CECLODYNE 250 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CECLODYNE 250mg – prospect

Avertisment!
CECLODYNE 250mg capsule este un medicament.
Folositi CECLODYNE 250mg capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.Indicatii : Este recomandat in afectiuni cu germeni sensibili: infectii acute si cronice ale cailor respiratorii inferioare, inclusiv pneumonii; infectii ale cailor respiratorii superioare, inclusiv faringita si tonsilita; otita medie; infectii acute si cronice ale tractului urinar; infectii ale tesutului cutanat si subcutanat determinate de Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes.

Este considerat antibiotic de electie in urmatoarele cazuri: infectii respiratorii cu Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis; otite medii produse de Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, stafilococi, Moraxella catarrhalis; afectiuni ale tractului urinar cu Escherichia coli, Proteus mirabilis, Klebsiella sp., stafilococi coagulazo-negativi; afectiuni ale Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes. Eficienta tratamentului cu cefaclor la copii: otita medie 92%, faringita, tonsilita 99%, bronhopneumonie 99%, infectii urinare 98%, infectii ale pielii 100 %.

Contraindicatii : La bolnavii cu alergie la cefalosporine, precautii la administrare pentru bolnavii cu fenomene alergice la peniciline, inregistrandu-se cazuri de soc anafilactic dupa administrarea ambelor clase de antibiotice.

Precautii :
Precautie in cazul administrarii la pacientii cu fenomene de hipersensibilitate cunoscute la cefalosporine, peniciline sau alte medicamente. Se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Se elimina in laptele matern.

Reactii adverse : In general cefaclorul este bine tolerat. Manifestari alergice (1,5% din cazuri) sub forma de eruptii moniliforme, urticarie, prurit. Rar au fost raportate reactii de hipersensibilitate grave: sindromul Stevens – Johnson, epidermoliza necrotica toxica (mai putin de 1 din 200 de bolnavi), soc anafilactic. Reactii asemanatoare bolii serului: eritem polimorf, eruptii eritematoase insotite de artralgie, cu sau fara febra. Un numar de aprox. 2,5% din pacienti au acuzat tulburari gastro-intestinale. Ca si in cazul altor cefalosporine s-a semnalat rar hepatita tranzitorie si icter colestatic si foarte rar nefrita interstitiala reversibila. Alergie partial incrucisata cu penicilinele. Manifestari alergice apar rar (1,5% din cazuri) sub forma de urticarie, prurit.

Compozitie : Ceclodyne 250 ; Ceclodyne Forte 500 – capsule continand cantitatea echivalenta de cefaclor monohidrat corespunzatoare la 250, respectiv 500mg cefaclor. Ceclodyne 125; Ceclodyne 250, Ceclodyne 375 – pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continand 1,5 g, 3 g, 4,5 g cefaclor anhidru sub forma de monohidrat si excipienti pana la 30 g. O lingurita dozatoare (5 ml suspensie) contine 125mg, 250mg, respectiv 375mg cefaclor anhidru sub forma de monohidrat. Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de vanilie, caramel.

Actiune : Cefaclorul este un antibiotic de semisinteza derivat al acidul 7-aminocefalosporanic. Face parte din grupa cefalosporinelor orale de generatia a doua. Are actiune bactericida prin inhibitia proceselor enzimatice implicate in sinteza peretelui celular bacterian. In vitro are actiune asupra urmatoarelor microorganisme: grampozitivi (stafilococi, inclusiv tulpini producatoare de penicilinaza, Staphylococcus aureus, Staphylococcus saprofyticus, streptococi alfa- si beta-hemolitici, Streptococcus pyogenes, tulpini de Streptococcus pneumoniae); gramnegativi (Moraxella catarrhalis, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Klebsiella pneumoniae, Haemophilus influenzae, inclusiv tulpini ampicilino-rezistente producatoare de beta-lactamaza, Citrobacter diversus, Neisseria gonorrhaeae); anaerobi (Propionibacteria acnes si Bacteroides sp. (exclusiv B. fragilis), peptococi, peptostreptococi). Studiile in vitro au evidentiat ca cefaclorul este mai activ decat cefalexinul fata de Haemophilus influenzae si Streptococcus pneumoniae si la fel de activ fata de Staphylococcus aureus si alti coci grampozitivi. Dintre cefalosporinele de uz oral cefaclor este cel mai activ fata de Haemophilus influenzae. Absorbtie: Este bine absorbit dupa administrare orala 95%. In prezenta alimentelor absorbtia totala nu se modifica, fiind intarziata doar atingerea nivelului plasmatic maxim. Concentratii serice: In urma administrarii inainte de masa a 250mg, 500mg si 1 g dupa 30 – 60 minute se ating concentratii plasmatice maxime de 7, 13 si respectiv 23mg/ml. Timpul de injumatatire este 0,6 – 0,9 ore. Probenecidul prelungeste semnificativ timpul de injumatatire. S-a evidentiat faptul ca spre deosebire de cefalexin, la cefaclor timpul de injumatatire a fost putin influentat la bolnavii cu insuficienta renala, si nesemnificativ modificat, la bolnavii supusi hemodializei. Eliminare: Cefaclorul este rapid excretat de rinichi; 60-85% se elimina nemodificat prin urina in 8 ore.

Administrare : Adulti: 250mg la fiecare 8 ore; in cazuri mai severe dozele se pot dubla, doza maxima fiind 4 g/zi. Copii: 20-40mg/kg corp/24 ore fractionat la 8 ore, fara a depasi 1 g/zi la copiii sub 6 ani.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CECLODYNE 250mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CECLODYNE 250mg capsule a unei probleme de sanatate.CECLODYNE 250mg – detalii si pret

DCI medicament: CEFACLORUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 10 caps.
Doza (concentratia): 250mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. PVC-PVDC/AL X 10 CAPS.
Firma: SANDOZ SRL
Tara: Romania
Cod ATC: J01DC04
Cod CIM: W43078001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CECLODYNE 250mg capsule este un medicament.
Folositi CECLODYNE 250mg capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CECLODYNE 250mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CECLODYNE 250mg capsule a unei probleme de sanatate.

Index medicamente