BONVIVA 3mg/3ml prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …BONVIVA 3mg/3ml – prospect

Avertisment!
BONVIVA 3mg/3ml injectabil este un medicament.
Folositi BONVIVA 3mg/3ml injectabil doar daca v-a fost prescris de un medic.CE ESTE BONVIVA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Bonviva apartine grupului de medicamente denumite bisfosfonati. Contine acid ibandronic. Nu contine hormoni.

Bonviva poate inhiba pierderea osoasa prin oprirea pierderii osului, in cea mai mare parte si cresterea masei osoase la majoritatea femeilor care iau acest medicament, chiar daca nu pot vedea sau simti diferenta. Bonviva ajuta la scaderea posibilitatii de rupere a oaselor (fracturi). A fost demonstrata o reducere a riscului de fractura verterbrala, nu si a riscului de fractura de col femural.

Bonviva 3mg solutie injectabila in seringa pre-umpluta este o solutie pentru injectie intravenoasa care se administreaza de catre personalul medical. Nu va injectati singur Bonviva.

Bonviva va este prescris pentru tratamentul osteoporozei, pentru ca aveti un risc crescut de fractura. Osteoporoza se manifesta prin subtierea si slabirea oaselor, care este mai frecventa la femei dupa menopauza. La menopauza, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogenul, care ajuta la pastrarea scheletului femeilor in stare de sanatate.

Cu cat femeile ajung mai devreme la menopauza, cu atat riscul de fracturi osteoporotice este mai mare. Alti factori care pot creste riscul de fractura includ:

Multe paciente cu osteoporoza nu prezinta simptome. Daca nu aveti simptome puteti sa nu stiti ca aveti osteoporoza. Oricum, osteoporoza va favorizeaza fracturarea oaselor la cazaturi sau la efort fizic. Fractura osului dupa varsta de 50 ani poate fi un semn de osteoporoza. De asemenea, osteoporoza poate sa determine dureri de spate, scaderea inaltimii si curbarea coloanei vertebrale.

Bonviva previne pierderea de masa osoasa si ajuta la reconstruirea osului. Prin urmare, Bonviva scade posibilitatea fracturilor osoase.

Un stil de viata sanatos va va ajuta, de asemenea, sa obtineti beneficiul maxim de la tratamentul dumneavoastra. Acesta include o alimentatie echilibrata bogata in calciu si in vitamina D, mersul pe jos sau exercitiul fizic, lipsa fumatului si a consumului de alcool in exces.

INAINTE SA LUATI BONVIVA

Nu luati Bonviva

Aveti grija deosebita cand utilizati Bonviva

Unele paciente trebuie sa aiba grija deosebita in timp ce iau Bonviva. Spuneti medicul dumneavoastra:

– daca aveti sau ati avut probleme cu rinichii, insuficienta renala sau ati avut nevoie de dializa, sau daca aveti orice alta boala care va poate afecta rinichii

– daca aveti orice tulburari ale metabolismului mineral (cum ar fi deficienta de vitamina D).

– Trebuie sa luati calciu si suplimente cu vitamina D in timpul tratamentului cu Bonviva. Daca nu puteti sa faceti acest lucru, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra

– Daca urmati un tratament stomatologic sau veti fi supus unei interventii chirurgicale stomatologice , informati-l pe dentist ca sunteti in tratament cu Bonviva.

Folosirea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Nu trebuie sa vi se dea Bonviva daca sunteti insarcinata sau daca exista posibilitatea sa deveniti gravida. Daca alaptati, ar putea fi necesar sa intrerupeti alaptatul pentru a lua Bonviva.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Puteti conduce vehicule si sa folositi utilaje, deoarece este foarte putin probabil ca Bonviva sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

CUM SA LUATI BONVIVA

Doza recomandata de Bonviva fiole pentru injectie intravenoasa este de 3mg (1 seringa pre-umpluta) o data la fiecare 3 luni.

Injectia trebuie administrata in vena, de catre un medic sau personal medical. Nu va administrati singur injectia.

Solutia injectabila trebuie administrata numai in vena si nicaieri in alta parte a corpului.

Continuarea tratamentului cu Bonviva

Pentru obtinerea unui maxim de beneficiu de la tratament, este important sa continuati injectiile Bonviva la fiecare 3 luni, atata timp cat va prescrie medicul dumneavoastra. Bonviva poate trata osteoporoza doar pe perioada administrarii tratamentului, chiar daca nu veti putea sa vedeti sau sa simtiti diferenta.

De asemenea trebuie, , sa luati calciu si suplimente cu vitamina D, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Bonviva

Puteti avea concentratii reduse de calciu, fosfor sau magneziu in sange. Medicul dumneavoastra poate sa inceapa sa corecteze aceste modificari si poate sa va dea o injectie care contine aceste minerale.

Daca uitati sa luati Bonviva

Trebuie sa va programati la medicul dumneavoastra pentru a face urmatoarea injectie cat mai curand posibil. Dupa aceasta, reveniti la injectiile la fiecare 3 luni de la data celei mai recente injectii.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Bonviva poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse pot aparea cu anumite frecvente, care sunt definite dupa cum urmeaza:

– foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti

– frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

– mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000

– rare: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 10000

– foarte rare: afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000

Bonviva, ca si alte medicamente similare, poate determina o scadere a concentratiilor de calciu din sange.

Reactiile adverse foarte frecvente sunt simptomele moderate care incep in decurs de o zi de la prima injectie. Aproape jumatate (1 din 20) din acestea constau in dureri musculare, osoase sau articulare. Cealalta jumatate consta in simptome asemanatoare gripei (febra, frisoane, febrilitate si dureri musculare, osoase sau articulare). In majoritatea cazurilor, aceste simptome sunt usoare si nu vor necesita nici un tratament. Utilizarea paracetamolului poate sa duca la disparitia acestor simptome. Simptomele trebuie sa dispara repede (in 2-3 zile de la injectare) si, de obicei, nu mai apar dupa a doua injectie. Daca apar dupa a doua injectie, ele sunt de obicei usoare si de regula dispar complet dupa a treia injectie sau mai tarziu.

Alte reactii adverse frecvente sunt:

Reactii adverse mai putin frecvente sunt reactiile pe piele la locul de injectare, cum este roseata, durerea si umflatura.

Reactii adverse rare sunt umflarea fetei, buzelor si a gurii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA BONVIVA

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu utilizati Bonviva 3mg solutie injectabila in seringa preumpluta dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe seringa dupa EXP.

Persoana care va administreaza injectia trebuie sa arunce orice solutie neutilizata si sa puna seringa utilizata si acul pentru injectare intr-un container pentru eliminare.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Bonviva 3mg solutie injectabila in seringa preumpluta

– Substanta activa este acid ibandronic. O seringa pre-umpluta contine acid ibandronic 3mg (sub forma de ibandronat sodic monohidrat 3,375mg) in 3 ml solutie.

– Celelalte componente sunt clorura de sodiu, acid acetic, acetat de sodiu trihidrat si apa pentru preparate injectabile

Cum arata Bonviva 3mg solutie injectabila in seringa pre-umpluta si continutul ambalajului

Bonviva 3mg solutie injectabila in seringa pre-umpluta este o solutie limpede, incolora. Fiecare seringa pre-umpluta contine 3 ml solutie injectabila. Bonviva este disponibila in cutii cu 1 seringa pre-umpluta si 1 ac pentru injectare sau 4 seringi pre-umplute si 4 ace pentru injectare.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului BONVIVA 3mg/3ml injectabil
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu BONVIVA 3mg/3ml injectabil a unei probleme de sanatate.BONVIVA 3mg/3ml – detalii si pret

DCI medicament: ACIDUM IBANDRONICUM
Forma farmaceutica: sol. injectabila in seringa preumpluta
Cantitate/ambalaj: 1 sol. injectabila in seringa preumpluta
Doza (concentratia): 1mg/1ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 SERINGA PREUMPLUTA DIN STICLA X 3 ML SOL. INJECTABILA + 1 AC
Firma: ROCHE REGISTRATION LTD.
Tara: Marea Britanie
Cod ATC: M05BA06
Cod CIM: W43328001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
BONVIVA 3mg/3ml injectabil este un medicament.
Folositi BONVIVA 3mg/3ml injectabil doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului BONVIVA 3mg/3ml injectabil
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu BONVIVA 3mg/3ml injectabil a unei probleme de sanatate.

Index medicamente