CALMEPAM 3 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …CALMEPAM – prospect

Avertisment!
CALMEPAM tablete este un medicament.
Folositi CALMEPAM tablete doar daca v-a fost prescris de un medic.CALMEPAM , tablete

Prezentare farmaceutica:
Tablete a 1,5mg si 3mg bromazepam (cutii cu 10 buc.)

Actiune terapeutica:
Bromazepam este complet absorbit prin tubul digestiv si atinge concentratia plasmatica maxima in una pana la patru ore dupa administrarea orala.

Timpul de injumatatire a concentratiei plasmatice variaza intre 7,0 pana la 10,3 ore. Bromazepam este metabolizat in metaboliti inactivi, care sunt eliminati sub forma de glucuronoconjugati ai 3-hidroxibromazepam (27%), derivati de 3-hidroxibenzoilpiridina (40%), bromazepam intact (2,3%), benzoilpiridina intacta (0,66%). Bromazepamul este bazic. Se leaga in proportie de 70% de proteinele plasmatice. Calmepam este folosit ca sedativ, anxiolitic, relaxant muscular si are proprietati amnezice.

Indicatii:
Calmepam este folosit: in tratamentul anxietatii, starilor de tensiune si de agitatie; in controlul spasmelor musculare ca in tetanos; in tratamentul sindromului de sevraj; pregatirea in pacientilor pentru interventii chirurgicale minore, endoscopie, cardioversie; in tulburari functionale ale aparatului cardio-vascular, ca de ex. pseudoangina pectoris, anxietatea precordiala, tahicardia, tratamentul hipertensiunii neurogene; in tulburari functionale ale aparatului respirator, ca de ex. dispneea si hiperventilatia; in tulburarile functionale ale aparatului genito-urinar, ca de ex. vezica iritabila si polakiuria; in tulburarile functionale ale tractului gastro-intestinal, ca de ex. durerea epigastrica, sindromul de colon iritabil, colita ulcerohemoragica. Calmepam este de asemenea util in cefaleea psihogena si in tulburarile psihosomatice.

Mod de administrare:
pana la 3mg de trei ori pe zi; se poate administra pana la 18mg pe zi in doze fractionate, sau dupa sfatul medicului. Dozele se reduc la varstnici.

Reactii adverse:
Calmepam este bine tolerat in doze terapeutice. Rar, pot aparea sedare sau somnolenta. Ca si alte benzodiazepine, tratamentul prelungit cu Calmepam poate crea dependenta. Nu s-au semnalat depresie respiratorie sau hipotensiune dupa utilizarea dozelor terapeutice.

Precautii:
Bromazepam trebuie utilizat cu prudenta la bolnavii epileptici si la cei ce utilizeaza alte medicamente deprimante ale sistemului nervos central. De asemenea, utilizarea lui necesita prudenta la bolnavii cu hepatopatii, cu boli renale si respiratorii, desi un efect toxic al preparatului asupra acestor organe nu a fost evidentiat. Deoarece preparatul poate da somnolenta, pacientii vor fi sfatuiti sa nu conduca automobilul sau sa lucreze la masini. Bromazepam trebuie contraindicat la bolnavii psihici sau la cei cu sindroame depresive sau cu tendinta la sinucidere, daca anxietatea nu este o componenta importanta a tabloului clinic. Important Intrucat Calmepam este metabolizat (conjugat) in metaboliti inactivi, este mai putin influentat de varsta, asa cum se intampla cu celelalte benzodiazepine, si aceasta il face mai potrivit ca anxiolitic decat ca hipnotic.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului CALMEPAM tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu CALMEPAM tablete a unei probleme de sanatate.CALMEPAM – detalii si pret

DCI medicament: BROMAZEPAMUM
Forma farmaceutica: comprimate
Cantitate/ambalaj: 10 comprimate
Doza (concentratia): 3mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. X 10 COMPRIMATE
Firma: GLAXOSMITHKLINE (GSK) SRL
Tara: Romania
Cod ATC: N05BA08
Cod CIM: W43438002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
CALMEPAM tablete este un medicament.
Folositi CALMEPAM tablete doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului CALMEPAM tablete
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu CALMEPAM tablete a unei probleme de sanatate.

Index medicamente