mai predispus la reacţie de hipersensibilitate la cefaclor.
Aveţi mâncărimi sau observaţi înroşirea pielii sau dificultăţi în respiraţie apărute brusc. Consultaţi medicul în legătură cu acestea.
În timpul tratamentului cu antibiotice cefalosporine poate să apară diaree. Dacă diareea este severă şi persistentă, consultaţi medicul dumneavoastră.
Sarcina

Întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament. Cu toate că studiile la animale nu au evidenţiat efecte asupra fertilităţii sau fătului în timpul administrării de cefaclor, nu există studii controlate şi adecvate la femeile gravide. De aceea Ceclodyne MR poate fi utilizat în timpul sarcinii numai dacă absolut necesar.

Alăptarea

Întrebaţi medicul sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament. Cantităţi mici de produs au fost găsite în laptele matern. De aceea, trebuie să opriţi alăptarea în timpul tratamentului cu acest produs.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ceclodyne MR nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să aveţi în vedere că aceste atenţionări se referă la produsele care au fost utilizate sau care se vor utiliza în viitor.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament – chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi orice medicament împotriva tulburărilor gastrice provocate de secreţia crescută de acid clorhidric, deoarece acestea pot diminua absorbţia produsului Ceclodyne MR.

Este de asemenea important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi medicamente pentru a preveni coagularea sanguină, deoarece administrarea concomitentă cu Ceclodyne MR poate produce sângerări.
Cum se utilizează Ceclodyne MR

Ceclodyne MR trebuie administrat pe cale orală. Se recomandă următoarele doze:

Adulţi şi vârstnici

Faringite, bronşite, amigdalite, infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: doza uzuală este de 375 mg cefaclor de două ori pe zi.

Infecţii ale tractului urinar inferior: doza uzuală este de 375 mg cefaclor de două ori pe zi.

Pneumonie: doza uzuală este de 750 mg cefaclor de două ori pe zi.

În studii clinice, au fost administrate în siguranţă doze de 1,5 g/zi cefaclor timp de 14 zile.

Doze de 4 g/zi cefaclor au fost administrate fără efecte adverse la subiecţi normali pe o perioadă de 28 zile.

La pacienţii vârstnici cu funcţie renală normală, nu este necesară ajustarea dozelor.

Copii

Siguranţa şi eficacitatea Ceclodyne MR nu au fost stabilite. Pentru această categorie de pacienţi, este disponibil Ceclodyne suspensie (a se citi dozele).

În tratamentul infecţiilor produse de Streptrococcus pyogenes (streptococi grupa A), Ceclodyne MR trebuie administrat cel puţin 10 zile.

Ceclodyne MR este bine absorbit din tractul gastro-intestinal. Deoarece absorbţia Ceclodyne MR este mărită în prezenţa alimentelor, acesta trebuie administrat în timpul meselor.

Este important să luaţi tratamentul exact cum va prescris medicul dumneavoastră. Nu schimbaţi doza zilnică sau nu întrerupeţi tratamentul fără a consulta medicul. Înghiţiţi comprimatele întregi cu puţină apă în timpul meselor. Comprimatele nu trebuie tăiate, zdrobite sau mestecate.

Dacă aţi utilizat mai mult CECLODYNE MR decât ar trebui:

Dacă aţi utilizat mai mult Ceclodyne® MR decât trebuie, anunţaţi imediat medicul sau farmacistul. Ingestia unui număr mare de comprimate poate produce dureri abdominale, greaţă, vărsături şi diaree.

Dacă aţi uitat să utilizaţi CECLODYNE MR

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi.

Luaţi doza următoare când va amintiţi şi continuaţi tratamentul.

Nu întrerupeţi tratamentul mai devreme decât va prescris medicul dumneavoastră chiar dacă vă simţiţi mai bine

Este important să luaţi Ceclodyne MR atât timp cât vă prescrie medicul dumneavoastră. Dacă întrerupeţi tratamentul mai devreme decât v-a fost prescris, infecţia poate reveni.

Posibile efecte adverse

Ca toate medicamentele, Ceclodyne MR poate provoca reacţii adverse.

Cele mai frecvente efecte adverse raportate sunt tulburările digestive (dureri ale stomacului sau greaţă, vărsături, diaree şi indigestie). Diareea severă şi persistentă poate fi un semn al unei forme speciale de inflamaţie a intestinului gros. În acest caz trebuie să informaţi medicul dumneavoastră imediat.

Mai puţin frecvent, medicamentul poate produce reacţii de hipersensibilitate, cum ar fi erupţii cutanate (urticarie), mâncărimi şi înroşiri ale pielii şi, în cazuri foarte rare, poate produce reacţii de hipersensibilitate severe însoţite de edeme, dificultăţi în respiraţie şi chiar şoc alergic (şoc anafilactic). Au fost de asemenea raportate febră, dureri musculare şi articulare. La unii pacienţi pot să apară ameţeli, dureri de cap, iritabilitate sau probleme cu somnul. Uneori acest medicament poate produce modificări ale unor teste sanguine.

Unii pacienţi pot dezvolta infecţii cu microorganisme rezistente la nivelul cavităţii bucale, vaginului sau pielii.

Dacă observaţi orice efect advers, chiar dacă nu este menţionat în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul
Cum se păstrează Ceclodyne MR

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.CECLODYNE MR 750mg – detalii si pret

DCI medicament: CEFACLORUM
Forma farmaceutica: comprimate film. elib. modif.
Cantitate/ambalaj: 10 comprimate film. elib. modif.
Doza (concentratia): 750mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. PVC-PVDC/AL X 10 COMPRIMATE FILM. ELIB. MODIF.
Firma: SANDOZ SRL
Tara: Romania
Cod ATC: J01DC04
Cod CIM: W43084001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. este un medicament.
Folositi CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CECLODYNE MR 750mg tablete film. elib. modif. a unei probleme de sanatate.

Index medicamente