CAVINTON FORTE prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CAVINTON FORTE – prospect

Avertisment!
CAVINTON FORTE tablete este un medicament.
Folositi CAVINTON FORTE tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.CAVINTON TABLETE 5mg

CAVINTON, tablete

Substanta activa:
Fiecare tableta contine 5mg de vinpocetina. Excipient: lactoza.

Actiune terapeutica:
Vinpocetina are un efect neuroprotector, prin: Moderarea efectelor daunatoare ale reactiilor citotoxice produse de aminoacizi excitatori Inhibarea atat a canalelor de sodiu voltaj-dependente, cat si a receptorilor NMDA si AMPA. Potentarea efectului neuroprotector al adenozinei.

Stimularea metabolismului cerebral, prin cresterea capacitatii de captare si consum de O2 si glucoza la nivelul tesutului cerebral. Marirea tolerantei la hipoxie cerebrala; vinpocetina deviaza metabolismul glucidic pe calea aeroba mai favorabila din punct de vedere energetic si creste nivelul AMPc al creierului. Marirea concentratiei de ATP si a raportului ATP/AMP.

Vinpocetina creste turnover-ul de norepinefrina si de serotonina al creierului, stimuleaza sistemul noradrenergic ascendent si are o actiune antioxidanta. Ca rezultat al tuturor acestor efecte, vinpocetina are efect cerebroprotector. Vinpocetina imbunatateste microcirculatia cerebrala prin inhibarea agregarii plachetare, reducerea cresterii patologice a vascozitatii sanguine, marirea deformabilitatii eritrocitelor si inhibarea capacitatii lor de a capta adenozina, promovarea transportului de O2 la nivelul tesuturilor, prin reducerea afinitatii eritrocitelor pentru acesta. Vinpocetina creste, in mod selectiv, fluxul sanguin cerebral prin: cresterea ponderii componentei cerebrale in fractia de ejectie cardiaca; reducerea rezistentei vasculare cerebrale, fara influentarea parametrilor circulatiei sistemice (tensiunea arteriala, fractia de ejectie cardiaca, frecventa pulsului, rezistenta periferica totala); neexercitarea efectului de furt sanguin, ci, din contra, cresterea aportului sanguin mai intai la nivelul zonei ischemice afectate, in timp ce, in zonele neafectate, el ramane nemodificat (efect invers efectului de furt sanguin); marirea ratei de crestere hipoxica, compensatorie a fluxului sanguin.

Indicatii:
In neurologie: Se recomanda in forme variate de tulburari ale circulatiei cerebrale: accidente vasculare cerebrale, stari post-AVC, dementa vasculara, arterioscleroza cerebrala, stari post-traumatice, encefalopatie hipertensiva, insuficienta circulatorie vertebrobazilara. De asemenea, medicamentul este recomandat pentru reducerea simptomelor psihice sau neurologice ale tulburarilor de circulatie cerebrala (tulburari de memorie, afazie, apraxie, tulburari de locomotie, vertij, cefalee etc.). In oftalmologie: Se recomanda in tratamentul tulburarilor vasculare cronice ale coroidei si ale retinei. In O.R.L.: Cavinton este recomandat in tratamentul presbiacuziei de tip perceptiv, maladiei Ménière, tinnitusului. In ginecologie: Este recomandat pentru reducerea simptomelor vasovegetative ale sindromului climacteric.

Contraindicatii:
Este contraindicat la femeile insarcinate sau in cazuri de alergie cunoscuta la vinpocetina.

Mod de administrare:
Doza zilnica: 15-30mg (3 x 1-2 tab.). Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu afectiuni renale. Se recomanda administrarea tabletelor dupa masa.

Efecte secundare:
Sunt rare. Cardiovasculare : usoara hipotensiune, tahicardie ocazionala, extrasistole. SNC: pot aparea insomnie, vertij, cefalee, slabiciune, dar acestea pot fi simptome ale maladiei de baza. Gastrointestinale: arsuri epigastrice, dureri abdominale, greata. Reactii alergice ale pielii.

Interactiuni medicamentoase:
Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Precautii:
A nu se lasa la indemana copiilor.

Supradozare:
In conformitate cu datele furnizate de literatura de specialitate, se considera ca administrarea unei doze zilnice de 60mg de vinpocetina se poate face in conditii de siguranta si nu au aparut efecte secundare importante, nici la administrarea unei doze de zece ori mai mari decat cea utilizata in practica (360mg).

Sarcina si alaptare:
Este contraindicata administrarea Cavinton in perioada de sarcina. Se recomanda evitarea administrarii medicamentului in perioada de alaptare, intrucat el se excreta in laptele uman si nu exista date certe referitoare la efectele lui asupra sugarilor.

Conditii de pastrare:
La temperatura camerei (15 – 30 grade Celsius), ferit de lumina.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CAVINTON FORTE tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CAVINTON FORTE tablete a unei probleme de sanatate.CAVINTON FORTE – detalii si pret

DCI medicament: VINPOCETINUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 30 comprimate
Doza (concentratia): 10mg
Forma de prezentare: CUTIE X 2 BLIST. X 15 COMPRIMATE
Firma: GEDEON RICHTER ROMANIA SA
Tara: Romania
Cod ATC: N06BX18
Cod CIM: W54827001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CAVINTON FORTE tablete este un medicament.
Folositi CAVINTON FORTE tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CAVINTON FORTE tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CAVINTON FORTE tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente